Cześć czy mieliście problem z elektrycznymi lusterkami? Mój problem polega na tym, że nie moge złożyć lusterek od wewnątrz i jak próbuję ustawić lusterka to na prawym nic się nie dzieje jak przełączę na lewe to w dwóch kierunkach steruje mi prawym lusterkiem a jak przełączę na skladanie to steruje lewym lusterkiem tylko góra i na lewo. Jak zamykam auto i otwieram to lusterka normalnie się otwieraja i składają i jak zmienię ustawienie fotela elektrycznego to także się ustawiaja do zapamiętanych tak samo przy wrzuceniu biegu wstecznego. Prawdopodobnie także nie działa podgrzewanie.
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Ustawienia lusterek
Re: Ustawienia lusterek
Właśnie jestem w serwisie z tą samą awaria, tzn już drugi raz i okazało się że przełącznik jest do wymiany. Najlepiej nabrać sobie jak to się dzieje z nr Vin i przebiegiem i pokazać w serwisie. Za pierwszym razem tez nie chcieli mi nic zrobić bo jak przyjechałem do serwisu to akurat działały i stwierdzili że żadnych błędów nie ma a ostatnio jak podjechałem do serwisu akurat jak nie działało doradca poszedł ze mną do auta i sam zobaczył co się dzieje i właśnie jestem na wymianie przełącznika z lusterek. Trzeba ich męczyć. Pozdrawiam
Cześć, odkopuje temat. Przestało działać ustawianie lusterek, mianowicie nie idzie ich złożyć z poziomu sterowania, gdy przełączę na lewe, to rusza się prawe ale tylko w bok i w dół jak wrzucę wsteczny, jak przełączę na prawe, nic się nie dzieje. Czy działa ogrzewanie nie wiem, nie mam jak sprawdzić. Natomiast lusterka składają się po zamknięciu auta.
Bezpieczniki sprawdzone, są ok.
Myślicie że to wina przełącznika i najlepiej kupić nowy / używany?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Temat już rozwiązanyborek pisze:Cześć, odkopuje temat. Przestało działać ustawianie lusterek, mianowicie nie idzie ich złożyć z poziomu sterowania, gdy przełączę na lewe, to rusza się prawe ale tylko w bok i w dół jak wrzucę wsteczny, jak przełączę na prawe, nic się nie dzieje. Czy działa ogrzewanie nie wiem, nie mam jak sprawdzić. Natomiast lusterka składają się po zamknięciu auta.
wyjąłem, przedmuchałem, przeczyściłem - działa 
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Wyjąłeś, przedmuchałeś i przeczyściłeś wyłącznik?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Polecam „contact spray” do styków elektrycznych. W off-road używane zawsze jak coś szwankowało. Pojazdy, gdzie nie było zapłonu, albo w nocy gasły światła, wracały do życia i jeździły po zabiegu bez oporów. Do następnej awarii elektryki oczywiście 
Tak, wyjąłem cały panel sterowania szyb i lusterek, rozłączyłem złącze i przedmuchałem. Mam taki spray do czyszczenia czujnika MAF w innym aucie, zawsze używam jak styki nie działająMałGorzata pisze:Wyjąłeś, przedmuchałeś i przeczyściłeś wyłącznik?

Cześć mi znowu zaczęły szwankować lusterka ale tylko czasami raz mi wymienili na serwisie przełącznik jak była jeszcze na gwarancji a teraz znowu to się dzieje. Narazie nic nie robiłem. Teraz to tak jak piszecie chyba trzeba będzie wyjąć przedmuchać i będzie działać.
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka