I u mnie się dzisiaj zainstalowało. Paczka 146 MB. Potem zgasić wóz i zostawićBili pisze:Chyba duża aktualizacja (O3A9) dzisiaj.
SHOUTBOX (beta)
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Re: SHOUTBOX (beta)
- maq
SHOUTBOX (beta)
Samochód pali normalnie. Żadnych niepokojących objawów. Webasto rano włączam na pół godziny. Multimetr podłączony do akumulatora pokazuje 12.54V, a w aplikacji taki komunikat.

- maq
SHOUTBOX (beta)
Wczoraj sobie przypomniałem, że ze dwa dni woziłem powerbank podłączony do USB dla tylnych siedzeń, żeby się naładował podczas jazdy. Może to mi nieco wypiło prąd z akumulatora? Były wyłącznie przejazdy bardzo krótkie. Miernik w zapalniczce cały czas pokazywał 14.5V. Dzisiaj była dłuższa przejażdżka i w końcu zauważyłem, że było mniej Voltów, aż w końcu zmniejszyło się do 12.8. Wtedy włączyłem aplikację w telefonie i połączyła się z samochodem.
Dodatkowa ciekawostka, to że cały czas pokazywała podtrzymywanie ogrzewania podczas jazdy. Ale to już pewnie inna historia i będziemy to dalej obserwować
🫡

Wymuszenie wyłączenia w aplikacji również nic nie dawało.

Na koniec namierzyłem trzeszczący dach przy pokonywaniu niesymetrycznych nierówności. Otóż hałasuje tapicerka nad głową pasażera za kierowcą. Do tego jak naciskam na okno dachowe od góry w tym samym miejscu, lewy tylny róg, to uzyskuję ten sam dźwięk. W końcu mogę jechać i dokładnie pokazać w serwisie o co chodzi. Mam nadzieję, że sobie z tym poradzą. Może się w końcu uda auto doprowadzić do porządku. Czas najwyższy
Dodatkowa ciekawostka, to że cały czas pokazywała podtrzymywanie ogrzewania podczas jazdy. Ale to już pewnie inna historia i będziemy to dalej obserwować

Wymuszenie wyłączenia w aplikacji również nic nie dawało.

Na koniec namierzyłem trzeszczący dach przy pokonywaniu niesymetrycznych nierówności. Otóż hałasuje tapicerka nad głową pasażera za kierowcą. Do tego jak naciskam na okno dachowe od góry w tym samym miejscu, lewy tylny róg, to uzyskuję ten sam dźwięk. W końcu mogę jechać i dokładnie pokazać w serwisie o co chodzi. Mam nadzieję, że sobie z tym poradzą. Może się w końcu uda auto doprowadzić do porządku. Czas najwyższy

- maq
Uparłem się. Dzisiaj zrobiłem test pojemności baterii startera. Rozładowałem telefon do zera i naładowałem power bank w 100%. Połączyłem urządzenia kablem z zestawu, jest krótszy i cieńszy od tego używanego poprzednio, gdzie bateria schodziła niemal równo z procentem naładowania telefonu. Po około 5 godzinach proces ładowania się zakończył. Wskaźnik pokazał, że zostało jeszcze 45% energii. Czyli pozwala naładować w sumie prawie dwa telefony. Powinienem teraz podłączyć drugi rozładowany, ale nie mam akurat takiego pod ręką. Zostaje zatem. Nie będę reklamować.

- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Mi już przeszło zastosowanie do webasto i jako hotelowy ale może znajdę coś innego. Kwasówki i separatora muszę się i tak pozbyć.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- maq
Ja wyprałem ostatnio dywaniki welurowe i pewnie dzisiaj trafią do auta
- WaC
Muszę kupić coś takiego, bo już zaczyna mi się wycierać dywanik.
https://allegro.pl/oferta/podpietka-pod ... 6609404768

Chyba, że są inne propozycje.
https://allegro.pl/oferta/podpietka-pod ... 6609404768

Chyba, że są inne propozycje.
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Nie lepiej dywaniki wymienić raz na jakiś czas?
- WaC
Pewnie, że może i lepiej, lecz w zasadzie tylko na dywanie kierowcy widać ślad lekkiego (zaznaczam: lekkiego) zużycia.