ACC i klakson nie działają
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: ACC i klakson nie działają
Cześć kolego. Parkujesz przy domu czy na ulicy?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Szanowni, jednym rozwiązaniem tego problemu jest wymiana zespolonego przełącznika, który posiadał w pewnej partii wadę fabryczną, co potwierdził mi serwis. Można sobie radzić doładowując aku, trzaskać drzwiami, pić kawę czekając na "reset, wyłączać auto, parkować w temperaturze pokojowej etc. - Wasza decyzja
Nie wiem, ile teraz kosztuje jego wymiana - w 2022 naprawa nie przekroczyła 2000 zł i rozwiązała problem.
A numery jakieś macie wadliwej partii ?
I pytanie czy wymiana samego przełącznika zespolonego 5Q0 953 502AL rozwiązuje problem.... czy nie trzeba czegoś od klaksonu albo taśmy od airbaga.... np to 5Q0 953 569 A
U mnie problem jest jak auto postało na zimnie.... wczoraj stał w pracy na mrozie i po ok 6h nie działał klakson. Przejechał z punktu A do B zgasiłem auto na ok 1h i potem znów jazda i klakson już działał.
W domu auto parkuje w garażu to klakson zawsze raczej działał..... Nie widziałem żeby nie działał. Czym to jest spowodowane że zimno powoduje takie problemy ?
Na allegro trafiłem takie ogłoszenie naprawy taśmy/zwijaka i piszą w tym że jak nie działa klakson.....
https://allegro.pl/oferta/naprawa-regen ... 6568175950
Czy orientujecie się czy jeśli wymienię całe przełaczniki zespolone z taśmą airbag i kupię używkę z rynku wtórnego to czy w tym wypadku działa ochrona komponentu czy na takie przełączniki nie ? I czy wymiana tych przełączników wiąże się też z jakimś kodowaniem ?
U mnie problem jest jak auto postało na zimnie.... wczoraj stał w pracy na mrozie i po ok 6h nie działał klakson. Przejechał z punktu A do B zgasiłem auto na ok 1h i potem znów jazda i klakson już działał.
W domu auto parkuje w garażu to klakson zawsze raczej działał..... Nie widziałem żeby nie działał. Czym to jest spowodowane że zimno powoduje takie problemy ?
Na allegro trafiłem takie ogłoszenie naprawy taśmy/zwijaka i piszą w tym że jak nie działa klakson.....
https://allegro.pl/oferta/naprawa-regen ... 6568175950
Czy orientujecie się czy jeśli wymienię całe przełaczniki zespolone z taśmą airbag i kupię używkę z rynku wtórnego to czy w tym wypadku działa ochrona komponentu czy na takie przełączniki nie ? I czy wymiana tych przełączników wiąże się też z jakimś kodowaniem ?
- herman00
- Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG
Klakson działał jakoś dziwnie, cicho, po trasie 100km zaczął działać, ale ostatnie 2 tygodnie tylko miasto i przestał działać. Szukałem przyczyny ale bez punktu zaczepienia. Dopiero poczytałem że jeszcze może ACC nie działać i bingo bo przez te 2 tygodnie w mieście nawet nie zauważyłem, że ACC nie działa. Wizyta w elektrowni, wymiana akumulatora na nowy z adaptacją i wszystko jest. 5 lat i 100tys km i padaka akku.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Tak obecnie akumulatory wytrzymują. Samochody są bardzo prądożerne. W rodzinie, Daewoo Tico jeździło na oryginalnym 18 lat i wymienili, bo się obawiali, że już stary, ale działał. A kilka razy go zostawiono z zapalonymi światłami i się rozładował do zera. Potem, nawet bez dodatkowego ładowania i przejechaniu kilkunastu kilometrów, chodził jak złoto. Toyota Auris 2009, oryginał padł po 11 latach, a tu już nieco elektroniki jest.