Witam,
mam pytanie do forumowiczów o działanie ostrzeżenia o za małym odstępnie. Chodzi o ikonke z dwoma samochodami, która powinna się pokazać jak za blisko podjadę do poprzedzającego mnie samochodu.
W moim Kodiaqu zaraz po odebraniu auta system działał i informował mnie o za małym odstępnie chociaż odstęp był jeszcze bardzo duży. Drugiego dnia przestało to działać i teraz mogę podjechać pod sam zderzak i żadnego ostrzeżenia nia ma. W zamian dostaje dość często informację o zagrożenia kolizją pomimo, że nic przedemną nie jedzie.
Jest coś nie tak? W ASO mówili, że wszystko jest w porządku.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Front Assist ostrzeżenie od małym odstępie
Re: Front Assist ostrzeżenie od małym odstępie
Też tak mam, podczas jazdy testowej demówką ostrzegało, a teraz widzę jedynie że wykrywa (bo zmienia się ikonka tempomatu, nawet jeśli nie aktywny to koło tego zegara pojawia się samochód) ale nie pokazuje tego komunikatu na pełnym ekranie maxi-dot.
Front Assist ostrzeżenie od małym odstępie
ikonka dwa samochody , pokazuje się jak jesteśmy blisko samochodu przed nami ale przy poredkości powyżej 60 km, u mnie tak zauwarzyłem, pokazuje jak mam uruchomiony włączona funkcja aktywnego tempomatu ale nie aktywna.
-
lukasztchurz
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI DSG
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
Re: Front Assist ostrzeżenie od małym odstępie
Mnie też zniknęła ta informacja, ale dopatrzyłam się że przez przypadek podczas "zabawy" guziczkami na kierownicy wylaczylam tego asystenta
Do miłego
Milesia
Milesia