W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Awatar użytkownika
D@ro
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 150 KM

Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?

Post autor: D@ro »

miro.t pisze:
20 maja 2017, 19:02
Kurcze a ja myślałem, że wziąłem wszystko co było związane z grzaniem, a tu masz grzanych chlapaczy nie wziąłem, ale wstyd. Jak się teraz na mieście pokazać.
Ja domówiłem grzane klamki :lol:

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
jankess4
Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL

Post autor: jankess4 »

D@ro pisze:
miro.t pisze:
20 maja 2017, 19:02
Kurcze a ja myślałem, że wziąłem wszystko co było związane z grzaniem, a tu masz grzanych chlapaczy nie wziąłem, ale wstyd. Jak się teraz na mieście pokazać.
Ja domówiłem grzane klamki :lol:
Faktycznie są w nowym konfiguratorze. Ciekawe co jeszcze grzanego wymyślą. Jutro dzwonię do dealera po klamki.

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Ktos wie cos o dodatkowej oslonie podwozia samochodu? Teraz zniknela w konfiguratorze, a jest tylko oslona silnika. Czy jak zamowilem calosciowa to ja dostane? Czy dadza mi mniejsza tylko na silnik?
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Zależy od tygodnia produkcyjnego.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Kiepskie to trochę, że zamawiałem osłonę silnika, skrzyni i przewodów hamulcowych, a jeśli "siądzie" nie ten tydzień co trzeba dostanę tylko osłonę silnika... To tak jakby zamawiać auto z napędem na cztery koła i dostać takie z napędem na przednią oś.

Jeszcze bym zrozumiał, jakby to był dodatek który wybiera 1% kupujących i w sumie to można by to całkiem zlikwidować i pewnie nikt by się nie zorientował, ale te osłony (nie tylko w Kodiaqu) zamawia bardzo duża grupa nabywców SUVów.

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

decydowanie wolałbym dostać pełną osłonę. Jesli nie będzie pełna to rozumiem że cena auta będzie niższa?
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Możliwość dodania tych osłon byla jednym z ważniejszych argumentów dla mnie. Tiguan je miał i ma dalej. Dodam, że dwa dni przed zamówieniem Kodiaqa urwałem mocowanie wydechu który się rozłączył tuż za silnikiem w mojej megance na leśnej drodze która pokonuje kilka razy w tygodniu. Oczywiście wiem że wydech nie jest chroniony ta osłona i że prześwit Kodiaqa jest większy niż w Megane ale po to zamawiałem auto z większym prześwitem i dodatkową ochroną żeby się nie stresować przy każdej gałązce czy kępce trawy.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Jeszcze jest jedna opcja - że teraz jest osłona silnika, bo reszta jest zabezpieczona z automatu (tak mogłoby wynikać z tej miniaturki z konfiguratora). Może to jednak moje pobożne życzenia.
Marcin lub Jarek: moglibyście zasięgnąć języka w tej sprawie ? Mi też bardzo zależy na porządnej ochronie od spodu.
DO developer

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Everred pisze:
01 cze 2017, 9:05
Kiepskie to trochę, że zamawiałem osłonę silnika, skrzyni i przewodów hamulcowych, a jeśli "siądzie" nie ten tydzień co trzeba dostanę tylko osłonę silnika... To tak jakby zamawiać auto z napędem na cztery koła i dostać takie z napędem na przednią oś.

Jeszcze bym zrozumiał, jakby to był dodatek który wybiera 1% kupujących i w sumie to można by to całkiem zlikwidować i pewnie nikt by się nie zorientował, ale te osłony (nie tylko w Kodiaqu) zamawia bardzo duża grupa nabywców SUVów.
Obrazek

Wszystkie przewody są schowane pod plastikowymi osłonami. Wcześniejsze konfiguratory miały sugestywny obrazek na którym były zaznaczone dodatkowe osłony przewodów tak jak w przypadku bodajże Yeti, błędny obrazek został podmieniony i usunięty.

Edit.

Nawet teraz w konfiguratorze klienckim są zaznaczone osłony wahaczy, takie jak były w Yeti i oddzielna osłona silnika. W pracowniczym natomiast jest zaznaczona pełna płyta.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 16:39 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Marcin - bardzo dziękuje za dokładne wyjaśnienie tej sprawy :)
DO developer

ODPOWIEDZ