SHOUTBOX (beta)
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: SHOUTBOX (beta)
U nas stopniał w sobotę do reszty.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
P.S. Chyba już bez sensu ukrywać NR blach na zdjęciach, bowiem mój Michu nie jest już nowy.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- WaC
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Wielkopolska, moje rejony już śniegu nie ma. Zieleniec wczoraj był, ale żeby aż tak dużo to bym nie powiedział, drogi czarne przejezdne.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
SHOUTBOX (beta)
Byłem dzisiaj w Koninie. Śniegu zero. A u siebie po powrocie odkrywałem chodnik z lodu. Się narobiłem, że hej 
A przy okazji trzy nowe obserwacje:
1. Podczas jazdy na tempomacie, kiedy się zbliżamy do auta jadącego po lewym pasie od naszego, Skoda wyświetla na desce ten pojazd i nie chce go wyprzedzać. Tempomat zwalnia. Wystarczy wtedy musnąć nogą gaz i auto jedzie dalej z zadaną prędkością. Ignoruje drugi samochód.
2. Przy zmianie pasa z włączonym kierunkowskazem, wyłączamy line assist i auto ponownie rozpoznaje linie, kiedy „kierunek” się wyłączy. Nie stanie się to jednak, jeżeli nie będziemy trzymali ręki na kierownicy.
3. Komunikat, żeby trzymać kierownicę, nie oznacza wyłącznie przełożenia dłoni w inne miejsce, chociaż to oczywiście pomaga. Wystarczy nią lekko skręcić i alert na desce znika.

Dzisiaj sobie porządnie polatałem po autostradzie. Przez kilka kilometrów grzaliśmy trzema Kodiaqami lewym pasem. Czerwony Sportline mk1, mój i z tyłu szary mk2. W drodze powrotnej spalanie na dystansie 232 km wyszło mi 10 litrów. Nie ma miękkiej gry

A przy okazji trzy nowe obserwacje:
1. Podczas jazdy na tempomacie, kiedy się zbliżamy do auta jadącego po lewym pasie od naszego, Skoda wyświetla na desce ten pojazd i nie chce go wyprzedzać. Tempomat zwalnia. Wystarczy wtedy musnąć nogą gaz i auto jedzie dalej z zadaną prędkością. Ignoruje drugi samochód.
2. Przy zmianie pasa z włączonym kierunkowskazem, wyłączamy line assist i auto ponownie rozpoznaje linie, kiedy „kierunek” się wyłączy. Nie stanie się to jednak, jeżeli nie będziemy trzymali ręki na kierownicy.
3. Komunikat, żeby trzymać kierownicę, nie oznacza wyłącznie przełożenia dłoni w inne miejsce, chociaż to oczywiście pomaga. Wystarczy nią lekko skręcić i alert na desce znika.

Dzisiaj sobie porządnie polatałem po autostradzie. Przez kilka kilometrów grzaliśmy trzema Kodiaqami lewym pasem. Czerwony Sportline mk1, mój i z tyłu szary mk2. W drodze powrotnej spalanie na dystansie 232 km wyszło mi 10 litrów. Nie ma miękkiej gry

Ostatnio zmieniony 24 sty 2026, 21:00 przez maq, łącznie zmieniany 1 raz.
- WaC
Teraz już znam szczegóły, skąd te 10 litrów!
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
No, tak się złożyło. Swoją drogą to mój rekord, bo jeszcze tyle wachy nie wpuściłem w rurę wydechową na trasie 
Podwoziłem dzisiaj syna. Szukałem ulicy, w którą mam skręcić i się zagapiłem. Prędkość około 30 km/h i auto przede mną się zatrzymało przed przejściem. Nie patrzyłem na drogę i usłyszałem tylko pisk z deski rozdzielczej. Skoda sama palnęła w hamulec, aż się aktywował ABS. Zatrzymała się i nie muszę klepać maski

Podwoziłem dzisiaj syna. Szukałem ulicy, w którą mam skręcić i się zagapiłem. Prędkość około 30 km/h i auto przede mną się zatrzymało przed przejściem. Nie patrzyłem na drogę i usłyszałem tylko pisk z deski rozdzielczej. Skoda sama palnęła w hamulec, aż się aktywował ABS. Zatrzymała się i nie muszę klepać maski

- WaC
Ekstra z tym czujnikiem, choć zawsze byłem pierwszy, tzn. sam hamowałem (chyba ze trzy takie przypadki, może dwa). Nie widać zdjęcia.