Spalanie
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Re: Spalanie
No tak, tu jest ta roznica w korkach miedzy dieslem I benzyna. Tak, przy duzych korkach to jednak benzynka ciagle pali paliwko w wiekszej ilosci.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TDI DSG 150 KM 4x2 - Spalanie
To ja dodam swoje spalanie wg Skoda Connect w różnych warunkach - zwróćcie uwagę na dystans i średnią prędkość.
- Pierwsza dłuższa trasa po odbiorze auta; większość autostrad z prędkościami 110-145 km/h oraz 30 minutowy postój w korku na włączonym silniku; klimatyzacja włączona non-stop.

- Kolejny dłuższy przejazd; połowa autostradami z prędkościami 100-130 km/h, druga połowa kręte drogi w górzystym alpejskim terenie, klimatyzacja włączona non-stop.

- Krótszy przejazd w identycznych warunkach jak powyżej; 50/50 autostrad i górzystego terenu.

- Codzienny 10km dojazd do pracy w mieście; Start/Stop OFF, klimatyzacja ON.

Ja w przyszły weekend zrobię około 1000km po Polskich drogach ekspresowych i autostradach to podzielę się informacjami o moim spalaniu na trasie.
-
Dual
OK, super.
W międzyczasie krótki filmik o spalaniu 2.0TSI z YT:
https://www.youtube.com/watch?v=ndn2JHN6FP0
W międzyczasie krótki filmik o spalaniu 2.0TSI z YT:
https://www.youtube.com/watch?v=ndn2JHN6FP0
Pozdrawiam
Dual
Dual
-
Niedźwiadeq
- Samochód: kodiaq 2.0 Tdi DSG style + dodatki
BikeBert a jak z dynamika tego silnika? Jak widac pojedynczy naped pozwala nieco ograniczyc spalanie. Zamowilem taki sam silnik i jestem ciekaw czy nie bedzie za slaby..
@Niedźwiadeq - zabrzmi to może banalnie, ale nie kupowałem tego auta z myślą o dynamicznej jeździe, ale o pojeździe, w który zapakuję 2 rowery, bagaże i w miarę komfortowo przewiezie to wszystko w miejsce docelowe. Powiem szczerze, że jestem raczej królem pobocza, chyba że jest potrzeba wyprzedzić innych, wolniejszych użytkowników drogi. Wówczas jest to możliwe w miarę bezpieczny i przewidywalny sposób. W końcu 1800kg (załadowany to już 2 tony) robi swoje. Waga, która jest podana w instrukcji to jakaś ściema na potrzeby homologacji: bez płynów, dodatkowego wyposażenia, itp.
Dynamicznego SUVa należy raczej szukać pod innym znakiem niż "kura" i nie w tej cenie
Dynamicznego SUVa należy raczej szukać pod innym znakiem niż "kura" i nie w tej cenie
-
Dual
OK, ja od momentu jak wyjechałem z salonu z Wawy do domu miałem ok. 15 km i średnia wyszła mi niezła ok. 8,6 l/100 km
Pozdrawiam
Dual
Dual
Wy to chyba nie używacie prawego pedału.
Ja tak samo liczę się z tym że 2.0 tsi na mieście 10 wciągnie przy normalnej jeździe..ale teraz zastępczo jeżdżę 3.0 tdi audi A6 i tu jest tak samo więc zdziwienia raczej nie będzie co do spalania..
-
Dual
Everred, ja używam ale w swoim tempie. Ciesze sie jazda i płynięciem moim krążownikiem.
Nie martw sie. Jak żona się przejedzie to bedzie 14,5l/100km.
Nie martw sie. Jak żona się przejedzie to bedzie 14,5l/100km.
Pozdrawiam
Dual
Dual