Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Bili »

paw_mag pisze:
15 sty 2024, 16:53
Mój Kodiaq się w końcu wyprodukował (zgodnie ze wstępnym planem produkcji z listopada 2023, zamówiony pod koniec sierpnia 2023). Udało mi się dokonać zmian w zamówieniu - dorzuciłem kamerę 360 i czujnik martwego pola jak wpadły do cennika. Teraz czas na formalności i odbiór.
Super, pokaż jak tylko będzie.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

paw_mag
Samochód: Skoda Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: paw_mag »

Bili pisze:
15 sty 2024, 21:46
paw_mag pisze:
Mój Kodiaq się w końcu wyprodukował (zgodnie ze wstępnym planem produkcji z listopada 2023, zamówiony pod koniec sierpnia 2023). Udało mi się dokonać zmian w zamówieniu - dorzuciłem kamerę 360 i czujnik martwego pola jak wpadły do cennika. Teraz czas na formalności i odbiór.
Super, pokaż jak tylko będzie.
Jasne, wrzucę fotę.

TymekF
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4

Post autor: TymekF »

paw_mag pisze:
Gratki!
Pewnie trochę przez zmianę konfiguracji Ci się opóźniło, ale było warto :D
Ja nadal czekam, ale zamawiałem w listopadzie. Na razie terminu produkcji brak.

paw_mag
Samochód: Skoda Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: paw_mag »

TymekF pisze:
16 sty 2024, 14:08
paw_mag pisze:
Gratki!
Pewnie trochę przez zmianę konfiguracji Ci się opóźniło, ale było warto :D
W zasadzie to ciężko stwierdzić, bo zmiany robiłem na samym początku października, a wtedy nie miałem żadnego, nawet wstępnego terminu produkcji. Po zatwierdzeniu zmian przez mojego dealera dostałem pięknego maila od importera z informacją, że po zmianie wyposażenia nie obiecują, że auto zostanie wyprodukowane, ale na szczęście się udało :) trzeba być niestety bardzo cierpliwym i męczyć dealera o podanie wstępnego terminu produkcji. Powodzenia!

lucas_03
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Sportline

Post autor: lucas_03 »

TymekF pisze:
Ja pod koniec listopada zamawiałem, i też terminu brak.

Awatar użytkownika
dreamy
Samochód: Błękitna strzała 2.0TSI Style

Re: Czas oczekiwania na samochód.

Post autor: dreamy »

TymekF pisze:
15 sty 2024, 11:39

A ja np z żoną zupełnie odwrotnie :D
Co prawda poliftem jeździliśmy tylko chwilę na jeździe testowej, ale przedliftem mieliśmy okazję parę razy w trasę pojechać.
Dodatkowo też porównywaliśmy sobie z Superbem, Octavią, czy nawet z bmw 3, bwm x3, GLC.
W tej cenie jeśli ktoś szuka praktyczności i nie ma parcia na "premium" to nie ma nic lepszego.
A dobrze doposażona skoda to wszystkie "golasy" marek premium zjada na starcie.

Jedynie szkoda, że silniki kończą się na 2 litrach... :twisted:
Ja się z bmw 3 przesiadam bo jest za małe, myślałem o octavi ale ona jest tylko ciut większa więc rozmiarowo dopiero kodiaq nam pasował. W grę wchodziła jeszcze KIA sorento ale stary model się wyprzedał a nowego jeszcze nie ma.
Discovery sport jest fajny rozmiarowo ale cena wyższa.

Moj dostał termin produkcji przełom 1i 2 tyg lutego.

TymekF

Re: Czas oczekiwania na samochód.

dreamy pisze:
17 sty 2024, 9:39
Ja się z bmw 3 przesiadam bo jest za małe, myślałem o octavi ale ona jest tylko ciut większa więc rozmiarowo dopiero kodiaq nam pasował. W grę wchodziła jeszcze KIA sorento ale stary model się wyprzedał a nowego jeszcze nie ma.
Discovery sport jest fajny rozmiarowo ale cena wyższa.

Moj dostał termin produkcji przełom 1i 2 tyg lutego.
Tak, wiadomo, my to jedynie superba z "nie suvów" rozpatrywaliśmy, ale za nisko się siedzi i dziecko do fotelika ciężko się wkłada. Jednak suv pod tym względem wygrywa, szczególnie dla wyższych osób (żona 172, ja 186).
My rozważaliśmy ale raczej tak nie na poważnie, sportage, sorento, kugę i X3, GLC. Ale żadne tak na poważnie nas nie zainteresowało jak kodiaq.

Kiedy zamawiałeś?

Co do odbioru, to widzę, że jeszcze można pod sam koniec się nieźle zaskoczyć ;)

https://www.tiktok.com/@marcinmalec_/ph ... _device=pc

mkes
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI L&K

Post autor: mkes »

lucas_03 pisze:
16 sty 2024, 20:05
TymekF pisze:
Ja pod koniec listopada zamawiałem, i też terminu brak.
Zamówiłem 11 marca 2023, produkcja 46 tydzień 2023 - L&K 2.0 TSI i dużo wyposażenia dodatkowego

Awatar użytkownika
dreamy
Samochód: Błękitna strzała 2.0TSI Style

Post autor: dreamy »

@TymekF

Połowa października 2.0 style i kilka dodatków
Pewnie byłby szybciej tylko okazało się z 2 tyg temu że kierownicy 3 ramiennej bez łopatek się już nie da mieć więc po zmianie na inna samochód dostał nagle termin produkcji

TymekF

dreamy pisze:
17 sty 2024, 11:32
@TymekF

Połowa października 2.0 style i kilka dodatków
Pewnie byłby szybciej tylko okazało się z 2 tyg temu że kierownicy 3 ramiennej bez łopatek się już nie da mieć więc po zmianie na inna samochód dostał nagle termin produkcji
Aha, no u mnie konfiguracja od początku byłą dopięta, tylko się dowiedziałem, że indukcyjnej ładowarki nie będzie no i na pewno terminu na styczeń też nie z racji tego.
Jakoś specjalnie mi się nie spieszy i jakbym dostał na początek marca to będzie ok ;)

ODPOWIEDZ