Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: agnes »

Skrimer pisze:
06 mar 2017, 22:16
Agnes a Ty jaki masz w końcu termin?
Abstrakcyjny i nie przyjmuję go do wiadomości - 48 tydzień. :cry:
Jak w najbliższych dniach coś się nie zmieni, to "rozwalę ten system" ;)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

artur
Samochód: kodiaq 2.0 tsi

Post autor: artur »

agnes pisze:
06 mar 2017, 19:00
artur pisze:
06 mar 2017, 18:02
Witam.Ja zmawiałem 19 grudnia 1.4tsi dsg style z napędem na jedną ośkie ale 15 lutego zmieniłem na 2.0 tsi dsg 4x4 w wersji ambition z kilkoma dodatkami pakiet fresh,podgrzewane fotele i kierownica z łopatkami,wybór profilu jazdy,nawigacja amundsen,hhc,pakiet komfortowego snu,cargo,wewnętrzne oświetlenie led.Termin produkcji pokazuje 24 tydzień czyli połowa czerwca.Długo :( :(
To nie jest długo, uwierz mi...
Gdzie zamawiałeś?
Jarzyński Auto Serwis Ciechanów, a co do czasu oczekiwania za PRLu trzeba było uzbierać całą kwotę wartości samochodu na książeczce PKO a następnie poczekać około 10 lat. Był też jakiś system losowań numerów książeczek i jak ktoś miał szczęście to nawet po 5 latach oczekiwania mógł się cieszyć nowym samochdem.A może w Skodzie by wprowadzili system losowań samochodów które mają iść do produkcji jako pierwsze :D :D

Skrimer
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI STYLE W OCZEKIWANIU

Post autor: Skrimer »

agnes pisze:
06 mar 2017, 22:40
Skrimer pisze:
Przecież to jest chyba listopad????!!!!!!! To ja już na swój nie będę narzekał a jeszcze usłyszałem że może się uda wcześniej przed weekendem majowym

Mariusz
Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 150KM

Post autor: Mariusz »

agnes pisze:
06 mar 2017, 22:40
Skrimer pisze:

cos mi się wydaje, że Twój niedźwiedź będzie wypasiony jak Maybach ojca dyrektora :D
skontaktuj się z doradcą i niech Ci powie co powoduje że masz tak odległy termin. Albo może jedź do drugiego salonu w Lbn lub do Świdnika ( tam też przyzwoity rabat dawali) złóż od podstaw drugie zamówienie i sprawdź który tydzień produkcji będzie w systemie, ewentualnie podczas kompletowania dodatków zobacz co wpływa na tak późny termin realizacji, jeżeli będzie wiadomo to zrezygnuj z tego dodatku i złóż ponownie zamówienie a z pierwszego zrezygnuj. Wpłaciłaś na pewno zaliczkę a nie zadatek więc muszą Ci zwrócić.

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

YEEEEEEEES, YEEEEEEEES, YEEEEEEES !!!!! Właśnie zadzwonił dealer, że jeden z moich Kodiaq dotarł do salonu w Warszawie. Z racji tego, że to leasing i trochę potrwa załatwianie dokumentacji, a sprzedawca ma krótki urlopik, planowany odbiór auta to wtorek-środa w następnym tygodniu. Ale się cieszę... :)

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Czekamy na relację :D
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

agnes

artur pisze:
07 mar 2017, 6:04
.... a co do czasu oczekiwania za PRLu trzeba było uzbierać całą kwotę wartości samochodu na książeczce PKO a następnie poczekać około 10 lat. Był też jakiś system losowań numerów książeczek i jak ktoś miał szczęście to nawet po 5 latach oczekiwania mógł się cieszyć nowym samochdem.A może w Skodzie by wprowadzili system losowań samochodów które mają iść do produkcji jako pierwsze :D :D
Wszystko się zgadza, ale jak pamiętasz (lub nie :D), te auta - "można by rzec" - były prawie za darmo, a później można je było sprzedać kilkukrotnie drożej. I to jest ta różnica :D

agnes

Skorek pisze:
07 mar 2017, 16:52
YEEEEEEEES, YEEEEEEEES, YEEEEEEES !!!!! Właśnie zadzwonił dealer, że jeden z moich Kodiaq dotarł do salonu w Warszawie. Z racji tego, że to leasing i trochę potrwa załatwianie dokumentacji, a sprzedawca ma krótki urlopik, planowany odbiór auta to wtorek-środa w następnym tygodniu. Ale się cieszę... :)
Nawet mnie nie denerwuj ;)
Oczywiście żartuję i gratuluję :!:
Czekamy na fotki.

dan
Samochód: skoda kodiaq 1.4 150KM

Post autor: dan »

witam Ja wczoraj zamówiłem silnik 1.4 150KM 4x4 rabat 7% czas realizacji 3 miesiące polecam Konarzewski Bydgoszcz

edit: przeniosłem do odpowiedniego wątku --root

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Witam Was serdecznie i pozdrawiam użytkowników:)

mam zamówionego Kodiaq-a w wersji 1.4 TSI 125km, wyposażenie Ambition, kolor biały.
Dodatkowo:
Opcja 7miiejsc/3 rząd siedzeń
Tapicerka brązowa + pakiet rodzinny
Hak automatyczny
Alarm

Cena auta po rabacie niecałe 5%= 102.000zł
Produkcja 14 tydzień czyli możliwy odbiór w ok. połowy kwietnia.
Muszę zrezygnować jednak z zakupu więc pytanie czy ktoś nowy na forum, kto jeszcze nie zamówił nie chce przejąć zamówienia z tak dobrym terminem bo szkoda, żeby je anulować tym bardziej, że Dealer walczył o termin i z sierpnia zrobił się kwiecień na nasze prośby.
Rezygnacja jednak jest w moim przypadku prawie pewna i może komuś to wyjdzie na dobre:)

W razie czego proszę o info pod nr 796-391-731
Pozdrawiam
Rafa

ODPOWIEDZ