Super, pokaż jak tylko będzie.paw_mag pisze: ↑15 sty 2024, 16:53Mój Kodiaq się w końcu wyprodukował (zgodnie ze wstępnym planem produkcji z listopada 2023, zamówiony pod koniec sierpnia 2023). Udało mi się dokonać zmian w zamówieniu - dorzuciłem kamerę 360 i czujnik martwego pola jak wpadły do cennika. Teraz czas na formalności i odbiór.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Jasne, wrzucę fotę.Bili pisze: ↑15 sty 2024, 21:46Super, pokaż jak tylko będzie.paw_mag pisze: ↑15 sty 2024, 16:53Mój Kodiaq się w końcu wyprodukował (zgodnie ze wstępnym planem produkcji z listopada 2023, zamówiony pod koniec sierpnia 2023). Udało mi się dokonać zmian w zamówieniu - dorzuciłem kamerę 360 i czujnik martwego pola jak wpadły do cennika. Teraz czas na formalności i odbiór.
-
TymekF
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4
Gratki!paw_mag pisze: ↑15 sty 2024, 16:53Mój Kodiaq się w końcu wyprodukował (zgodnie ze wstępnym planem produkcji z listopada 2023, zamówiony pod koniec sierpnia 2023). Udało mi się dokonać zmian w zamówieniu - dorzuciłem kamerę 360 i czujnik martwego pola jak wpadły do cennika. Teraz czas na formalności i odbiór.
Pewnie trochę przez zmianę konfiguracji Ci się opóźniło, ale było warto
Ja nadal czekam, ale zamawiałem w listopadzie. Na razie terminu produkcji brak.
W zasadzie to ciężko stwierdzić, bo zmiany robiłem na samym początku października, a wtedy nie miałem żadnego, nawet wstępnego terminu produkcji. Po zatwierdzeniu zmian przez mojego dealera dostałem pięknego maila od importera z informacją, że po zmianie wyposażenia nie obiecują, że auto zostanie wyprodukowane, ale na szczęście się udałoTymekF pisze: ↑16 sty 2024, 14:08Gratki!paw_mag pisze: ↑15 sty 2024, 16:53Mój Kodiaq się w końcu wyprodukował (zgodnie ze wstępnym planem produkcji z listopada 2023, zamówiony pod koniec sierpnia 2023). Udało mi się dokonać zmian w zamówieniu - dorzuciłem kamerę 360 i czujnik martwego pola jak wpadły do cennika. Teraz czas na formalności i odbiór.
Pewnie trochę przez zmianę konfiguracji Ci się opóźniło, ale było warto![]()
Ja nadal czekam, ale zamawiałem w listopadzie. Na razie terminu produkcji brak.
Re: Czas oczekiwania na samochód.
Ja się z bmw 3 przesiadam bo jest za małe, myślałem o octavi ale ona jest tylko ciut większa więc rozmiarowo dopiero kodiaq nam pasował. W grę wchodziła jeszcze KIA sorento ale stary model się wyprzedał a nowego jeszcze nie ma.TymekF pisze: ↑15 sty 2024, 11:39
A ja np z żoną zupełnie odwrotnie![]()
Co prawda poliftem jeździliśmy tylko chwilę na jeździe testowej, ale przedliftem mieliśmy okazję parę razy w trasę pojechać.
Dodatkowo też porównywaliśmy sobie z Superbem, Octavią, czy nawet z bmw 3, bwm x3, GLC.
W tej cenie jeśli ktoś szuka praktyczności i nie ma parcia na "premium" to nie ma nic lepszego.
A dobrze doposażona skoda to wszystkie "golasy" marek premium zjada na starcie.
Jedynie szkoda, że silniki kończą się na 2 litrach...![]()
Discovery sport jest fajny rozmiarowo ale cena wyższa.
Moj dostał termin produkcji przełom 1i 2 tyg lutego.
-
TymekF
Re: Czas oczekiwania na samochód.
Tak, wiadomo, my to jedynie superba z "nie suvów" rozpatrywaliśmy, ale za nisko się siedzi i dziecko do fotelika ciężko się wkłada. Jednak suv pod tym względem wygrywa, szczególnie dla wyższych osób (żona 172, ja 186).dreamy pisze: ↑17 sty 2024, 9:39Ja się z bmw 3 przesiadam bo jest za małe, myślałem o octavi ale ona jest tylko ciut większa więc rozmiarowo dopiero kodiaq nam pasował. W grę wchodziła jeszcze KIA sorento ale stary model się wyprzedał a nowego jeszcze nie ma.
Discovery sport jest fajny rozmiarowo ale cena wyższa.
Moj dostał termin produkcji przełom 1i 2 tyg lutego.
My rozważaliśmy ale raczej tak nie na poważnie, sportage, sorento, kugę i X3, GLC. Ale żadne tak na poważnie nas nie zainteresowało jak kodiaq.
Kiedy zamawiałeś?
Co do odbioru, to widzę, że jeszcze można pod sam koniec się nieźle zaskoczyć
https://www.tiktok.com/@marcinmalec_/ph ... _device=pc
Zamówiłem 11 marca 2023, produkcja 46 tydzień 2023 - L&K 2.0 TSI i dużo wyposażenia dodatkowego
@TymekF
Połowa października 2.0 style i kilka dodatków
Pewnie byłby szybciej tylko okazało się z 2 tyg temu że kierownicy 3 ramiennej bez łopatek się już nie da mieć więc po zmianie na inna samochód dostał nagle termin produkcji
Połowa października 2.0 style i kilka dodatków
Pewnie byłby szybciej tylko okazało się z 2 tyg temu że kierownicy 3 ramiennej bez łopatek się już nie da mieć więc po zmianie na inna samochód dostał nagle termin produkcji
-
TymekF
Aha, no u mnie konfiguracja od początku byłą dopięta, tylko się dowiedziałem, że indukcyjnej ładowarki nie będzie no i na pewno terminu na styczeń też nie z racji tego.
Jakoś specjalnie mi się nie spieszy i jakbym dostał na początek marca to będzie ok