Pakiet rodzinny - Simply Clever Family Pack - akcesoria

Dyskusje na temat Škody Kodiaq II generacji (2024-)
rudysq
Samochód: kodiaq??

Pakiet rodzinny - Simply Clever Family Pack - akcesoria

Post autor: rudysq »

Czy ktoś z posiadaczy Kodiaq 2 gen jest w stanie wypowiedzieć się nt Pakietu Rodzinnego (Simply Clever Family) - czy jego elementy tj.
- pojemnik na odpadki w schowku drzwiowym
- Uchwyt na tablet
- Pojemnik w środkowej konsoli w 2. rzędzie siedzeń
można łatwo usunąć? Czy są to elementy zintegrowane z drzwiami, siedzeniem lub konsolą środkową?

W tym pakiecie tak naprawdę zależy mi na następujących elementach:
- Boczne poduszki powietrzne dla zewnętrznych miejsc drugiego rzędu siedzeń (wiem, że można dodać tą opcję osobno)
- roleta przeciwsłoneczna na szyby w drzwiach tylnych
- door protection.

Z góry dzięki za info.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

mjoniec
Samochód: Kodiaq II, 2.0 TDI

Re: Pakiet rodzinny - Simply Clever Family Pack - akcesoria

Post autor: mjoniec »

rudysq pisze:
07 sty 2026, 16:59
Czy ktoś z posiadaczy Kodiaq 2 gen jest w stanie wypowiedzieć się nt Pakietu Rodzinnego (Simply Clever Family) - czy jego elementy tj.
- pojemnik na odpadki w schowku drzwiowym
- Uchwyt na tablet
- Pojemnik w środkowej konsoli w 2. rzędzie siedzeń
można łatwo usunąć? Czy są to elementy zintegrowane z drzwiami, siedzeniem lub konsolą środkową?

W tym pakiecie tak naprawdę zależy mi na następujących elementach:
- Boczne poduszki powietrzne dla zewnętrznych miejsc drugiego rzędu siedzeń (wiem, że można dodać tą opcję osobno)
- roleta przeciwsłoneczna na szyby w drzwiach tylnych
- door protection.

Z góry dzięki za info.
Witam,
Wszystko usuwasz bez problemu, bez narzędzi, po prostu wyjmując.
Te uchwyty na telefony mają jakąś zapadkę do odblokowania, nie pamiętam już dokładnie, ale to nic skomplikowanego.
Co do pojemników na odpady w drzwiach, to rozważył bym pozostawienie ich. Okazały się mega przydatne :D

Piotr1982
Samochód: Kodiaq II RS 2.0TSI

Post autor: Piotr1982 »

Cześć.
Warto dobrać ten pakiet ze względu na wspomniane roletki w drzwiach i zabezpieczenie drzwi oraz boczne poduszki. Nakładkę na tunel, pojemniki w drzwiach i uchwyty demontuje się łatwo. U mnie pozostał tylko tunel, a reszta jednak w garażu na codzień.
Rozumiem, że jesteś na etapie konfiguracji, więc szczerze polecam dobranie automatycznego ogrzewania obok pakietu winter.

rudysq
Samochód: kodiaq??

Post autor: rudysq »

Dzięki za odpowiedzi - w takim razie pakiet na pewno biorę!
Tak, konfiguruję auto i zastanawiam się co warto dorzucić a z czego można zrezygnować:D najchętniej wziąłbym full opcję ale po dodaniu wszystkiego robi się już spora sumka za Skodę :)
@Piotr1982 - masz na myśli webasto? Pakiet drogi ale rzeczywiście czytałem bardzo pozytywne opinie. Auto będzie niestety "garażowane" pod chmurką więc rzeczywiście pakiet wart rozważenia :) dzięki!

Piotr1982

rudysq pisze:
08 sty 2026, 9:29
@Piotr1982 - masz na myśli webasto? Pakiet drogi ale rzeczywiście czytałem bardzo pozytywne opinie. Auto będzie niestety "garażowane" pod chmurką więc rzeczywiście pakiet wart rozważenia :) dzięki!
To nie do końca jest webasto jeśli chodzi o sposób pracy, ale tak, dokładnie o tej funkcji mówię że warto to zamówić. Działa z aplikacji w telefonie i naprawdę sie sprawdza.
Warto posprawdzać samochody gotowe do odbioru z 2025, które mogą mieć super wyposażenie w promocyjnej cenie jako wyprzedaż.

ABUK
Samochód: Kodiaq II

Post autor: ABUK »

Piotr1982 pisze:
08 sty 2026, 10:17

To nie do końca jest webasto jeśli chodzi o sposób pracy, ale tak, dokładnie o tej funkcji mówię że warto to zamówić. Działa z aplikacji w telefonie i naprawdę sie sprawdza.
Warto posprawdzać samochody gotowe do odbioru z 2025, które mogą mieć super wyposażenie w promocyjnej cenie jako wyprzedaż.
Sugerujesz że udało Ci się to uruchomić latem do przewietrzania auta ?
Kiedyś próbowałem i nie działało. Choć tak naprawdę ogrzewania często też nie mogę uruchomić z aplikacji. Pilotem działa zawsze, a z aplikacji tak sobie.

Piotr1982

ABUK pisze:
10 sty 2026, 12:56
Piotr1982 pisze:
08 sty 2026, 10:17

Sugerujesz że udało Ci się to uruchomić latem do przewietrzania auta ?
Kiedyś próbowałem i nie działało. Choć tak naprawdę ogrzewania często też nie mogę uruchomić z aplikacji. Pilotem działa zawsze, a z aplikacji tak sobie.
W połowie grudnia były dwa dni, gdy miałem problemy z uruchomieniem z aplikacji. Poza tym każdego dnia uruchamiam bez problemu nawet kilkukrotnie z aplikacji. Grzanie działa bardzo dobrze (mam ustawione 22°C na 30min.). Chłodzenie sprawdzałem tylko raz-było ok. Z pilota nie korzystam.

ODPOWIEDZ