Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Pytanie tylko czy pójdzie już zamówić z tego cennika skoro już nie przyjmują podobno zamówień?
Aktualny cennik oznaczony jest symbolem: K1XST24232305A
Aktualny cennik oznaczony jest symbolem: K1XST24232305A
@artly
Z ciekawości, czemu wyłączasz lane assist?
Mnie ostatnio mocno uratowało kuper na autostradzie, bo byłem podziębiony, zmęczony, zagapiłem się na pobocze , ale na całe szczęście auto skręciło za pasem ruchu zamiast mnie. Być może nic by się nie stało, bo nie miałem samochodów dookoła, a łuk był dosyć łagodny, ale wolę nie spekulować.
Jaki jest sens pozbawiać się dodatkowej warstwy bezpieczeństwa w postaci LA?
(Żeby nie było, przyswoiłem lekcję)
Pozdrawiam -- Spook.
Mnie ostatnio mocno uratowało kuper na autostradzie, bo byłem podziębiony, zmęczony, zagapiłem się na pobocze , ale na całe szczęście auto skręciło za pasem ruchu zamiast mnie. Być może nic by się nie stało, bo nie miałem samochodów dookoła, a łuk był dosyć łagodny, ale wolę nie spekulować.
Pozdrawiam -- Spook.
Głównym powodem jest (przynajmniej w tych autach co z tym systemem jeździłem) za wczesne wg mnie ich działanie.spook pisze: ↑11 paź 2023, 23:04@artly
Pozdrawiam -- Spook.
Co powodowało, że jak się tylko zbliżył trochę do linii to już mi kontrował kierownicę nie wiem jak to działa w Skodzie, ale w Seacie czy Peugocie było denerwujące, a żeby nie było kierunkowskazów używam zawsze przy zmianie pasa.
Może to być spowodowane również tym, że na co dzień nie mam takich systemów i tylko na delegacjach w służbowym lub wynajętych miałem okazje używać, gdybym maił na co dzień pewnie bym się przyzwyczaił, a tak mnie denerwuje jak mnie kierownica nie słucha.
Pozdrawiam Artur
-
RoznieBywa
- Samochód: Kodiaq
Główną zaletą tego systemu jest to że w przypadku zasłabnięcia, odwrócenia uwagi czy zaśnięcia na drogach krajowych praktycznie wyklucza zjazd na przeciwległy pas ruchu i czołówkę z innym pojazdem. Kiedyś sam byłem sceptycznie do tego nastawiony, ale gdy zobaczyłem ile to bezpieczeństwa daje na ekspresówkach i autostradach gdy nawet chwilowe spojrzenie np. na ekran czy dzieci z tyłu, oznacza pokonanie sporego dystansu bez kontroli, zmieniłem zdanie.artly pisze: ↑12 paź 2023, 7:22Może to być spowodowane również tym, że na co dzień nie mam takich systemów i tylko na delegacjach w służbowym lub wynajętych miałem okazje używać, gdybym maił na co dzień pewnie bym się przyzwyczaił, a tak mnie denerwuje jak mnie kierownica nie słucha.
Pozdrawiam Artur
Dziś rozmawiałem z dealerem - o dziwo teraz codziennie się odzywa.
Ja niestety nie mogę już zamówić kamer 360, bo auto jest wyprodukowane, lecz jeśli ktoś ma auto w produkcji lub czeka na termin, to jak najbardziej może podomawiać rzeczy które wskoczyły w nowy cennik. Czyli możecie sobię jeszcze doposażyć autko, bo poza kamerami wpadło także kilka wspomagaczy jazdy
Ja niestety nie mogę już zamówić kamer 360, bo auto jest wyprodukowane, lecz jeśli ktoś ma auto w produkcji lub czeka na termin, to jak najbardziej może podomawiać rzeczy które wskoczyły w nowy cennik. Czyli możecie sobię jeszcze doposażyć autko, bo poza kamerami wpadło także kilka wspomagaczy jazdy
Dokładnie tak dzisiaj zrobiłem. Auto jeszcze nie jest w produkcji, więc domówiłem kamerę 360 oraz pakiet travel assist z side assist.Cahir pisze: ↑12 paź 2023, 16:49Dziś rozmawiałem z dealerem - o dziwo teraz codziennie się odzywa.![]()
Ja jeszcze mam dylemat, ale chyba zostanę przy tym co zamówiłem, w sumie szedłem po Ambiton a zamówiłem Sportline, gdyby wtedy do Style można było domówić kamerę 360 to pewnie bym go zamówił, ale Sportline mi się bardziej podoba. A co do systemów to na pewno poprawiają bezpieczeństwo i gdybym robił z 20000km i więcej to bym się zdecydował, a przy moich przebiegach to nie ma sensu. Najdłuższe trasy robię na urlopie z przyczepą, a wtedy się nie spieszę, a Side z przyczepą jest i tak wyłączony. Poprzednie auto miało tylko kamerę cofania i czujniki z tyłu plus zwykły tempomat. Teraz dojdzie ACC, tylna kamera znacznie bardziej funkcjonalna plus czujniki z przodu. Wcześniej nie było problemu z parkowaniem nawet z przyczepą w wąskich miejscach to i teraz dam radę:-).paw_mag pisze: ↑12 paź 2023, 17:53Dokładnie tak dzisiaj zrobiłem. Auto jeszcze nie jest w produkcji, więc domówiłem kamerę 360 oraz pakiet travel assist z side assist.Cahir pisze: ↑12 paź 2023, 16:49Dziś rozmawiałem z dealerem - o dziwo teraz codziennie się odzywa.![]()
Może żonie było by łatwiej, ale i tak raczej wybiera Pandę bo łatwiej znaleźć miejsce do parkowania.
Szkoda,że nie można wybrać sobie opon wielosezonowych jak kupiwałem Pandę to dieler mi wymienił w cenie auta.
-
Wiktoriusz
- Samochód: Kodiaq RS Steelgrey - wkrótce
Ja po nowym cenniku zadzwoniłem do dealera - czy mogę jeszcze domówić 360 i side assist (auto miało sie produkować w tym tygodniu).
Wiadomość niedobra i dobra; niedobra bo nie można już nic zmienić - w fabryce zatwierdzili zamówienie - a dobra bo w fabryce zatwierdzili zamówienie
i lada chwila się wyprodukuje.
Wiadomość niedobra i dobra; niedobra bo nie można już nic zmienić - w fabryce zatwierdzili zamówienie - a dobra bo w fabryce zatwierdzili zamówienie
Witam Klubowiczów 
Kodiaq L&K 2.0 TSI ze wszystkimi opcjami poza hakiem i webasto, zamówienie 16 czerwca, u dealera ma być pod koniec października - czyli 4 miesiące.
Kodiaq L&K 2.0 TSI ze wszystkimi opcjami poza hakiem i webasto, zamówienie 16 czerwca, u dealera ma być pod koniec października - czyli 4 miesiące.