Warszawa, Auto Wimar, ul. Modlińska 224

Regulamin forum
Prosimy o Waszą opinię o salonach i/lub serwisach Škoda, z których usług korzystaliście. Dotyczy to zarówno negatywnych, pozytywnych jak i neutralnych odczuć. Mamy świadomość że odczucia mogą być mocno subiektywne, jednak mamy nadzieję, że przy powtarzających się podobnego typu wrażeniach pomogą one w wyborze Dealera celem zakupu lub serwisu auta.

W szczególności interesuje nas:
  • podejście do klienta
  • czy została Wam udzielona niezbędna pomoc przy realizacji zamówienia lub usunięcia problemu, np. technicznego
  • jaki był/ma być czas dostawy samochodu od zamówienia lub czas naprawy
  • czy dealer wykazał elastyczność przy negocjacji ceny
  • rzetelność realizacji dostawy/naprawy w stosunku do zamówienia/zlecenia

Zapewne jest wiele możliwych kryteriów oceny, więc proszę się nie ograniczać do punków powyżej. Im więcej informacji tym dla wszystkich lepiej. ;)

Proszę o przestrzeganie następujących zasad:
  • jeden obiekt (salon/serwis) ‒ jeden wątek
  • tytuł wątku powinien być utworzony w postaci: „Miejscowość, nazwa, ulica/adres”, np. „Poznań, Porsche Inter Auto Polska, ul. Krańcowa 40/42”

Tutaj jest miejsce na opinie o dealerach marki Škoda mających swoją siedzibę w woj. mazowieckim.
Zmianowy
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Re: Warszawa, Auto Wimar, ul. Modlińska 224

Post autor: Zmianowy »

Ja ostatnio chciałem kupić nowe felgi do miśka i zrobiłem rozeznanie cenowe, okazało się że ten numer felgi który szukałem już nie występuje w magazynach ale jest dostępny pod innym. W Wawrze powiedzieli że można indywidualnie złożyć zamówienie na taki model felgi, w Jankach powiedzieli właśnie że jest inny numer a w Wimarze... żebym sprawdzał sobie sam na stronie skody kiedy będą dostępne :D :D :D

Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
dreamy
Samochód: Błękitna strzała 2.0TSI Style

Post autor: dreamy »

Bury_Kocur pisze:
25 kwie 2024, 7:47

Zgadza się - im po prostu palma odbiła i uważają, że znaczek Cichy/Zasada usprawiedliwia wszystko.

pzdr
Włodek
Mój wpis nie odnosi się do serwisu wimar tylko do samej sieci GC-Z

Jako że planowałem wymianę oleju po dotarciu to napisałem do mojego dilera(gdzie kupowałem samochód) koszu serwisu olejowego 1340zl

„ Zakres usługi obejmuje: wymianę oleju silnikowego wraz z filtrem oleju.
Cena usługi wyniesie 1340 zł brutto, w tym:
• robocizna 350 zł
• części 990 zł

Jako że na fb atakowali mnie reklamy serwisu z grupy Cichy zasada pod moim miastem „serwis olejowy 599zl” skontaktowałem się z nimi chcąc upewnić jakiego modelu /silnika dotyczy da cena i okazało się że każdego więc dziś wymieniłem olej właśnie w cichu zasada za mniej niż połowę tego co chciał salon skody w ramach Porsche Inter-aufo

Awatar użytkownika
Bury_Kocur
Samochód: Misio 2,0 l TDI 150 kucyków + DSG

Post autor: Bury_Kocur »

dreamy pisze:
08 maja 2024, 21:32

„ Zakres usługi obejmuje: wymianę oleju silnikowego wraz z filtrem oleju.
Cena usługi wyniesie 1340 zł brutto, w tym:
robocizna 350 zł
części 990 zł
Bardzo drogo - realny części wymiany oleju + filtra w tym silniku - wg cen części w InterCarsie w Czosnowie - czyli koszt części (znaczy oleju + filtru) to koszt rzędu 1/3 powyższych cen a koszt robocizny także uważam jest bardzo zawyżony o przynajmniej 2/3.

Koniec końców w lokalnym warsztacie za powyższą czynność wymiany oleju zapłaciłem może 400 zeta - a gdzie jeszcze a takim razie 900 wymienione w w/w kosztorysie ???

Ktoś kogoś chyba rżnie po kieszeni - lub próbuje to robić ...

Ja w każdym razie do Auto-Wimaru na samą wymianę owego oleju za cenę w/w nie pojadę na pewno....

Pzdr
Włodek

ODPOWIEDZ