Rabaty przy kupnie Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Re: Rabaty przy kupnie Kodiaqa

Post autor: stingerA6 »

Bierz Style. Więcej dodatków, lepsza tapicerka itd

"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
TOMEQ
Samochód: ŠKODA KODIAQ Sportline 2.0 TSI

Post autor: TOMEQ »

sosai pisze:
21 gru 2019, 23:26
@captainslow a jakie jest Twoje zdanie? Na poważnie zacząłem rozważać tego Styla z Czestochowy, skoro jest już w cenie samochodu, który chciałem wcześniej kupić. Nie mam jednak pewności na ile wersję Style sa bardziej dopieszczone od business. Znaczek Skody (RM 2019) zamiast napisu (RM 2020) w ogóle nie gra u mnie roli.
Jeśli chodzi o dopieszczenie to należy pamiętać że wersje Business produkowane są za wschodnią granicą, a pozostałe za południową, o ile wogóle robi to jakaś różnicę.
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4

Captainslow
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM

Post autor: Captainslow »

sosai pisze:
21 gru 2019, 23:26
@captainslow a jakie jest Twoje zdanie? Na poważnie zacząłem rozważać tego Styla z Czestochowy, skoro jest już w cenie samochodu, który chciałem wcześniej kupić. Nie mam jednak pewności na ile wersję Style sa bardziej dopieszczone od business. Znaczek Skody (RM 2019) zamiast napisu (RM 2020) w ogóle nie gra u mnie roli.
Marnym doradca bede. Mi sie podobala wersja sportline i taka zamowilem, ale niestety troche drozsza od Style ( choc to nie jest jakas wielka roznica) wersja business jakos do konca nie przemawia do mnie. Chyba jednak style ( jesli nie sportline oczywiscie)

yorqe
Samochód: Kodiaq rs

Post autor: yorqe »

Właśnie zamówiłem Kodiaqa RS. Cena końcowa 261390zł. Cena po upuście to 230900 co daje 11,66%. Taki upust udało mi się wynegocjować w InterAuto w Krakowie na Kocmyrzowskiej. Niewiele gorszą ofertę dostałem z Porsche Katowice/Świętochłowice, Bednarek z Łodzi, AutoLuzar Wieliczka. Wszystkie w okolicach 10% lub więcej. Tylko trzeba twardo negocjować bo widać że Panowie mają z czego opuścić. Ogólnie wysłałem zapytanie do ponad 25 salonów. Większość nie przekroczyła 5% upustu

PaVelSky
Samochód: Kodiaq II RS 2.0 TSI zamówiony, w produkcji :)

Post autor: PaVelSky »

Cześć,
planuję zakup Tayron'a R lub Kodiaq'a RS, objechałem kilka salonów w Warszawie i można liczyć na rabat ale niewielki, wygląda na to, że albo nie mają z czego zejść albo im nie zależy, co mnie dziwi, bo w wybranej przeze mnie konfiguracji Tayron wychodzi 300k a Kodiaq 280k, więc zdaje się dając w tej sytuacji nawet wyższy procentowo upust, to więcej zostaje w kasie dealera, ale może to tylko moje chore fantazje. W jednym salonie Skody usłyszałem max 3%, w salonach VW dosyć podobnie, choć w jednym poszybowali nawet do 5%, co przy różnicy 20k w stosunku do Kodiq'a już małą różnicę robi. Może to kwestia regionu / miasta i powinienem szukać daleko poza Warszawą. Dla kilku tysięcy warto zrobić sobie wycieczkę po zamówienie i kolejną po odbiór :)
Może ktoś z Was ostatnio kupował z dobrym rabatem i podzieli się tą wiedzą albo możecie coś doradzić, n.p. "w q4 2025 sami będą schodzić z ceny".
Dla zainteresowanych kod konfiguracji Skody to CDZTT6XF, ważny chyba przez 30 dni.
Muszę tu zaznaczyć, że nie pali mi się z kupnem, mam obecnie czym jeździć, jednak po 10 latach oszczędzania za jednym kółkiem mogę sobie pozwolić na coś nowego, nieco większego i wygodniejszego.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie / porady / i zapewne słowa krytyki, mam nadzieję że konstruktywnej :)

lpt
Samochód: Kodiaq I 2023 L&K 2.0 TSI

Post autor: lpt »

Ja kupiłem I generację w Stojadłach - blisko Warszawy i dali wówczas dobry rabat. Nie wiem, jak przy II generacji.

PaVelSky
Samochód: Kodiaq II RS 2.0 TSI zamówiony, w produkcji :)

Post autor: PaVelSky »

Okazuje się, że dobrze jest wysłać zapytanie do co najmniej kilkunastu różnych salonów. Co prawda większość wróciła z ofertą rabatu od 3 do 5 %, ale otrzymałem też taką na 7% i to blisko Warszawy. Kodiaq zamówiony, pozostaje już tylko cierpliwie czekać.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Gratulacje. :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Nordin
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 204 KM

Post autor: Nordin »

8,5 % na sportline. Dokupiłem 4 lata przeglądów co daje 4 rok gwarancji. Powiedziano mi, że tylko zamówienia do końca maja z odbiorem mają opcje 4 lat gwarancji. Potem tylko standardowe 3. To prawda czy marketingowa ściema?

kolejowski
Samochód: nie mam

Post autor: kolejowski »

Ja niestety też tylko 7% rabatu na edition 130.

ODPOWIEDZ