Na autostradzie - gdy nie ma się akurat zamiaru stawać na stacji - mocno uciążliwe. Trzeba się męczyć z tym ostrzeżeniem przez parę godzin... Dobrze zatem - jeśli ma się miejsce - wozić w bagażniku zapas płynu
Ostrzeżenie o braku płynu do spryskiwaczy
-
mitchell
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style
Ostrzeżenie o braku płynu do spryskiwaczy
Generalnie nie jest to usterka, ale powiadomienie jest mocno uciążliwe. Potrafi co 15 minut, a czasem co minutę (nie wiem od czego to zależy, bo naprawdę częstotliwość jest mocno losowa i nijak nie zależy od położenia dźwigni wycieraczek - przy wyłączonych, włączonych i w pozycji auto jest tak samo) przypomnieć o sobie "gongiem", tj. sygnałem dźwiękowym.
Na autostradzie - gdy nie ma się akurat zamiaru stawać na stacji - mocno uciążliwe. Trzeba się męczyć z tym ostrzeżeniem przez parę godzin... Dobrze zatem - jeśli ma się miejsce - wozić w bagażniku zapas płynu
Re: Ostrzeżenie o braku płynu do spryskiwaczy
Miałem ten komunikat faktycznie gdy mi się kończył, co chwilę to się pojawiało. A potem następnego dnia ani razu nie pojawił się ten komunikat. Teraz już nie wiem bo dolałem i nie mam jak sprawdzić póki nie wykorzystam.
-
mitchell
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style
Mi niestety pojawiał się dwa dni z rzędu. Zaczęło się popołudniem, ale przeżyłem to jakoś, podjechałem pod hotel i zapomniałem o sprawie. Rano niestety od razu dał o sobie znać...
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
Pol lewej stronie w bagażniku akurat jest fajne miejsce na 5l bańkę płynu - wożę, odkąd mnie mało krew nie zalała od słuchania tego komunikatu 
Taa też wożę a jak już jesteśmy w temacie, macie może jakiś płyn dobry sprawdzony, który usuwa przy okazji kurzu również owady z szyby? Mam płyn osobno do czyszczenia karoserii i szyb z owadów ale nie wiem czy jak go trochę doleję do płynu do spryskiwaczy to czy coś się nie podzieje złego, nie wiem czy to zbyt żrące nie jest..
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Wszystko co ma atest PZH możesz lać tylko, że płyny do usuwania owadów z reguły są bardzo śmierdzące i najlepiej użyć je przed myciem auta. Tak to po użyciu spryskiwacza w miksie "udusisz" zapachem siebie i pasażerów.
Lepszym rozwiązaniem jest dolać koncentrat 1:100 w odpowiedniej dawce do gotowego płynu na lato.
Lepszym rozwiązaniem jest dolać koncentrat 1:100 w odpowiedniej dawce do gotowego płynu na lato.