Hak do Kodiaqa

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
krzysztof
Samochód: Kodiaq 1,4TSI 4x4 ACT

Re: Hak do Kodiaqa

Post autor: krzysztof »

Dzisiaj odebrałem twardy dowód i żeby mieć wpis o haku musiałem wydać 35 zł za zaświadczenie o prawidłowym podłączeniu haka.
Podważa to wiarygodność fabryki i montażu fabrycznego haka ,czyli jeszcze trochę ,a będziemy musieli mieć zaświadczenie,że kodiaq to auto i aby zostało zarejestrowane diagnosta w stacji pojazdów musi potwierdzić,że zostało prawidłowo zmontowane.Pranoja,robi się nas w wała.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

ale kto robi Cię w wała?

poczytaj przepisy. Hak musi przejść badanie techniczne aby auto z nim zostało dopuszczone do ruchu. Co w tym dziwnego?
Pretensje do ustawodawcy a nie do producenta samochodu.

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

Samochód też musi mieć badanie techniczne aby został dopuszczony do ruchu, jednak tego nie robimy. O ile jasną sprawą jest, że takie badanie należy wykonać przy późniejszym montażu o tyle takie badanie w przypadku nowego samochodu fabrycznie wyposażonego w hak jest normalnym robieniem w wała.

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Jeszcze raz podkreślam i wiem to z autopsji gdyż rejestrowałem dwa Kodiaq z fabrycznymi hakami... ŻADNE !!! badanie w przypadku nowego auta posiadającego fabryczną homologację na hak nie jest wymagane !!!
Tak jak napisał kkriss robią was w wała !!!

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Mnie sprzedawca powiedział że hak mam w homologacji i nic nie musze robic, ponoc hak ma byc wpisany.
Zobaczymy.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

krzysztof
Samochód: Kodiaq 1,4TSI 4x4 ACT

Post autor: krzysztof »

Jarek 104 powiedz nam jakie przepisy podważają homologację pojazdu wyposażonego fabrycznie w hak.Wszyscy powołują się na przepisy, ale nikt nie mówi jakie.
Jeżeli przedstawiciele importera,Skody czytają to forum to może ktoś nas rzeczowo oświeci.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Skorek pisze:Jeszcze raz podkreślam i wiem to z autopsji gdyż rejestrowałem dwa Kodiaq z fabrycznymi hakami... ŻADNE !!! badanie w przypadku nowego auta posiadającego fabryczną homologację na hak nie jest wymagane !!!
Tak jak napisał kkriss robią was w wała !!!
Jeśli w fabrycznej homologacji zabraknie infa o haku to badanie techniczne jest wymagane.

Wysłane z Tapatalk

lodkot
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI DSG 4x4 STYLE

Post autor: lodkot »

pmuchars pisze:
15 maja 2017, 10:30
Czy ktoś z Was wie czy można już gdzieś dokupić hak do Kodiaqa?
Chciałem zamówić fabryczny, jednak na początku była to opcja która powodowała przesunięcie produkcji o parę miesięcy więc zrezygnowałem.
Rozmawiałem z jedną firmą sprzedającą haki to mówili ze może dopiero w lipcu coś będą mieli. A teraz nie mam jak rowerów wozić :(

Pzdr,
Piotrek
Hehe .... Mnie w salonie, jak zamawiałem auto spytali ... czy nie chcę haka, bo nie ma możliwości później zamontować :-) ... Przez ostanie dwadzieścia lat nie używałem haka więc zrezygnowałem ... a teraz czytając te posty widzę, że w razie czego .... jest możliwość?
Poprzednio
KIA SPORTAGE III 4x4 2.0 Benzyna

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

No pewnie, że jest. I Westfalia i Auto-Hak już ma model dedykowany. Zresztą to producenci, którzy w większości markach dają haki na pierwszy montaż lub ich haki są w katalogu akcesoriów zwanych często jako oryginalne:)

Wysłane z Tapatalk

Mefju
Samochód: Kodiaq 2.0 tdi 140 KW

Post autor: Mefju »

A jest w stanie ktoś potwierdzić, czy piny 10 i 11 w fabrycznym gnieździe haka są podłączone? Wiem że w niektórych modelach skody nie byly, pytanie czy w niedźwiadku z racji jego zamiłowania do przyczep zrobili do lepiej?

ODPOWIEDZ