Skoda Kodiaq vRS
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: Skoda Kodiaq vRS
Cena 215 tys juz dużo lepsza, ale dalej poczucie, że dałem za Skodę ponad 200 tys. Zresztą znając polskie ceny, to u nas pewnie będzie za 230-240 tys.
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
170k to jest max jeśli chodzi o Kodiaq. Powyżej już tak sobie
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Z pewnością będzie taniej niż na rynku niemieckimMalenstwo8 pisze: ↑10 paź 2018, 10:10Cena 215 tys juz dużo lepsza, ale dalej poczucie, że dałem za Skodę ponad 200 tys. Zresztą znając polskie ceny, to u nas pewnie będzie za 230-240 tys.
Ja obstawiam cenę startową na jakieś 175tys. max
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Czesi nie przygotowali się należycie (organizacyjnie, kadrowo i mocami produkcyjnymi) do wprowadzenia na rynek od razu tak dużej ilości modeli Kodiaqa. Nie dość, że Sportline i Scout (niewiele poza paroma pierdołami różniącymi się od standarowego) to jeszcze L&K i teraz VRS.
Czytałem w jakimś artykule opinie polskich pracowników zatrudnianych w Skodzie, że odechciewa im się pracować. Nie są zatrudniani bezpośrednio przez Skodę, tylko przez zewnętrzne firmy rekruterskie, które za nic mają regulaminy pracy, wynagrodzenia, itp. Firmy te pod groźbą wysokich kar finansowych zobowiązały się dostarczyć określona ilość pracowników, a nie są w stanie tego zrealizować. Stąd okrutny mobbing i agresja, zmuszanie do pracy non stop przez dwie zmiany, karanie za bele co, paskudne warunki bytowe w hotelach, itd.
Ponadto Skoda przyjęła za dużo zamówień, co w połączeniu z usługowym produkowaniem aut dla Seata, powoduje zaburzenia logistyczne z dostawami części i planowaniem produkcji.
Czytałem w jakimś artykule opinie polskich pracowników zatrudnianych w Skodzie, że odechciewa im się pracować. Nie są zatrudniani bezpośrednio przez Skodę, tylko przez zewnętrzne firmy rekruterskie, które za nic mają regulaminy pracy, wynagrodzenia, itp. Firmy te pod groźbą wysokich kar finansowych zobowiązały się dostarczyć określona ilość pracowników, a nie są w stanie tego zrealizować. Stąd okrutny mobbing i agresja, zmuszanie do pracy non stop przez dwie zmiany, karanie za bele co, paskudne warunki bytowe w hotelach, itd.
Ponadto Skoda przyjęła za dużo zamówień, co w połączeniu z usługowym produkowaniem aut dla Seata, powoduje zaburzenia logistyczne z dostawami części i planowaniem produkcji.
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
-
Malenstwo8
No to nie wpływa to zapewno na jakość montażu. Złe nastroje, zła robota.
Cena RSa w Czechach zaczyna się od ok. 200 tys. zł w przeliczeniu. Faktycznie po doliczeniu max wyposażenia wychodzi ok. 250 tys. zł. a za taką kasę można mieć o wiele fajniejsze auto, np. BMW X4, Audi Q5 i wiele innych. Skoda zaczyna przeginać z cenami.
Było kombi Skoda Superb 2.0 TDI SII FL Combi 170KM@200KM 
-
Dil
- Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel
Skoda już zaczęła przeginać z cenami a o to przykład : W 2015 kupiłem nową skodę fabie dobrze wyposażoną zapłaciłem 59 tys, ostatnio tak dla zabicia wolnego czasu zrobiłem podobną konfigurację i cena już ponad 70 k!!
Citigo jako tako wyposażone to kwota 50k !! Masakra takie auto nie powinno przekraczać kwoty 40 k.
Citigo jako tako wyposażone to kwota 50k !! Masakra takie auto nie powinno przekraczać kwoty 40 k.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Tylko weźcie pod uwagę, że za tymi cenami idzie też coraz to większe wyposażenie. Dawniej lux wyposażona Fabia to były szyby elektryczne czy centralny zamek. Teraz to raczej standard, a dodatków jest znacznie więcej. Do tego złotówka jest coraz mniej warta niż kilka lat wstecz
-
Malenstwo8
Auta ogólnie mocno podrożały. Szukając auta dla żony przeglądam różne oferty i prawda jest taka, że nie da się kubić crossovera w miarę wypisażonego jak się nie na 80-90 tys. O Karoqu nawet nie wspominam (nasza wersja - 105 tys). Fakt, Skoda z np Karoqiem to jest jakieś szaleństwo, choć mam ofertę na Seata Arone za prawie 90 tys, a to przecież auto klasy b. Generalnie gdzie się nie pójdzie to różnic prawie nie ma czy to Ford, Fiat, Opel czy Renault, a grupa Vag, to już są jaja.
W Polsce rzeczywiście jest drogo i to niestety może trochę wypaczyć spojrzenie na ceny Skody. W Szwecji konfiguracja Sportline, którą chcę zamówić, kosztuje w przeliczeniu na złotówki ok. 190 tys., zaś w Polsce podchodzi już prawie pod 230 tys. zł.