Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Malenstwo8 »

Poly pisze:
28 sty 2018, 10:56
Wiechu pisze:
27 sty 2018, 22:40
Witam,
Ja zamówiłem kodiaqa pod koniec lipca z zastrzeżeniem, że chce odebrać go na przełomie stycznia i lutego z datą produkcji 2018.
W czwartek dostałem informację, że mojego kodiaqa wyprodukowano 16 grudnia 2017 i jest już w Poznaniu. I co tu z takimi robić?
Ja bym się cieszył, bo masz z automatu dodatkowy rabat 5 tys... :)
Aut pod produkcję nie dotyczy rabat z wyprzedaż rocznika. Było już to wałkowane kilka razy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Robert65
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI

Post autor: Robert65 »

Witam!
Auto zamówione 28.12.2017. Dostałem info, że wchodzi do produkcji 2-3 lutego, na parkingu w Poznaniu ma być 23 lutego no i ok tygodnia u dealera w Lublinie. Wersja 2,0 TSI 4x4 Ambition , błękit lava + parę dodatków: pakiet fresh, driving mode select, asysytent pasa, kamery, hak, ... itp, wersja 5 osobowa.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Widać, że terminy skróciły się maksymalnie. Moj zamówiony 4 października będzie się produkował 10 lutego - to tak dla porównania.
Czas ok 5 miesięcy.

karbab
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG

Post autor: karbab »

Może komuś się przyda (choć wiem, że terminy bardzo się zmieniają):

Ja swoje zamówienie złożyłem w drugiej połowie czerwca 2017 (sprawdziłem to, ponieważ wcześniej byłem pewien, że w lipcu).
Wersja STYLEw wersji 5-miejscowej i z większością dodatków (w tym dach panoramiczny, webasto, elektryczne i wentylowane fotele skórzane, kamera 360 itd.). Wstępnie podano mi termin produkcji na ostatni tydzień lutego 2018. Salon Lellek w Gliwicach.

W kolejnych mailach przychodzących co jakiś czas (były zawsze odpowiedzią na moje maile, w których dokładałem kolejne dodatki) informowano mnie o przesunięciu terminu produkcji, najpierw na początek lutego 2018, następnie na połowę stycznia 2018 i ostatecznie na koniec grudnia 2017. Na tym etapie wysłałem zapytanie i prośbę o przesunięcie produkcji na początek 2018. Po dwóch tygodniach dostałem info, że mój samochód będzie wyprodukowany pod koniec stycznia 2018.

Jakiś czas temu wysłałem maila w którym chciałem dogadać kwestię zakupu i założenia kół zimowych. W odpowiedzi dostałem info, że samochód wyprodukowano 15 stycznia (czekamy na transport do Poznania i następnie do Gliwic) i że dostanę maila jak tylko samochód będzie gotowy w salonie. Na razie cisza, ale po cichu liczę, że może to będzie jutro lub pojutrze (użytkownicy forum szacują czas od produkcji do odbioru na ok. 2 tyg.).

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

W piątek zamawialiśmy dla Klienta kolejnego niedźwiedzia (doposażony Style 2.0 TSI) - termin produkcji 13 tydzień, czyli przełom marca i kwietnia. Jak widać da się szybko :)
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Dziki
Samochód: Jak łaskawie wyprodukują to Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Dziki »

No, a ja od czerwca czekałem...

karbab
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG

Post autor: karbab »

Ja nie miałem deadline'u i z niczym mi się nie spieszyło; tak przynajmniej było od czerwca do kilku dni wstecz. Natomiast od kiedy wiem, że samochód jest już wyprodukowany (15 stycznia) codziennie sprawdzam maila po ileś razy (a nuż napiszą, że już jest do odbioru). Dziś mijają 2 tygodnie od dnia produkcji i nic.

Fufrug
Samochód: Kodiaq 2.0 tsi 4x4

Post autor: Fufrug »

Witam.
Postanowiłem napisać posta po dzisiejszej rozmowie z dealerem. Otóż auto zamówiłem 4.12.2017. 1.4tsi 4x4 style z dodatkami jak tapicerka mix, grzana szyba, tylna kamera i jeszcze kilka drobiazgów w stylu pakietu rodzinnego isofix’a itp.
Dostałem przybliżony termin produkcji na 13 tydzien.
Dziś po prawie dwóch miesiącach Dealer powiedział mi ze produkcja przesunęła się na czerwiec... termin nie jest jeszcze zamrożony wiec może się zmienić (mam tylko nadzieje ze nie na późniejszy).
Przekazał mi tez informacje ze Kodiaq ma problemy z tylnymi siedzeniami, brakuje komponentów.
Czy ktoś z Was miał podobna sytuacje o przesunięciu terminu na aż tak odległy?
Albo ktoś wie coś więcej na temat braków części do montażu Kodiaqa?
Trochę się rozczarowałem tym terminem...

ThorPL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D

Post autor: ThorPL »

Fufrug pisze:
30 sty 2018, 22:03
Witam.
Postanowiłem napisać posta po dzisiejszej rozmowie z dealerem. Otóż auto zamówiłem 4.12.2017. 1.4tsi 4x4 style z dodatkami jak tapicerka mix, grzana szyba, tylna kamera i jeszcze kilka drobiazgów w stylu pakietu rodzinnego isofix’a itp.
Dostałem przybliżony termin produkcji na 13 tydzien.
Dziś po prawie dwóch miesiącach Dealer powiedział mi ze produkcja przesunęła się na czerwiec... termin nie jest jeszcze zamrożony wiec może się zmienić (mam tylko nadzieje ze nie na późniejszy).
Przekazał mi tez informacje ze Kodiaq ma problemy z tylnymi siedzeniami, brakuje komponentów.
Czy ktoś z Was miał podobna sytuacje o przesunięciu terminu na aż tak odległy?
Albo ktoś wie coś więcej na temat braków części do montażu Kodiaqa?
Trochę się rozczarowałem tym terminem...
Z tego co mówił mi mój sprzedawca, najwięcej zamówień mają własnie te podstawowe silniki 1,4 TSI i 2.0TDI (te słabsze) w wersjach Style/Ambition stąd właśnie takie długie terminy oczekiwania,ja mam 2.0TDI 190KM DSG STYLE i dość dużo dodatkow zamówienie 20-22 grudnia, termin zamrożony na 9 tydzień. Ludzie który zamawiali w tym samym dniu do ja tylko wersje 1,4TSI Amition to tremin mają na kwiecień/maj. Pytałem również o te siedzenia,mówił że nic im nie wiadomo o takim problemie.

Panzer_Lemon
Samochód: Kodiaq 1.5 TSI Style

Post autor: Panzer_Lemon »

Witam,

Ja zamawiałem pod koniec listopada. Miał być na przełomie lutego/marca, a tydzień temu dostałem info, że będzie maj/czerwiec. Podobno problem z silnikami 1.4 TSI. Wysłałem zapytanie czy zmiana silnika na 2.0 TSI coś przyspieszy, czekam na odpowiedź. W między czasie byłem oglądać Tiguana Allspace, ale jakoś bardziej pasuje mi się Kodiaq. Termin realizacji VW w takiej samej konfiguracji - czerwiec/lipiec...

ODPOWIEDZ