Warszawa, Auto Wimar, ul. Modlińska 224
Regulamin forum
Prosimy o Waszą opinię o salonach i/lub serwisach Škoda, z których usług korzystaliście. Dotyczy to zarówno negatywnych, pozytywnych jak i neutralnych odczuć. Mamy świadomość że odczucia mogą być mocno subiektywne, jednak mamy nadzieję, że przy powtarzających się podobnego typu wrażeniach pomogą one w wyborze Dealera celem zakupu lub serwisu auta.
W szczególności interesuje nas:
Zapewne jest wiele możliwych kryteriów oceny, więc proszę się nie ograniczać do punków powyżej. Im więcej informacji tym dla wszystkich lepiej.
Proszę o przestrzeganie następujących zasad:
Tutaj jest miejsce na opinie o dealerach marki Škoda mających swoją siedzibę w woj. mazowieckim.
Prosimy o Waszą opinię o salonach i/lub serwisach Škoda, z których usług korzystaliście. Dotyczy to zarówno negatywnych, pozytywnych jak i neutralnych odczuć. Mamy świadomość że odczucia mogą być mocno subiektywne, jednak mamy nadzieję, że przy powtarzających się podobnego typu wrażeniach pomogą one w wyborze Dealera celem zakupu lub serwisu auta.
W szczególności interesuje nas:
- podejście do klienta
- czy została Wam udzielona niezbędna pomoc przy realizacji zamówienia lub usunięcia problemu, np. technicznego
- jaki był/ma być czas dostawy samochodu od zamówienia lub czas naprawy
- czy dealer wykazał elastyczność przy negocjacji ceny
- rzetelność realizacji dostawy/naprawy w stosunku do zamówienia/zlecenia
Zapewne jest wiele możliwych kryteriów oceny, więc proszę się nie ograniczać do punków powyżej. Im więcej informacji tym dla wszystkich lepiej.
Proszę o przestrzeganie następujących zasad:
- jeden obiekt (salon/serwis) ‒ jeden wątek
- tytuł wątku powinien być utworzony w postaci: „Miejscowość, nazwa, ulica/adres”, np. „Poznań, Porsche Inter Auto Polska, ul. Krańcowa 40/42”
Tutaj jest miejsce na opinie o dealerach marki Škoda mających swoją siedzibę w woj. mazowieckim.
Re: Warszawa, Auto Wimar, ul. Modlińska 224
Ja ostatnio chciałem kupić nowe felgi do miśka i zrobiłem rozeznanie cenowe, okazało się że ten numer felgi który szukałem już nie występuje w magazynach ale jest dostępny pod innym. W Wawrze powiedzieli że można indywidualnie złożyć zamówienie na taki model felgi, w Jankach powiedzieli właśnie że jest inny numer a w Wimarze... żebym sprawdzał sobie sam na stronie skody kiedy będą dostępne
Mój wpis nie odnosi się do serwisu wimar tylko do samej sieci GC-ZBury_Kocur pisze: ↑25 kwie 2024, 7:47
Zgadza się - im po prostu palma odbiła i uważają, że znaczek Cichy/Zasada usprawiedliwia wszystko.
pzdr
Włodek
Jako że planowałem wymianę oleju po dotarciu to napisałem do mojego dilera(gdzie kupowałem samochód) koszu serwisu olejowego 1340zl
„ Zakres usługi obejmuje: wymianę oleju silnikowego wraz z filtrem oleju.
Cena usługi wyniesie 1340 zł brutto, w tym:
• robocizna 350 zł
• części 990 zł
„
Jako że na fb atakowali mnie reklamy serwisu z grupy Cichy zasada pod moim miastem „serwis olejowy 599zl” skontaktowałem się z nimi chcąc upewnić jakiego modelu /silnika dotyczy da cena i okazało się że każdego więc dziś wymieniłem olej właśnie w cichu zasada za mniej niż połowę tego co chciał salon skody w ramach Porsche Inter-aufo
- Bury_Kocur
- Samochód: Misio 2,0 l TDI 150 kucyków + DSG
Bardzo drogo - realny części wymiany oleju + filtra w tym silniku - wg cen części w InterCarsie w Czosnowie - czyli koszt części (znaczy oleju + filtru) to koszt rzędu 1/3 powyższych cen a koszt robocizny także uważam jest bardzo zawyżony o przynajmniej 2/3.
Koniec końców w lokalnym warsztacie za powyższą czynność wymiany oleju zapłaciłem może 400 zeta - a gdzie jeszcze a takim razie 900 wymienione w w/w kosztorysie ???
Ktoś kogoś chyba rżnie po kieszeni - lub próbuje to robić ...
Ja w każdym razie do Auto-Wimaru na samą wymianę owego oleju za cenę w/w nie pojadę na pewno....
Pzdr
Włodek