Do rzeczy. Otóż nie mogę otworzyć bagażnika nogą. Podchodzę do zamkniętego auta, z zaryglowanymi zamkami, próbuję otworzyć i czujnik nie reaguje. Pilotem działa. Może ktoś miał podobne problemy? Pozdrawiam, Radek.
Czujnik otwierania drzwi bagażnika za pomocą ruchu nogą.
-
RadekFigas
- Samochód: Skoda Kodiaq TSI 2,0
Czujnik otwierania drzwi bagażnika za pomocą ruchu nogą.
Witam wszystkich! To jest mój pierwszy wpis na forum. Nie znalazłem podobnego tematu.
Do rzeczy. Otóż nie mogę otworzyć bagażnika nogą. Podchodzę do zamkniętego auta, z zaryglowanymi zamkami, próbuję otworzyć i czujnik nie reaguje. Pilotem działa. Może ktoś miał podobne problemy? Pozdrawiam, Radek.
Radek Figas
Re: Czujnik otwierania drzwi bagażnika za pomocą ruchu nogą.
kwestia wprawy, jeżeli masz wykupiony pakiet , stań na wprost , po środku klapy w trochę większej odległości niż Ci się wydaje ( system nie otworzy klapy jak jesteś za blisko - bezpieczeństwo ) po czym jako początkujący ^^, od lewej strony do prawej , poprowadź stopę nie dotykając auta, po kilku razach znajdziesz złoty środek - kamera cofania jest na środku , celuj w niąRadekFigas pisze: ↑10 sie 2017, 11:15Witam wszystkich! To jest mój pierwszy wpis na forum. Nie znalazłem podobnego tematu.
Do rzeczy. Otóż nie mogę otworzyć bagażnika nogą. Podchodzę do zamkniętego auta, z zaryglowanymi zamkami, próbuję otworzyć i czujnik nie reaguje. Pilotem działa. Może ktoś miał podobne problemy? Pozdrawiam, Radek.![]()
Padre
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
prościej jest nie przesuwać nogi z prawej na lewą stronę - wystarczy wykonać ruch polegający na próbie wsunięcia stopy pod samochód, na samym środku - działa od pierwszego razu 
U mnie otwiera się za kazdym razem
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
ooo właśnie... ja mam to samo !! jak wyjeżdżałam z salonu wszystko działało, potem pierwsze tygodnie bez problemu a od jakiegoś czasu nie działa. MISIEK dostał kopa w lewą oponę i niezłą "wiązankę" pip... pip....pip , jak któregoś dnia podchodząc z ciężkimi siatami nie chciał się otworzyć wrrr.....Padre pisze: ↑10 sie 2017, 12:23kwestia wprawy, jeżeli masz wykupiony pakiet , stań na wprost , po środku klapy w trochę większej odległości niż Ci się wydaje ( system nie otworzy klapy jak jesteś za blisko - bezpieczeństwo ) po czym jako początkujący ^^, od lewej strony do prawej , poprowadź stopę nie dotykając auta, po kilku razach znajdziesz złoty środek - kamera cofania jest na środku , celuj w niąRadekFigas pisze: ↑10 sie 2017, 11:15Witam wszystkich! To jest mój pierwszy wpis na forum. Nie znalazłem podobnego tematu.
Do rzeczy. Otóż nie mogę otworzyć bagażnika nogą. Podchodzę do zamkniętego auta, z zaryglowanymi zamkami, próbuję otworzyć i czujnik nie reaguje. Pilotem działa. Może ktoś miał podobne problemy? Pozdrawiam, Radek.![]()
Padre
Przed chwilką wyszłam sprawdzić na spokojnie czy działa....NIESTETY NIE ani przesunięcie nogi ani wsunięcie pod spód wg.filmiku. Z kluczyka i owszem bez problemu z przycisku w drzwiach również się otwiera, co zrobić kochani?
Do miłego
Milesia
Milesia
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
może czujnik/kamera zabrudzona ?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Jechać do serwisu. Zdarza się, że wymieniają czujnik.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
zapewne trzeba będzie tak zrobić....ale po wczasach
Do miłego
Milesia
Milesia
A w jakie okolice o ile można spytać?
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl