Ja domówiłem grzane klamki
W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
Faktycznie są w nowym konfiguratorze. Ciekawe co jeszcze grzanego wymyślą. Jutro dzwonię do dealera po klamki.
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Ktos wie cos o dodatkowej oslonie podwozia samochodu? Teraz zniknela w konfiguratorze, a jest tylko oslona silnika. Czy jak zamowilem calosciowa to ja dostane? Czy dadza mi mniejsza tylko na silnik?
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
Zależy od tygodnia produkcyjnego.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Kiepskie to trochę, że zamawiałem osłonę silnika, skrzyni i przewodów hamulcowych, a jeśli "siądzie" nie ten tydzień co trzeba dostanę tylko osłonę silnika... To tak jakby zamawiać auto z napędem na cztery koła i dostać takie z napędem na przednią oś.
Jeszcze bym zrozumiał, jakby to był dodatek który wybiera 1% kupujących i w sumie to można by to całkiem zlikwidować i pewnie nikt by się nie zorientował, ale te osłony (nie tylko w Kodiaqu) zamawia bardzo duża grupa nabywców SUVów.
Jeszcze bym zrozumiał, jakby to był dodatek który wybiera 1% kupujących i w sumie to można by to całkiem zlikwidować i pewnie nikt by się nie zorientował, ale te osłony (nie tylko w Kodiaqu) zamawia bardzo duża grupa nabywców SUVów.
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
decydowanie wolałbym dostać pełną osłonę. Jesli nie będzie pełna to rozumiem że cena auta będzie niższa?
Pozdrawiam
Dual
Dual
Możliwość dodania tych osłon byla jednym z ważniejszych argumentów dla mnie. Tiguan je miał i ma dalej. Dodam, że dwa dni przed zamówieniem Kodiaqa urwałem mocowanie wydechu który się rozłączył tuż za silnikiem w mojej megance na leśnej drodze która pokonuje kilka razy w tygodniu. Oczywiście wiem że wydech nie jest chroniony ta osłona i że prześwit Kodiaqa jest większy niż w Megane ale po to zamawiałem auto z większym prześwitem i dodatkową ochroną żeby się nie stresować przy każdej gałązce czy kępce trawy.
Jeszcze jest jedna opcja - że teraz jest osłona silnika, bo reszta jest zabezpieczona z automatu (tak mogłoby wynikać z tej miniaturki z konfiguratora). Może to jednak moje pobożne życzenia.
Marcin lub Jarek: moglibyście zasięgnąć języka w tej sprawie ? Mi też bardzo zależy na porządnej ochronie od spodu.
Marcin lub Jarek: moglibyście zasięgnąć języka w tej sprawie ? Mi też bardzo zależy na porządnej ochronie od spodu.
DO developer
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
Everred pisze: ↑01 cze 2017, 9:05Kiepskie to trochę, że zamawiałem osłonę silnika, skrzyni i przewodów hamulcowych, a jeśli "siądzie" nie ten tydzień co trzeba dostanę tylko osłonę silnika... To tak jakby zamawiać auto z napędem na cztery koła i dostać takie z napędem na przednią oś.

Wszystkie przewody są schowane pod plastikowymi osłonami. Wcześniejsze konfiguratory miały sugestywny obrazek na którym były zaznaczone dodatkowe osłony przewodów tak jak w przypadku bodajże Yeti, błędny obrazek został podmieniony i usunięty.
Edit.
Nawet teraz w konfiguratorze klienckim są zaznaczone osłony wahaczy, takie jak były w Yeti i oddzielna osłona silnika. W pracowniczym natomiast jest zaznaczona pełna płyta.

Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 16:39 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Planujesz zakup samochodu?
Dużo dostępnych!
Dużo dostępnych!
Marcin - bardzo dziękuje za dokładne wyjaśnienie tej sprawy 
DO developer