Błędy przy odpalaniu .Kodiaq 2.0 tdi 190km
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
Re: Błędy przy odpalaniu .Kodiaq 2.0 tdi 190km
Ja to się dziwię że informatyk jeszcze nie ogarnął tego start-stop 
Zadowolny z GunMetal Sportline 
Dlatego o tym wspomnialemmichalmiko pisze: ↑25 sty 2021, 18:41Kiedyś to był tylko kawał, teraz okazało się, że to będzie prawda:
Jak cos jest glupie ale dziala to znaczy, ze nie jest glupie
Slowo klucz: gwarancja. Za pol roku samochod przejdzie gruntowna "modernizacje"
Skoda wrocila z warsztatu. Diagnoza: uszkodzony jakis czujnik. Nie wiem dokladnie jaki bo nie zostalo to naprawione z uwagi na brak tego elementu i na miejscu i w magazynie centralnym. Ma byc z tydzien w serwisie i jak mi go wymienia to napisze dokladnie co padlo.
EDIT: Uszkodzony element to czujnik cisnienia paliwa. Przynajmniej tak podalo ASO
EDIT: Uszkodzony element to czujnik cisnienia paliwa. Przynajmniej tak podalo ASO
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Odświeżę temat.
Hamulec postojowy. Komunikat błąd w układzie hamulca elektrycznego. Samochód do ASO. Diagnoza. Do wymiany panel przycisków na tunelu środkowym. Część wymieniona. Dalej to samo. ASO nie wie co dalej.
Hamulec postojowy. Komunikat błąd w układzie hamulca elektrycznego. Samochód do ASO. Diagnoza. Do wymiany panel przycisków na tunelu środkowym. Część wymieniona. Dalej to samo. ASO nie wie co dalej.
mam ten sam problem wymieniłem panel przycisków problem dalej jest jak był bląd recznego hamulca(zakłócenie) raz go nawet nie dało sie odblokować.
-
Radiowiec
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI DSG 150km 4x2
https://www.drive2.ru/l/669166076273109187/
Tu jest opisany problem - znalazłem u siebie choć z odczytu błędów w komputerze wychodził wyłącznik ale to po prawej stronie nóg pasażera jak zdejmie się osłonę tam podciekło po przewodach i podgniły połączenia - pozdrawiam

A i migała żółta dioda w przełączniku ręcznego hamulca i nie działał ani jeden silniczek hamulca ręcznego z dwóch co są przy kołach a sprawdziliśmy z kolegą że są sprawne.
Tu jest opisany problem - znalazłem u siebie choć z odczytu błędów w komputerze wychodził wyłącznik ale to po prawej stronie nóg pasażera jak zdejmie się osłonę tam podciekło po przewodach i podgniły połączenia - pozdrawiam

A i migała żółta dioda w przełączniku ręcznego hamulca i nie działał ani jeden silniczek hamulca ręcznego z dwóch co są przy kołach a sprawdziliśmy z kolegą że są sprawne.
Ciekawe czy problemem nie będzie przycisk START STOP uruchamiania silnika , ma styki jak w pilocie ,które potrafią się zabrudzić i przez brak kontaktu może nie podawać odpowiedniego napięcia na poszczególne sterowniki .ok