Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: miro.t »

Rzeczywiście dziwne są te przeskoki produkcyjne. Z jednej strony jak się zamawia to każdy mówi, że nie ma już aut na ten kwartał czy półrocze, a tu nagle komuś z listopada na maj wpada.
Nie rozumiem jak układana jest ta produkcja.
Podobnie z rabatami, jedni mogą dać inni nie.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Bo to taki ,,czeski film,, ;)

wojtas
Samochód: Skoda Octavia 1.9 TDI

Post autor: wojtas »

Oddam termin na zamówionego Kodiaqa, produkcja 18 tydzien-odbiór w maju, jeszcze można zmienić konfigurację.
Info na priv: www.wozniak@gazeta.pl

Aeroxik
Samochód: Skoda Superb Kombi 2.0 TSI 280KM, Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Aeroxik »

Mój właśnie w tym tygodniu się produkuje..:-) 2.0 TSI Style - m.in Skóra z wentylacją i pełna elektryka foteli...zamówiony jako jeden z pierwszych w listopadzie. Odbiór realnie pod koniec kwietnia. Pierwotnie miała być produkcja 19-20 tydzień więc chyba coś ruszyło!!!

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

Waty pisze:
04 kwie 2017, 16:40
Mi sprzedawca powiedział, że obecnie zamawiane Kodiaqi będą do odbioru w listopadzie. Czy jest tu jakiś sprzedawca i może to potwierdzić ew naproponować wcześniejszy termin?
tak, handlowiec Ci to potwierdza, czas oczekiwania obecnie to 6-8 miesięcy

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

Dzięki za info. Trochę mnie zmartwiłeś bo myślałem, że może tylko ten dealer wyczerpał limit.

Tak sobie myślę, że zakup w trakcie takiego boomu to może nie najlepszy pomysł. Nie dość, że samochód do odbioru już praktycznie będzie rocznikowo jak z wyprzedaży to jeszcze rabaty słabe jak na wyprzedaż rocznika.

Czy myślicie, żeby zamówić bo jest jeszcze szansa na jakieś przyspieszenie w trakcie roku?
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Jak masz czas i nie potrzebujesz auta w niedalekiej przyszłości to czekaj, tylko wydaję mi się że boom na kodiaqa dopiero się zacznie;) ponieważ kampania reklamowa tak na dobrą sprawę ruszyła dopiero pod koniec marca(reklama w TV, bilbordy etc)... Więc jeżeli zamówisz pod koniec roku/na początku przyszłego to i tak wydaję mi się że czas oczekiwania również będzie wynosił kilka miesięcy...i raczej na jakieś wyprzedaże Kodiaqa pod koniec roku bym nie liczył...
Co do terminów dzwoń po dilerach i pytaj, większość dealerów już wyczerpuje limity na ten rok.

nobody
Samochód: brak

Post autor: nobody »

Może być podobnie jak z Seat Ateca. Z tego co wiem (co prawda pytałem tylko jednego dealer'a) to nadal czas oczekiwania jest długi (około 6 miesięcy) i egzemplarze dostępne od ręki schodzą w ciągu kilku godzin. Ale być może tylko dealer sciemniał.
Faktem jest, że z Ateca też były problemy na początku z czasem oczekiwania:
http://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/pro ... ecy/5wmmdm

yaga
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDi 110kW 4x4

Post autor: yaga »

Mój niedźwiedź, zamówiony 7 marca, wskoczył do produkcji na 24 tydzień. Dwa tygodnie temu był w 25 tygodniu, więc raczej tylko kosmetyczna zmiana (choć to zawsze coś ;)

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

Ewidentnie się ruszyło, dzisiaj dostałam informację o "zamrożeniu" zamówienia i terminie produkcyjnym na 17 tydzień.
Najlepszy, jaki do tej pory miałam. Cieszę się niezmiernie :D :D :D
Nie traćcie ducha, u mnie wszystko szło, jak po grudzie (najpierw długo nie miałam żadnego terminu, potem 48, 18, 21), a i handlowiec nie był nadmiernym optymistą (a może nie chciał składać obietnic bez pokrycia). Ostatecznie jest całkiem dobrze...

ODPOWIEDZ