Ano tak:
https://youtube.com/shorts/ix9TKd14OYE?feature=share
Uszkodzone sprzęgła automat 1.5 TSI m-HEV
-
RederOr
- Samochód: Kodiaq 1.5 TSI E-TEC mHEV 2025
Re: Uszkodzone sprzęgła automat 1.5 TSI m-HEV
Podobnie mam - pod sam koniec jest zgrzyt. Wcześniej to oczyściłem i ucichł, ale dziś znów słyszę. Naprawiłeś może ? U mnie z drugiej strony, ale to jest właśnie u mnie lusterko kierowcy.
Edit: właśnie ‚naprawiłem, - parę razy ręcznie je od krańca do krańca otworzyłem i cisza. Od krańca do krańca to jest bardziej niż się samo otwiera - tak jakby chcieć je wyłamać. U mnie chyba brud się dostaje i powoduje tarcie plastików.
Edit: właśnie ‚naprawiłem, - parę razy ręcznie je od krańca do krańca otworzyłem i cisza. Od krańca do krańca to jest bardziej niż się samo otwiera - tak jakby chcieć je wyłamać. U mnie chyba brud się dostaje i powoduje tarcie plastików.
Przy okazji wizyty niby rozebrali lusterko i coś robili. Było dobrze. Pojechaliśmy do Chorwacji, 3 dni an słońcu i rzęzi gorzej niż silnik Żyguli :/
Przy okazji odkryłem co jest przyczyna szarpnięć - to na pewno NIE skrzynia biegów! Przy redukcji następuje wciśnięcie pedału hamulca, jak odpuszcza, następuje szarpnięcie. Nie składa mi się to w całość, ale tak się zachowuje. I nie ma tu ŻADNEJ powtarzalności, a tylko pojedyncze, nieprzewidywalne przypadki.
Przy okazji odkryłem co jest przyczyna szarpnięć - to na pewno NIE skrzynia biegów! Przy redukcji następuje wciśnięcie pedału hamulca, jak odpuszcza, następuje szarpnięcie. Nie składa mi się to w całość, ale tak się zachowuje. I nie ma tu ŻADNEJ powtarzalności, a tylko pojedyncze, nieprzewidywalne przypadki.
Kris
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Wychodzi, że problemy wieku dziecięcego. Samemu lepiej nie kombinować, tylko pojechać w ramach gwarancji i pokazać palcem co nie działa.
Witam. Moje lusterko zewnętrzne od str kierowcy także skrzypiało przy rozkładaniu. Wymieniono na nowe. Po miesiącu znowu zaczyna skrzypiec. W serwisie mówią że poczekać i w razie konieczności zamówią kolejne i wymienią. Szkoda że wadliwe ale dobrze że chociaż nie stwarzają problemów. Pozdrawiam. Samochód roczny 18 tys przebiegu