Wersja z nawigacją, czy bez?

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Szymonpany25
Samochód: Skoda Fabia

Wersja z nawigacją, czy bez?

Post autor: Szymonpany25 »

Jeżeli mielibyście do wyboru nową Skodę - wybralibyście wersję z nawigacją, czy wręcz przeciwnie: wolelibyście po prostu mieć osobno?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

pitbit
Samochód: kodiaq 1,4 tsi

Re: Wersja z nawigacją, czy bez?

Post autor: pitbit »

wybierz sobie lepsze radio 8 calowe. masz tam system który pozwoli ci wyświetlić obraz z twojego smartfona.
czyli jak masz navi w komórce to masz ją na swoim radiu.

pozdrawiam

pitbit
Samochód: kodiaq 1,4 tsi

Post autor: pitbit »

czyli według mnie nie opłaca się inwestować w nawigację .

pozdrawiam

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Do tego dochodzi CarPlay i Android Auto i naprawdę można wiele.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Chociaż trzeba pamiętać, że Kodiaq (jako pierwszy model Skody) ma mieć informacje o korkach online, więc tutaj ta nawigacja ma trochę większy sens.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Jacek
Samochód: Skoda Fabia 1.4 MPI

Post autor: Jacek »

Ja zamówiłem wersję bez nawigacji. Kuzyn, który zna się trochę w temacie mówi, że lepiej to miejsce przeznaczyć na inne bajery :)

kowala1990
Samochód: nie ma

Post autor: kowala1990 »

Coś w tym racji jest. W końcu, w dzisiejszych czasach wiele osób ma telefon z nawigacją, więc na to samo wyjdzie :P

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Czy ktoś z Was na żywo widział działanie Android Auto i Google Maps w czasie jazdy? Ja do tej pory z tego co czytałem rozumiem, że:
1) Android Auto oficjalnie nie można pobrać bezpośrednio z telefonu bo nie jest dostępny dla Polski
2) Można go pobrać inaczej na komputer jako .apk i zgrać na telefon i zainstalować.
3) Jeśli w samochodzie jest radio odpowiednie, które wspiera Android Auto to podłączasz kabelkiem, odpalasz i działa.
4) Nawigacja fabryczna Amundsen czy Columbus nijak się ma do w/w sprawy = kupienie jej nie pomaga a nie kupienie nie przeszkadza w działaniu - funkcjonalność całkowicie zależy od modelu radia.
5) Jak jest z Google Maps ? - wiele osób pisze na innych forach, że w Polsce z powodu braku certyfikatu Google Maps się wyłącza gdy samochód jest w ruchu.
Rozważam opcję braku fabrycznej nawigacji ale Android Auto i nawigacja Google Maps w działaniu w czasie jazdy a nie tylko na postoju byłaby super. Ktoś już wie jak jest na pewno?

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

Ja testowalem tylko apple carplay i tam mapy google nie dzialaja wcale, tak jak reszta innych navigacji, natomiast fabryczne apple maps hula na wyswietlaczu Kodiaqa az milo ;)

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

fonus pisze:
14 mar 2017, 19:41
Czy ktoś z Was na żywo widział działanie Android Auto i Google Maps w czasie jazdy? Ja do tej pory z tego co czytałem rozumiem, że:
1) Android Auto oficjalnie nie można pobrać bezpośrednio z telefonu bo nie jest dostępny dla Polski
2) Można go pobrać inaczej na komputer jako .apk i zgrać na telefon i zainstalować.
3) Jeśli w samochodzie jest radio odpowiednie, które wspiera Android Auto to podłączasz kabelkiem, odpalasz i działa.
4) Nawigacja fabryczna Amundsen czy Columbus nijak się ma do w/w sprawy = kupienie jej nie pomaga a nie kupienie nie przeszkadza w działaniu - funkcjonalność całkowicie zależy od modelu radia.
5) Jak jest z Google Maps ? - wiele osób pisze na innych forach, że w Polsce z powodu braku certyfikatu Google Maps się wyłącza gdy samochód jest w ruchu.
Rozważam opcję braku fabrycznej nawigacji ale Android Auto i nawigacja Google Maps w działaniu w czasie jazdy a nie tylko na postoju byłaby super. Ktoś już wie jak jest na pewno?
Nie słuchaj niedowiarków.
Ja od dwóch miesięcy jeżdżę z Android Auto w Oplu Astrze 5 generacja.
Rozwiązanie dla egzemplarza bez fabrycznej navi uważam za świetne. Podłączenie przez USB, wybieranie głosowe trasy, dodatkowo spotify z google itp.
Jeden raz od początku aktualizowałem aplikację. Trzeba po prostu znaleźć odpowiedni link do pobrania wersji po polsku (już jest).
Jednak w nowym Kodiaqu przy konfiguracji zamówienia dobrałem Amudsena z racji na przyszłościowe rozszerzenia multimediów (na pewno będą) ;) .

ODPOWIEDZ