A oto update mojego zamówienia..."Carly.pl" w osobie Szymona skontaktował mnie z p.Piotrem z CARSEDU i swoje zamówienie przeniosłem właśnie tam. Dostałem też wczoraj info, że produkcja auta właśnie "zmroziła się" na 35. tydzień (wobec niedookreślonego 40-42. tygodnia w Polmocie), ergo auto (w takiej samej konfiguracji) powinienem dostać około półtora miesiąca wcześniej, dzięki wykonaniu wyżej wymienionej wolty. Przy tej okazji, chciałbym podkreślić rzeczowość i dobry, profesjonalny kontakt z panami z Carly.pl i Carsedu - w przeciwieństwie do gentelmanów z Polmotu, którzy, gdy zgłosiłem rezygnację, nie raczyli nawet kurtuazyjnie zapytać "why?". Zaliczkę dostałbym też z powrotem pewnie za dwa miesiące, bo poinformowali, że wysyłają pocztą zwykłą dokumenty, które mam podpisać, odesłać pocztą zwykłą etc. - wówczas zaproponowałem, że po prostu podjadę za godzinę, podpiszę na miejscu i odbiorę kasę - wydawali się być zaskoczeni taką opcją, która jednak zadziałała oszczędzając wszak wszystkim sporo czasu.Jarek pisze: ↑11 lip 2017, 18:35Śledzę sobie forum od dłuższego czasu, ostatecznie postanowiłem podzielić się też statusem mojego zamówienia...Kodiaq zamówiony 5.04. w Polmot Auto Warszawa-Ursynów, 1,4 TSI Style 4x4+ skóry. Od razu byłem informowany, że oczekiwanie około 6 m-cy ale "spora szansa że wcześniej", może jakiś "egzemplarz testowy" etc. Niestety bez zmian, po licznym dopytywaniu się o termin realizacji, po 3 miesiącach dowiedziałem się, że "druga połowa października", ergo 6,5 miesiącaCiekawe, czy coś się zmieni....
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Jarek
- Samochód: Kodiaq 1,4 Style 4x4 + Volvo XC90 2,4 D5
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Mój czas oczekiwania łaskawie dobiega końca, dzisiaj odbieram. Także życzę powodzenia wszystkim, co jeszcze czekają
.
Polecamy się na przyszłośćJarek pisze: ↑19 sie 2017, 14:52A oto update mojego zamówienia..."Carly.pl" w osobie Szymona skontaktował mnie z p.Piotrem z CARSEDU i swoje zamówienie przeniosłem właśnie tam. Dostałem też wczoraj info, że produkcja auta właśnie "zmroziła się" na 35. tydzień (wobec niedookreślonego 40-42. tygodnia w Polmocie), ergo auto (w takiej samej konfiguracji) powinienem dostać około półtora miesiąca wcześniej, dzięki wykonaniu wyżej wymienionej wolty. Przy tej okazji, chciałbym podkreślić rzeczowość i dobry, profesjonalny kontakt z panami z Carly.pl i Carsedu - w przeciwieństwie do gentelmanów z Polmotu, którzy, gdy zgłosiłem rezygnację, nie raczyli nawet kurtuazyjnie zapytać "why?". Zaliczkę dostałbym też z powrotem pewnie za dwa miesiące, bo poinformowali, że wysyłają pocztą zwykłą dokumenty, które mam podpisać, odesłać pocztą zwykłą etc. - wówczas zaproponowałem, że po prostu podjadę za godzinę, podpiszę na miejscu i odbiorę kasę - wydawali się być zaskoczeni taką opcją, która jednak zadziałała oszczędzając wszak wszystkim sporo czasu.Jarek pisze: ↑11 lip 2017, 18:35Śledzę sobie forum od dłuższego czasu, ostatecznie postanowiłem podzielić się też statusem mojego zamówienia...Kodiaq zamówiony 5.04. w Polmot Auto Warszawa-Ursynów, 1,4 TSI Style 4x4+ skóry. Od razu byłem informowany, że oczekiwanie około 6 m-cy ale "spora szansa że wcześniej", może jakiś "egzemplarz testowy" etc. Niestety bez zmian, po licznym dopytywaniu się o termin realizacji, po 3 miesiącach dowiedziałem się, że "druga połowa października", ergo 6,5 miesiącaCiekawe, czy coś się zmieni....
P.S.
Chyba możesz już zmienić opis samochodu w profilu z "Kodiaq...jeśli się doczekam ..." na "odbieram w połowie września"
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
608-870-520
-
Jarek
- Samochód: Kodiaq 1,4 Style 4x4 + Volvo XC90 2,4 D5
Uwierzę, jak wjadę do garażu 
Mam mieć odbiór w przyszłym tygodniu alee.....w niedziele wylatuję na urlop. Ktoś się orientuje czy auto może postac kilka dni w salonie czy mam kogoś upoważnić do odbioru?:D szkoda z urlopu rezygnować:p
Nie powinno być z tym większego problemu, chyba, że wyjeżdżasz na półroczną wycieczkę
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
608-870-520
Mój już stoi 1.5 miesiąca
bo za wcześnie sprowadzili i jest ok 
Właśnie dostałem odpowiedź od Skody Polska: "Kodiaq Scout będzie dostępny w naszej ofercie od 38 tygodnia tj. od połowy września tego roku." Podejrzewam, że jeszcze wcześniej pojawi się w czeskim cenniku, a z dużym prawdopodobieństwem równolegle będzie możliwość zamawiania wersji Sportline.
Natomiast tutaj: http://moto.onet.pl/aktualnosci/genewa- ... -rs/fb1q0x można przeczytać, że RS ma mieć premierę we wrześniu we Frankfurcie, ale możliwość składania zamówień pewnie dopiero w 2018 roku.
Mój się właśnie dzisiaj wyprodukował. Myślę że w pirwszym tygodniu września będzie do odbioru.
Ile trwa rejestracja, ubezpieczenie, procedura leasingowa od momentu zgody na leasing do odbioru samochodu? 5 dni roboczych jest realne?