Rabaty przy kupnie Kodiaqa
-
Fatboy
Re: Rabaty przy kupnie Kodiaqa
Zeby osiagnac te 10% rabatu musialem napisac zapytanie do ponad 30 salonow Skody w Polsce i negocjowac z tymi, ktorzy dali najwyzsze oferty. Wielu dealerow dziwilo sie jak uslyszeli, ze mam 7-8% rabatu bo oni "daja na Kodiaki 4%". Jak uslyszeli, ze 9% to sie bardzo dziwili. Ofert powyzej 7% bylo doslownie pare.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Ja dostałem właśnie 7%, ale tez musiałem rozpytać tu i tamFatboy pisze: ↑07 lut 2018, 13:45Zeby osiagnac te 10% rabatu musialem napisac zapytanie do ponad 30 salonow Skody w Polsce i negocjowac z tymi, ktorzy dali najwyzsze oferty. Wielu dealerow dziwilo sie jak uslyszeli, ze mam 7-8% rabatu bo oni "daja na Kodiaki 4%". Jak uslyszeli, ze 9% to sie bardzo dziwili. Ofert powyzej 7% bylo doslownie pare.
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
Tomala72 pisze: ↑06 lut 2018, 22:14Witam
Czytając aktualne wpisy o rabatach wygląda na to, że w salonach spuścili z tonu.
Jeszcze parę miesięcy do tyłu ludzie cieszyli się na 4-5% a o komplecie opon zimowych jako dodatkowy upust mogli tylko pomarzyć.. Z wyrobów gumowych trafiały się dywaniki.
A tu masz 10% po pewnie średnim targowaniu. Jestem ciekaw czy to większa akcja z racji wejścia Karoqa do sprzedaży.
Znaczy się... Wydaje Ci się że dostałeś "10%", bo w rzeczy samej dostałeś 5000 kwotowego z tytułu wyprzedaży i 6-7% przy konfiguracji za 120-130 000 zł. Faktycznie różnica względem ceny to 10%... Ale licząc od tak...
Załóżmy, że ktoś dopadł na wyprzedaży Kodiaqa w Activie i Błękicie pacific. Najtańsza opcja cennikowa 92 500... 7% rabatu daje 86000. Od tego jeszcze 5000.... 81 000. Tym samym rabat wyniósł 14%.
Ale w konfiguracji za 200 000 zł taki % będzie nie osiągalny. 200 000 - 7% = 186 000. - 5000 złotych kwotowego z tytułu wyprzedaży - 181 000 - i daje Ci to 9.5 procenta
7 - 8% na Kodiaqu to już BAAAAAARDZO dobry rabat
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
-
Fatboy
Bede bardziej dokladny, auto skonfigurowane za 203,550 zl, cena po rabatach rowne 185,000 (zatem kwotowo 18,550) + gratisy i pelny bak paliwa (lacznie na kwote ponad 1700 zl wg cennika Skody). Rabat procentowy to ok. 9.1% + te dodatki za free (kwotowo ok 20,250 zl). Nie bylo wyprzedazy, auto sam skonfigurowalem, gdy w salonie zapytalem o rabat pani zaproponowala 4%. Reszte musialem wynegocjowac, te gratisy byly wczesniej w konfiguracji ale wywalilem je gdy zaporponowali je za free. Nie rozbijano rabatu na procentowy i kwotowy, od poczatku tylko mowilismy o procentach, ze wszystkimi dealerami. Mozna powiedziec, ze byl rabat kwotowy 231 zl bo dealer zaokraglil na koniec cene z 185,231 na 185,000. No i dealerzy czesto mowili, ze rabat gigant.
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
I jaki procent odzyskują w finansowaniu?Fatboy pisze: ↑19 lut 2018, 11:08Bede bardziej dokladny, auto skonfigurowane za 203,550 zl, cena po rabatach rowne 185,000 (zatem kwotowo 18,550) + gratisy i pelny bak paliwa (lacznie na kwote ponad 1700 zl wg cennika Skody). Rabat procentowy to ok. 9.1% + te dodatki za free (kwotowo ok 20,250 zl). Nie bylo wyprzedazy, auto sam skonfigurowalem, gdy w salonie zapytalem o rabat pani zaproponowala 4%. Reszte musialem wynegocjowac, te gratisy byly wczesniej w konfiguracji ale wywalilem je gdy zaporponowali je za free. Nie rozbijano rabatu na procentowy i kwotowy, od poczatku tylko mowilismy o procentach, ze wszystkimi dealerami. Mozna powiedziec, ze byl rabat kwotowy 231 zl bo dealer zaokraglil na koniec cene z 185,231 na 185,000. No i dealerzy czesto mowili, ze rabat gigant.
Planujesz zakup samochodu?
Dużo dostępnych!
Dużo dostępnych!
-
Malenstwo8
Finansowanie pewnie takie samo jak przy wyższej kwocie zakupu, więc zyskał na pewno. Nic tylko pogratulować, choć od takiej kwoty za pewne negocjuje się inaczej 
Poza tym jak ktoś negocjuje taki rabat, to nie sądzę, żeby dał się "zrobić" na droższym leasingu
Poza tym jak ktoś negocjuje taki rabat, to nie sądzę, żeby dał się "zrobić" na droższym leasingu
-
Fatboy
To nie leasing, tylko zakup prywatny. Byla jakas promocja do konca stycznia: 50% wklad wlasny i drugie 50% w 36 rownych ratach bez prowizji i odsetek. Mam tylko wykupic jakies ubezpieczenie na 3 lata od utraty zdolnosci do pracy czy cos (koszt jakies 4600 za 3 lata). Jeszcze nie jest powiedziane czy wybiore ta opcje czy zaplace gotowka.
-
Malenstwo8
No to tym bardziej.
No a mi się ostatnio udało 9% rabaciku we Włocławku i jest spoko!
Tom jaka wersja i cena podstawowa wybranej przez Ciebie konfiguracji ?