Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Virtualcockpit miałbyc standardem w sportline, tak bynajmniej było w maju i potem po publikacji skody po liftingu… dopytywałem o to dealera 3 razy bo mieliśmy virtual w zamówieniu a potem go zdjęliśmy bo był w standardzie …
Są asystenci w L&K
Asistent rozjezdu do kopce
Asistent změny jízdního pruhu (Side Assist)
Sound systém Canton
tylko taki konfig w Czechach na złotówki 247000, bez okna dachowego i webasto m.in ale z fotelami komfort
Asistent rozjezdu do kopce
Asistent změny jízdního pruhu (Side Assist)
Sound systém Canton
tylko taki konfig w Czechach na złotówki 247000, bez okna dachowego i webasto m.in ale z fotelami komfort
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Nie przeliczaj cennika CZ na PLN. Bo to nie ma sensu. To nie jest kwestia aktualnych podwyżek. W czerwcu gdy zamawiałem swojego kodiego zrobiłem przeliczenia z cenników CZ SK a nawet DE. Co mi wyszło... Skoda była najtańsza w cenniku polskim... Średnio o jakieś 30k PLN. Prawda że dziwne...
-
Piotrek
- Samochód: Kodiaq 1,4TSi 125 KM Red Velvet
Nie ma co porównywać. Zawsze były różnice w pakietach, wyposażeniu i cenie. W czeskim konfiguratorze z początku września matrixy w sportline też były za dopłatą. Oddział Polski naprawdę miał dobrą ofertę jeśli porównać by ją z De, Cz, SK. Wyposażenie standardowe było dużo lepsze niż u nich
Cena to spraw drugorzędna, chodzi o wyposażenie, że dalej występują te elementy co wcześniej. Ktoś pisał, że już nie ma
Rozmawiałem ze swoim sprzedawcą i powiedział, że na razie nie mają żadnych oficjalnych informacji z centrali, że mogą być auta produkowane w wersji okrojonej bez jakiś elementów itp. Na razie wszystko co jest produkowane i dostarczane jest do klientów to auta zgodne z zamówieniem. Zatem na dzień dzisiejszy nic nie wie o zmianach, że coś przestanie być dostępne i bez jakiś elementów wyposażenia mogą być produkowane auta, ale tego nie zagwarantuje, że to się nie zmieni. Na dzień dzisiejszy potwierdził jedynie, że jeśli auto będzie wyprodukowane w przyszłym roku to obowiązuje mnie cena z zamówienia i nie obejmą mnie podwyżki cen.
Dzwoniłem do kumpla który pracuje w skodzie i lada chwila maja być pisma ze skody z problemem i dostępnością z kamerami 360 stopni…
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Przed chwilą wysłałem pytanie do Skody (https://www.skoda-auto.pl/):
Szanowni Państwo!
Zwracam się do Państwa z następującym problemem (pytaniem). W sierpniu br. złożyłem zamówienie i wpłaciłem zaliczkę na Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4. W ub. tygodniu otrzymałem od handlowca n\w informację:
"(...) Skoda Kodiaq zostanie wyprodukowany bez opcji wyposażenia:
AREA VIEW CAMERA - system kamer 360°
LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT, EMERGENCY ASSIST
(w/w zmiany nie wiążą się z obniżeniem ceny samochodu) (...)".
Wobec powyższego, bardzo niepokoi mnie fakt: czy możliwym jest wyprodukowanie pojazdu bez wybranych opcji wyposażenia, przy jednoczesnym zachowaniu ceny z daty złożenia zamówienia?
Celowo nie podaję szczegółów swojego zamówienia oraz Salonu Skody, w którym zamawiałem pojazd, bowiem liczę, iż jest to jakieś nieporozumienie.
Wyrażam nadzieję, że uzyskam od Państwa stosowną odpowiedź, w możliwie krótkim terminie.
Z wyrazami szacunku,
Szanowni Państwo!
Zwracam się do Państwa z następującym problemem (pytaniem). W sierpniu br. złożyłem zamówienie i wpłaciłem zaliczkę na Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4. W ub. tygodniu otrzymałem od handlowca n\w informację:
"(...) Skoda Kodiaq zostanie wyprodukowany bez opcji wyposażenia:
AREA VIEW CAMERA - system kamer 360°
LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT, EMERGENCY ASSIST
(w/w zmiany nie wiążą się z obniżeniem ceny samochodu) (...)".
Wobec powyższego, bardzo niepokoi mnie fakt: czy możliwym jest wyprodukowanie pojazdu bez wybranych opcji wyposażenia, przy jednoczesnym zachowaniu ceny z daty złożenia zamówienia?
Celowo nie podaję szczegółów swojego zamówienia oraz Salonu Skody, w którym zamawiałem pojazd, bowiem liczę, iż jest to jakieś nieporozumienie.
Wyrażam nadzieję, że uzyskam od Państwa stosowną odpowiedź, w możliwie krótkim terminie.
Z wyrazami szacunku,
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Mam pytanie do osób które zamówiły Kodiaqa. Czy każdy z Was wpłacał jakąś zaliczkę przy zamawianiu? Ja nie wpłacałem, auto zamówione poprzez brokera. Może stąd moje opóźnienie? Auto podobno zaklepane przez brokera w maju.
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
WaC... jakakolwiek by nie była odpowiedź Skody jesteś w trudnej sytuacji...
Jak się okaże że Twój dealer blefował, chcąc naciągnąć Ciebie i przy okazji sobie trochę zaoszczędzić - wyprodukują Ci Twoje wymarzone auto, i wyjdziesz na swoje ale odbierzesz go od dealera który chciał Cię orżnąć. Na serwisy będziesz jeździł gdzieś indziej...
Jak się okaże że dealer miał rację = otrzymasz auto niekompletne niezgodne z umową albo stracisz mnóstwo czasu latając po doradcach i innych świętych.
Tak czy siak... Niech moc będzie z Tobą!
Jak się okaże że Twój dealer blefował, chcąc naciągnąć Ciebie i przy okazji sobie trochę zaoszczędzić - wyprodukują Ci Twoje wymarzone auto, i wyjdziesz na swoje ale odbierzesz go od dealera który chciał Cię orżnąć. Na serwisy będziesz jeździł gdzieś indziej...
Jak się okaże że dealer miał rację = otrzymasz auto niekompletne niezgodne z umową albo stracisz mnóstwo czasu latając po doradcach i innych świętych.
Tak czy siak... Niech moc będzie z Tobą!