Dzisiaj odebrałem twardy dowód i żeby mieć wpis o haku musiałem wydać 35 zł za zaświadczenie o prawidłowym podłączeniu haka.
Podważa to wiarygodność fabryki i montażu fabrycznego haka ,czyli jeszcze trochę ,a będziemy musieli mieć zaświadczenie,że kodiaq to auto i aby zostało zarejestrowane diagnosta w stacji pojazdów musi potwierdzić,że zostało prawidłowo zmontowane.Pranoja,robi się nas w wała.
Hak do Kodiaqa
Re: Hak do Kodiaqa
ale kto robi Cię w wała?
poczytaj przepisy. Hak musi przejść badanie techniczne aby auto z nim zostało dopuszczone do ruchu. Co w tym dziwnego?
Pretensje do ustawodawcy a nie do producenta samochodu.
poczytaj przepisy. Hak musi przejść badanie techniczne aby auto z nim zostało dopuszczone do ruchu. Co w tym dziwnego?
Pretensje do ustawodawcy a nie do producenta samochodu.
Samochód też musi mieć badanie techniczne aby został dopuszczony do ruchu, jednak tego nie robimy. O ile jasną sprawą jest, że takie badanie należy wykonać przy późniejszym montażu o tyle takie badanie w przypadku nowego samochodu fabrycznie wyposażonego w hak jest normalnym robieniem w wała.
Jeszcze raz podkreślam i wiem to z autopsji gdyż rejestrowałem dwa Kodiaq z fabrycznymi hakami... ŻADNE !!! badanie w przypadku nowego auta posiadającego fabryczną homologację na hak nie jest wymagane !!!
Tak jak napisał kkriss robią was w wała !!!
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Mnie sprzedawca powiedział że hak mam w homologacji i nic nie musze robic, ponoc hak ma byc wpisany.
Zobaczymy.
Zobaczymy.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Jarek 104 powiedz nam jakie przepisy podważają homologację pojazdu wyposażonego fabrycznie w hak.Wszyscy powołują się na przepisy, ale nikt nie mówi jakie.
Jeżeli przedstawiciele importera,Skody czytają to forum to może ktoś nas rzeczowo oświeci.
Jeżeli przedstawiciele importera,Skody czytają to forum to może ktoś nas rzeczowo oświeci.
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Jeśli w fabrycznej homologacji zabraknie infa o haku to badanie techniczne jest wymagane.Skorek pisze:Jeszcze raz podkreślam i wiem to z autopsji gdyż rejestrowałem dwa Kodiaq z fabrycznymi hakami... ŻADNE !!! badanie w przypadku nowego auta posiadającego fabryczną homologację na hak nie jest wymagane !!!
Wysłane z Tapatalk
-
lodkot
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI DSG 4x4 STYLE
Hehe .... Mnie w salonie, jak zamawiałem auto spytali ... czy nie chcę haka, bo nie ma możliwości później zamontowaćpmuchars pisze: ↑15 maja 2017, 10:30Czy ktoś z Was wie czy można już gdzieś dokupić hak do Kodiaqa?
Chciałem zamówić fabryczny, jednak na początku była to opcja która powodowała przesunięcie produkcji o parę miesięcy więc zrezygnowałem.
Rozmawiałem z jedną firmą sprzedającą haki to mówili ze może dopiero w lipcu coś będą mieli. A teraz nie mam jak rowerów wozić
Pzdr,
Piotrek
Poprzednio
KIA SPORTAGE III 4x4 2.0 Benzyna
KIA SPORTAGE III 4x4 2.0 Benzyna
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
No pewnie, że jest. I Westfalia i Auto-Hak już ma model dedykowany. Zresztą to producenci, którzy w większości markach dają haki na pierwszy montaż lub ich haki są w katalogu akcesoriów zwanych często jako oryginalne:)
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
-
Mefju
- Samochód: Kodiaq 2.0 tdi 140 KW
A jest w stanie ktoś potwierdzić, czy piny 10 i 11 w fabrycznym gnieździe haka są podłączone? Wiem że w niektórych modelach skody nie byly, pytanie czy w niedźwiadku z racji jego zamiłowania do przyczep zrobili do lepiej?