Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
W sumie zamówilem tak dawno, że nie pamiętałem jakie dodatki wziąłem 
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Kod: Zaznacz cały
LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT (PWC) 4 200 zł
Sound System Canton (11 głośników, subwoofer) (RA2) 2 000 zł
DCC – zawieszenie adaptacyjne i DRIVING MODE SELECT (PF4) 4 000 zł
Elektrycznie sterowana pokrywa bagażnika (4E7) 1 800 zł
Elektrycznie zwalniany odchylany hak holowniczy z adapterem (PK0) 3 700 zł
Dźwiękochłonne szyby przednie z SUNSET (VW5) 600 zł
Elektrycznie ogrzewana przednia szyba (PKV) 1 200 zł
Podgrzewane fotele przednie i zewnętrzne miejsca kanapy w drugim rzędzie siedzeń (4A4) 800 zł
Pakiet Simply Clever (WP3) 2 250 zł :
• Rolety przeciwsłonecze szyb bocznych tylnych drzwi
• Siatka oddzielająca przestrzeń bagażową od pasażerskiej
• Gniazdo 230V i USB w tylnej części podłokietnika
• Składanie tylnej kanapy z przestrzeni bagażowej • Pakiet dla palących
KESSY FULL bezkluczykowy system obsługi samochodu z alarmem i funkcją SAFE (PDD) 1200
-
oskfry
- Samochód: Czekam, Skoda Kodiaq Sportline 2.0Tsi 4x4
Moze kolejność jest podyktowana wielkością upustu? Im mniejszy tym szybciej produkcja... :p
No tak, niższy upust = wyższa marżaoskfry pisze:Moze kolejność jest podyktowana wielkością upustu? Im mniejszy tym szybciej produkcja... :p

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Dzwoniłem dzisiaj do mojego handlowca z kuj-pom. i oświadczył, że do nich zjeżdżają dopiero samochody zamówione w lutym/marcu.
Stąd pojawiły się moje wątpliwości, czy te wszystkie osoby z czerwca/lipca które odbierają samochody „za niedługo”, czy przypadkiem nie były to samochody zamówione wcześniej (dajmy w lutym/marcu przez salon), a potem spersonalizowane pod klienta….wiadomo, że parę tygodni po zamówieniu, można dołożyć kilka rzeczy a nawet zmienić kolor itp.
Stąd pojawiły się moje wątpliwości, czy te wszystkie osoby z czerwca/lipca które odbierają samochody „za niedługo”, czy przypadkiem nie były to samochody zamówione wcześniej (dajmy w lutym/marcu przez salon), a potem spersonalizowane pod klienta….wiadomo, że parę tygodni po zamówieniu, można dołożyć kilka rzeczy a nawet zmienić kolor itp.
Moje pierwsze zamowienie na Skode bylo zlozone poczatkiem lutego - z data produkcji Czerwiec. Trafilem dokladnie w tydzien kiedy zmieniano na FL. Stad tez Dealer skasowal moje zamowienie i od polowy maja do ok 5 czerwca czekalem na konfigurator. Myslalem ze Skoda automatycznie przekonwertuje moje auto przed FL na po FL - ale tak sie nie stalo. Musialem zrobic nowa konfguracje, nowa oferta, nowy numer i dopiero zamowienie.
Wiec w moim przypadku raczej nie ma ciagu Luty-Czerwiec-Listopad
PS Auto czeka na zimowe kapcie ktore powinny dotrzec do konca tygodnia
Wiec w moim przypadku raczej nie ma ciagu Luty-Czerwiec-Listopad
PS Auto czeka na zimowe kapcie ktore powinny dotrzec do konca tygodnia
Dostałem dzisiaj telefon ze skody w związku z reklamacją, żę przepraszają itd. i podczas pogawędki wyszło że nawet samochody ze stycznia i lutego wyprodukowane w czerwcu stoją na placu i czekają
Także ten...

Chyba te auta które pierwsze trafiły na parking to najdłużej poczekają. Czsami zajrzę nahttps://www.see.cam/cz/83/rusek/rusek-h ... ve-airport, to ostatnio są ruchy ale z autami tymi co najpóźniej trafiły na parking, a te które są najdłużej to nic z nimi się nie dzieje. Zresztą aby dokopać się do tych najstarszych to trzeba by niezłe roszady robić.... Prawdopodobnie na innych parkingach skody jest podobnie. Max dopakowali aut i jest dostęp do tych z brzegu a nie do tych które pierwsze zostały postawione. Chociaż to jest lotnisko, może jest i dostęp do tych na końcu, ale z jakiś powodów to prawie coodziennie zabierają coś z brzegu i coś dowożą i tu dostawiają.
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
No super... ciekawe jak to jest z ich logistyką...
W autach są akumulatory, czy powyjmowali...
I znajdź teraz kluczyki do konkretnej sztuki
W autach są akumulatory, czy powyjmowali...
I znajdź teraz kluczyki do konkretnej sztuki
Niby produkcja idzie, ale za bardzo nie ubywa tych aut. Jak trochę zabiorą to później znowu dowiozą kolejne w to samo miejsce. A niby chcą do końca roku chcą dokompletować te auta z parkingów aby trafiły do klientów...
Ostatnio zmieniony 25 lis 2021, 10:10 przez sylwekr, łącznie zmieniany 1 raz.