Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Lemo
Samochód: Czekam na Kodiaq Style 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Lemo »

Witam,
Dziś odebrałem swojego 2.0 TSI Style.

Obrazek

Oczywiście bez Cantona. Osłony silnika też nie dostałem (będzie akcja serwisowa potem), ale kupiłem sobie używana we własnym zakresie bo Kodiaq i Superb tak się syfią w komorze silnika, że nie wyobrażam sobie jazdy bez. Ogólnie bardzo przyjemnie się nim jedzie, choć wiadomo, że nie można go jeszcze w pełni przetestować ;) Skrzynia ma trochę laga, ale silnik nadrabia elastycznością. Dużo lepiej to wypada niż Superb 2.0 w TDI.

Czekając na samochód wiele razy pisaliśmy tu o sprzedawcach którzy kombinowali z ceną, robili problemy przy zakupie za gotówkę zamiast leasingu itd...
Dla tych co nie potrzebują dodatkowego stresu przy zakupie samochodu po prostu szczerzę polecę Pana Piotra z salonu Bieranowski z Bydgoszcz-y. Pomimo trudnych czasów zawsze prezentował konkretne, rzeczowe, ludzkie i uczciwe podejście, bez czarowania i bez kombinowania. Gdybym kiedyś jeszcze kupował nową skodę to na pewno tam wrócę.

Trzymam kciuki za wszystkich co dalej czekają!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

grisza7: kiedy zamawiany ?

Xeor^: Dzieki ! Mne chodziło właśnie o normalne fotele. Dobrze że maja to logo bo fajnie wygląda. widać tylko u ruskich to wycieli (jak jeszcze im auta sprzedawali ... )

Tomnowy: pierwsze co zrobię jak auto odbiore to ten retrofit z uszczelką. Strasznie to wygląda jak nawet auta z symbolicznym mają tak zarzygane komory. widziałem ostatnio nowy test 1.5 TSI jest na necie. W Skodzie muszą być nienormalni że tego nie poprawili.

Co do wyszczuplenia to myślę że nie wyszczupla a do wielkości auta się po prostu przyzwyczaja i już nie wydaje się taki mały i wysoki.

Jaco
Samochód: Skoda, Superb, 2.0TSI

Post autor: Jaco »

tomnowy pisze:
18 mar 2022, 14:10
ja uszczelke wlasnie dzis zamontowalem, kupilem 4 metry i prawie cale wyszly. co.do wielkosci Miska to tez kiedys mialem inne wyobrazenie, wydawal sie wiekszy a po kliku miesiach oczekiwania jakby byl mniejszy, moze to kwestia koloru, mam czarny a wiadomo czarny wyszczulpa:)
Pochwal się zdjęciami po zamontowaniu uszczelki, tez mnie to czeka.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

"travel assist niedostępny" - ten komunikat pojawia się często.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

postaram sie jutro zrobic zdjecie i wieczorem wrzucic, ale czarnej uszczelki na czrnym tle moze nie byc za bardzo widac:), opisowo to powiem ze zrobilem jak to jest opisane w watku o uszczelce:)

grisza7
Samochód: Toyota RAV4 2.5

Post autor: grisza7 »

Zamawiany 03.08.2021

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

Malgorzato w jakim sensie ten komunikat w wersji po fl czy przed?

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

W moim aucie pojawia się kilka razy dziennie, ten sam problem dotyczy dwóch innych egzemplarzy (Enyaq) oraz Skody Octavii 4. Nie zaskoczyło mnie więc, że pojawia się także w Kodiaqu.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Mam czarnego (chodzi o auto), lecz odczuwam dużą przestrzeń, szczególnie bagażnik!
Poprzednio miałem Peugeot 3008 I gen. i wcale nie był ciasny, lecz teraz Micho to dopiero rozmiary! Dodatkowo niesamowite są przesuwane tylne fotele.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

MałGorzata pisze:
18 mar 2022, 18:27
W moim aucie pojawia się kilka razy dziennie, ten sam problem dotyczy dwóch innych egzemplarzy (Enyaq) oraz Skody Octavii 4. Nie zaskoczyło mnie więc, że pojawia się także w Kodiaqu.
No ja miałem raz, teraz narazie spokój, ale jest kilka innych rzeczy ktore są denerwujace, ale to opisze w dziale nasze auta. Jezeli chodzi o tego laga DSG to w TSI nie czuje go. Wiadomo jak podjade pod swiatla, zalaczy sie auto hold, start and stop i jeszcze przysne na zielonym, to on potrzebuje z 1,5s zeby sie obudzic, ale komfort i to uczucie ze jedziesz duzym autem i to ze mniejsze auta doslownie uciekaja z pasa i robia ci miejsce, bo mam wrazenie ze mnie wczesniej widza niz liftbackiem jak jezdzilem to jest super. Ciesze sie ze superba nie bralem :)

ODPOWIEDZ