Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Morganna
Samochód: Skoda kodiaq, 2.0 tsi

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Morganna »

cov pisze:
02 maja 2023, 12:57
Cześć! Mam do odstąpienia zamówienie na Kodiaqa 2.0 TSI 4x4 L&K, z większością dodatków bez haka i panoramy, czarny felgi Merope 20 cali, Potwierdzony termin produkcji 19 tydzień 2023 (8-14 maj). Wyprodukuje się po 1,5 roku... Ja przez ten czas oczekiwania kupiłem już swojego u innego dealera i jeżdzę już od dawna ;) Jak coś piszcie na PW, podeślę konfigurację.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cov, Napisałam wiadomość.
Z naszym sprzedawcą jesteśmy w ciągłym kontakcie. Nic nie wiadomo tak naprawdę 😪
Też zaczęliśmy szukać innego auta już. Trochę się wahamy, bo inne auta są dużo droższe.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

z biuletyny z dziś wynika ze fabryka pracuje pełna para - nie brakuje im części - jakieś tam zawirowania kadrowe były - ale bez większego znaczenia :) teraz jeden dzień im odchodzi bo święto maja w poniedziałek :) więc jakieś 1500 aut mniej :D

budzik_p
Samochód: Kodiaq L&K.. będzie

Post autor: budzik_p »

cov pisze:
Cześć! Mam do odstąpienia zamówienie na Kodiaqa 2.0 TSI 4x4 L&K, z większością dodatków bez haka i panoramy, czarny felgi Merope 20 cali, Potwierdzony termin produkcji 19 tydzień 2023 (8-14 maj). Wyprodukuje się po 1,5 roku... Ja przez ten czas oczekiwania kupiłem już swojego u innego dealera i jeżdzę już od dawna ;) Jak coś piszcie na PW, podeślę konfigurację.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Napisałem na PW.
Felgi nie na polskie drogi, ale kolor fajny :)

Dzisiejsze info od dealera jest takie, że coś się ruszyło i zaczęli mocno nadganiać zaległe zamówienia. Ale czytając Wasze posty niezbyt im wierzę.

vojdeg
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K - zamowiony

Post autor: vojdeg »

budzik_p pisze:
04 maja 2023, 20:04
cov pisze:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Napisałem na PW.
Felgi nie na polskie drogi, ale kolor fajny :)

Dzisiejsze info od dealera jest takie, że coś się ruszyło i zaczęli mocno nadganiać zaległe zamówienia. Ale czytając Wasze posty niezbyt im wierzę.
Pierwsze 1500 km mi pyknelo na zimowych i teraz letnie na tej samej feldze i nie żałuje, wiec to czy się nadaje na polskie drogi to bardzo subiektywna sprawa ;)

budzik_p
Samochód: Kodiaq L&K.. będzie

Post autor: budzik_p »

@vojdeg biorąc pod uwagę stan polskich dróg po zimie trochę się lękam, że felga zaraz byłaby obita. Ale we wcześniejszym samochodzie miałem osiemnastki i na nich wieelkie balony, stąd może moje uprzedzenia do niskoprofilowych :)

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Dziś dostałem małe info od dealera
faktycznie fabryka przyspiesza, zaczynają nam spływać coraz większe ilości aut, ale Państwa zamówienie jeszcze nie jest opisane tygodniem produkcji, czekamy dalej, jak coś się zmieni, będę informował
Ktoś ma info po jakim czasie podają tydzień produkcji?

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

Cahir pisze:
09 maja 2023, 18:10
faktycznie fabryka przyspiesza, zaczynają nam spływać coraz większe ilości aut, ale Państwa zamówienie jeszcze nie jest opisane tygodniem produkcji, czekamy dalej, jak coś się zmieni, będę informował
Może i rzeczywiście coś się rusza bo mój handlowiec także coś zaczął przebąkiwać o jakiś przyspieszeniu, tj zapytał na kiedy się spodziewam auta, ja mu odpowiedziałem że październik (byłbym miło zdziwiony) ale jak by był listopad to też by była miła mniejsza niespodzianka. Na to on że może da się przyspieszyć ale na razie bez szczegółów i ma powrócić z tematem pod koniec tygodnia lub poczatku następnego tygodnia

dzentelman

robkio76 pisze:
09 maja 2023, 19:50
Cahir pisze:
Może i rzeczywiście coś się rusza bo mój handlowiec także coś zaczął przebąkiwać o jakiś przyspieszeniu, tj zapytał na kiedy się spodziewam auta, ja mu odpowiedziałem że październik (byłbym miło zdziwiony) ale jak by był listopad to też by była miła mniejsza niespodzianka. Na to on że może da się przyspieszyć ale na razie bez szczegółów i ma powrócić z tematem pod koniec tygodnia lub poczatku następnego tygodnia
a kiedy zamawaiales ? bo ja na początku kwietnia i info było ze wrzesień/październik - ale to takie deklaracje bez pokrycia :) rzucił termin żeby rzucić :)

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

dzentelman pisze:
10 maja 2023, 7:56
robkio76 pisze:
09 maja 2023, 19:50
Cahir pisze:

a kiedy zamawaiales ? bo ja na początku kwietnia i info było ze wrzesień/październik - ale to takie deklaracje bez pokrycia :) rzucił termin żeby rzucić :)
Ja zamawiałem 22 marca i wtedy termin był nie do określenia. w Zamówieniu jest wpisany 29 grudnia 2023 ale w rozmowach nie formalnych z handlowcem oraz jak się pytałem u innych dealerów to była mowa o połowie listopada. Generalnie mam czym jeździć więc spokojnie czekam.

dzentelman

OK :) to w sumie dzieli nas różnica tygodnia w zamówieniu - zatem pewnie wspólnie będziemy tu śledzić wątek do tego czasu :) u mnie na umówię nie ma wpisanego w ogóle terminu... dlatego chodzi mi głowie zamowienie u innego - choć nie mam przekonania czy chce kasę zamrażać w zaliczki :D

ODPOWIEDZ