Witam wszystkich. od dłuższego czasu mam problem z mikrofonem w kodiaq.
objawia sie to tym że gdy radio jest włączone - mikrofon wyłapuje wszystkie głosy z auta ( głosy z rozmów np mojej z pasażerem ) powodując echo w aucie.
gdy puknę w mikrofon powstają mega duże szumy.
myślałem że to wina mikrofonu bo kiedyś uderzyłem głową w otwarty schowek na okulary i od tego momentu zacząłem to zauważać.
wymieniłem cały panel ze schowkiem , mikrofonem itp ale dalej problem występuje. a gdy radio jest całkowicie wyłączone to problem znika...
miał ktoś taki problem?
ciągle działający mikrofon
-
__atomek__
- Samochód: Kodiaq 2.0.TDI L&K
Re: ciągle działający mikrofon
Może masz akrywna funkcję intercomu
w których ustawieniach tego szukać ? nie spotkałem sie nigdzie z taką funkcją
-
__atomek__
- Samochód: Kodiaq 2.0.TDI L&K
To wszystko zależy jakie masz radio, który rocznik itp. Nie powiem ci dokładnie gdzie to jest, ale w czasie podgłaszania w prawym górnym rogu pojawić sie powinna odpowiednia ikonka
To jest elektroniczne wzmocnienie głosu dla kierowcy i pasażera: elektroniczne wzmocnienie głosu umożliwia przenoszenie głosów kierowcy i pasażera do głośników na tylnym siedzeniu.
Menu / ustawienia / głośność / elektroniczne wzmocnienie głosu albo przez tę ikonkę wspomnianą przez atomka przy pogłaśnianiu/ściszaniu.
doszedłem do tego po zrestartowaniu ustawień fabrycznych jak zacząłem grzebać w radiu...
nie dość że ta funkcja przestała działać to wszystkie czujniki w okół auta zaczęły lepiej działać. dzięki wielkie za podpowiedź.
pozdrawiam.
nie dość że ta funkcja przestała działać to wszystkie czujniki w okół auta zaczęły lepiej działać. dzięki wielkie za podpowiedź.
pozdrawiam.