Infotainment 10 cali

AndyBundy
Samochód: Kodiaq 2 2024 1.5 TSI

Re: Infotainment 10 cali

Post autor: AndyBundy »

Bardzo dziękuję za info!!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Wujekr
Samochód: Superb 2

Post autor: Wujekr »

Cześć

Czy w przypadku nawigacji opartej o Android Auto, czy jest opcja wyświetlania jej między zegarami, jeśli nie kompletnej mapy, to ewentualnie jakieś uproszczonej wersji ( samych strzałek kierunkowych, czy coś w tym stylu )?

Pozdr.

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

Jeli używasz AA, to masz następujące opcje:
- pełny ekran na wyświetlaczu centralnym
- wskazówki dojazdu z AA na prawym wnętrzu zegarów (strzałka gdzie skręcić)

Nie ma możliwości wyświetlenia AA pomiędzy zegarami.

Ale jeśli masz nawigację fabryczną (1790zł), to możesz sobie ustawić pomiędzy zegarami prowadzenie fabryczną navi a w prawym zegarze z AA i porównywać :) Jeszcze ciekawsze jest, że możesz sobie dwa różne cele wtedy wyznaczyć na każdej z nich inny :)
Kris

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

W moich Skodach ustawienie celu przez AA kasuje cel z nawigacji fabrycznej i na odwrót.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
itepe

MałGorzata pisze:
17 cze 2025, 14:36
W moich Skodach ustawienie celu przez AA kasuje cel z nawigacji fabrycznej i na odwrót.
@MałGorzata - odszczekuję swoje słowa. Zaraz po zakupie tak miałem, sprawdziłem podczas podroży z salonu w Krakowie do Łodzi. Potem była aktualizacja online przez WiFi i... więcej nie sprawdziłem. Do wczoraj wieczora. Mam tak samo - jeden cel kasuje użycie drugiego.
Szacun dla Królowej!
Kris

MrQ
Samochód: Kodiaq mk2 phev

Post autor: MrQ »

itepe pisze:
27 mar 2025, 8:19
To dotyczy Twojego konta MySkoda, nie ustawień samochodu. Jesli Skoda aktualizuje aplikację lub polityki dotyczące zbierania danych (w aplikacji masz np. stan samochodu, poziom paliwa, przejechane kilometry, etc.) to następuje synchronizacja z samochodem. Nie wpłynie to w żaden sposób na ustawienia Twojego samochodu.
Sprawdzone na własnej skórze :)
Niestety to nie jest prawda. Mi też ten komunikat wyskakuje przy każdym uruchomieniu auta on jak zaakceptuję to za każdym razem wyłącza asystenta zmiany pasa ruchu i doświetlanie zakrętów. Po ich włączeniu sytuacja się powtarza przy kolejnym uruchomieniu samochodu.

Awatar użytkownika
itepe

U mnie to tak od początku nie działało.
Może rozwiązaniem jest pełny reset systemu infotainment?
Kris

mjoniec
Samochód: Kodiaq II, 2.0 TDI

Post autor: mjoniec »

Wczoraj zauważyłem że mapy Google zaczęły wyświetlać strzałki wewnątrz zegarów.
Mogę to ustawić na obu zegarach.
Wcześniej nie działało na iOS. Coś się widać zaktualizowało. Może sama aplikacja mapy ma iOS, bo aktualizacji softu skody ostatnio nie pamiętam.
Oprócz samej strzałki można też ustawić dystans do celu i ETA.
Oczywiście na środku między zegarami dalej nie da się wrzucić mapy :)

sPoNger
Samochód: Skoda Kodiaq 1.5 MHEV

Post autor: sPoNger »

Czołem,

Pochwali się ktoś jak działa i czy warto dokupić nawigację skody do 10” ??

Może jakieś zdjęcia ? 😉

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
itepe

Nie różni się niczym od wersji 13", jest po prostu mniejsza :) Mnie to akurat pasuje, bo nie przepadam za wielkimi tabletami, a podczas jazdy przełączam i tak pomiędzy zegarami (można ustawić sobie panoramę na wyświetlaczu kierowcy) i nie spoglądam na centralny wywietlacz.
Co do funkcjonalności po roku użytkowania, to nie mam zastrzeżeń. Fajnie wygląda między zegarami, a jadąc nawet bez ustalonego celu nawigowania pokazuje gdzie są korki lub spowolnienia. I to DOBRZE pokazuje. Przelicza trasę jeśli trzeba, ale wcześniej pyta (to już kwestia ustawień w systemie jak sobie opcje wybierzesz). Aktualizacje map średnio 3-4 razy w roku (ja miałem już 4), wszystko online, bo kupujesz navi i w pakiecie jest Infotainment Online na rok. Po roku 210 zł przedłużenie, ale jak dla mnie warto (u mnie 210 minus VAT, wiec nieco taniej, ale musisz mieć EU VAT, inaczej na firmę nie kupisz).
Można zapisywać cele w pamięci, wysyłać trasę z aplikacji MySkoda do samochodu oraz dodawać ulubione, w tym dwa standardowe DOM oraz PRACA. Napisz, co Cię interesuje odpowiem jak tylko znajdę chwilę :)
Jakieś fotki zrobię, też wrzucę.
Kris

ODPOWIEDZ