- powolne puszczenie gazu - dryfowanie
- dynamiczne zdjęcie nogi z gazu - hamowanie silnikiem
Są to tylko i wyłącznie moje spostrzeżenia
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ale na którym trybie jazdy? EKO czy NORMAL? A może na obydwu? W sumie to jutro będę mógł sprawdzić, bo będę wracał do domu z wyjazdu.
Tak dokładnie to jest , bynajmniej mój 1,5 tsi tak ma , i zarówno w trybie eco jak i normal , z tym że w normal naprawde delikatnie trzeba odpuszczać gaz , A w eco też powoli , ale jednak chętniej łapie dryfowanie, wyświetla samo D ,
Dokładnie tak samo w 2.0 tsi. Działa na normal i eco, przy czym na eco wchodzi w ten tryb chętniej i częściejKordi pisze:Tak dokładnie to jest , bynajmniej mój 1,5 tsi tak ma , i zarówno w trybie eco jak i normal , z tym że w normal naprawde delikatnie trzeba odpuszczać gaz , A w eco też powoli , ale jednak chętniej łapie dryfowanie, wyświetla samo D ,
niezależnie od ww czynności 1,5 tsi przy minimalnie wciśniętym gazie na płaskim terenie łapie odłączanie dwóch cylindrów i pojawia się ikonka "eco" , ,
Ja bardzo chętnie wykorzystuje efekt żeglowania , powiedzmy z 70km/h idzie spory spory dystans przejechać , jakby się zjeżdzało z górki cały czas ,np 300-400 m przed skrzyżowaniem delikatnie odpuszczam gaz i wprowadzam świadomie żeglowanie, A i tak na koniec trzeba przyhamowywać celem jakiegoś manewru .
No , ale z waszej wymiany zdań rozumuje , że te żeglowanie jest "be" ?
Mi się podoba
Dokładnie tak samo działa to u mnie.Kordi pisze: ↑07 lut 2020, 0:01
Tak dokładnie to jest , bynajmniej mój 1,5 tsi tak ma , i zarówno w trybie eco jak i normal , z tym że w normal naprawde delikatnie trzeba odpuszczać gaz , A w eco też powoli , ale jednak chętniej łapie dryfowanie, wyświetla samo D ,
niezależnie od ww czynności 1,5 tsi przy minimalnie wciśniętym gazie na płaskim terenie łapie odłączanie dwóch cylindrów i pojawia się ikonka "eco" , ,
Ja bardzo chętnie wykorzystuje efekt żeglowania , powiedzmy z 70km/h idzie spory spory dystans przejechać , jakby się zjeżdzało z górki cały czas ,np 300-400 m przed skrzyżowaniem delikatnie odpuszczam gaz i wprowadzam świadomie żeglowanie, A i tak na koniec trzeba przyhamowywać celem jakiegoś manewru .
No , ale z waszej wymiany zdań rozumuje , że te żeglowanie jest "be" ?
Mi się podoba![]()