Kodiak widmo ktorego nie ma

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Re: Kodiak widmo ktorego nie ma

Post autor: bubuś »

Kris pisze:
25 lip 2018, 0:38
(...).
Patrząc teraz na konstrukcje i osprzęt w benzynach i dieslach za wielu różnic juz nie widać... szkoda ze motoryzacja odeszła od porządnych wolnossacych V8 czy rzedowych 6.... fajnie było by miec kodiaqa z kilkulitrową V8 bulgoczącą pod maską 😈 Chociaż prędzej doczekamy sie wersji na baterie 😒
Otóż to, rezygnacja z wolnossących motorów benzynowych V6 i V8 zubaża bardzo doznania i potrzeby motoromaniaków.

Jak szukałem pod koniec 2017 r. dla siebie holownika mającego zastąpić obecny, stwierdziłem, że oferta rynkowa używek (a interesował mnie Jeep Grand Cherokee V6 lub V8 za 150-180 tys. zł) obejmuje tylko powypadkowe truchła z USA lub Kanady, względnie wytłuczone auta z rynku europejskiego z niebotycznymi przebiegami.
Dlatego mając określone oczekiwania co do użytkowości auta (masa własna i ładowność, uciąg na haku, moc uciągowa w Nm, pojemność bagażnika, 4x4, automatyczna skrzynia biegów) zdecydowałem się na nówkę - Kodiaqa z motorem sadzomiotem (bo tylko taki model spełniał oczekiwania).

Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Kodiak widmo ktorego nie ma

Post autor: Malenstwo8 »

Też uważam, że diesele to świetne konie pociągowe. Na pewno jeszcze będą dostępne - są dostępne na razie w większości marek, a w markach premium są v6 i v8. Jeździłem 20 lat benzynami, w tym turbo, ale kopciuch pozamiatał w sekundzie. Jak chce mam mega ekonomie, jak potrzebuje, auto idzie jak strzała i pali 8-9 l. Wartości zarezerwowane dla silnika benzynowego 1.6 bez turbo.

ODPOWIEDZ