Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
jankess4
Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: jankess4 »

U mnie zamówienie 27 marca. 1,4 benzyna 150 KM. 7 miejscowy. I migruję od 45 tygodnia na początku poprzez 42 potem 40 nie tak dawno jeszcze 39 a wczoraj wskoczył 36.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
jankess4
Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL

Post autor: jankess4 »

Jarek104 pisze:Mam z ręki dostępne 190KM DSG Ambition plus milion dodatków, m.in nawi, LED itd. Jasno brązowe, dwie sztuki.

Co do opóźnień ze wzgędu na jaies tam elementy wyposazenia, to mnie to mega intryguje, bo takie informacje do mnie nie docierają..

Terminy ostatnio się przybliżyły. Auta planowane na siepień są pomrożone na połowę czerwca, planowane na 39-ty tydzień mają już 36 ( pierwotnie 44 ). Takze powoli sytuacja się prostuje.

Znam takiego jednego klienta ( notabene z tego forum ) który mając swój nr komisji napisał do Skody na FB. I nagle komija przeskoczyła z 44 na 39 a po kilku dniach na 36 tydzień. Może przypadek, ale polecam ten zabieg ;-)
Coś o tym wiem ObrazekObrazek

Egon
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: Egon »

frutis13 pisze:
30 maja 2017, 22:48
Kodiak 2.0 TDI 4x4 Style 190KM, wersja 7 miejsc. Zamówiony koniec listopada, termin kilka razy przekładany.
Wyprodukowany 24.05.(środa), dziś salon dostał dokumenty, jutro podpisanie umowy a odbiór w piątek.
W związku z nie dotrzymaniem terminu, w gratisie komplet opon zimowych. Felgi Triglav antracyt, zgodnie z tym co sprzedawca mi oferował w listopadzie zostały zakupione przez salon i zostaną założone przed odbiorem.

Mam nadzieję, że to koniec sagi z zakupem. Jeśli w piątek wszystko będzie ok, wystawię pozytywną opinię salonowi, pomimo sporego opóźnienia względem terminu z umowy.
A o wyprodukowaniu Cie poinformowali, czy sam musiałeś dzwonić ,żeby sie cokolwiek dowiadywać?Bo mnie nie informują o niczym. Jak sam nie zadzwonie to nie wiem nic. u mnie miał sie wyprodukować w tym tyg. ,ale nic nie wiem

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Ponad 6mcy- chyba będziesz miał wersję z podpisem na silniku inżyniera co go tyle skręcał:p

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

rafalhtc pisze:
31 maja 2017, 9:23
Ponad 6mcy- chyba będziesz miał wersję z podpisem na silniku inżyniera co go tyle skręcał:p
Prawie AMG w Skodzie? :lol:
Kodiaq wprowadza tyle nowości, że szok :roll:

A tak na poważnie, nie wiem jak u reszty, ale mnie dealer za dużo nie informuje. Generalnie tylko i wyłącznie odpowiada na wiadomości, ale sam z siebie to niestety nie kontaktuje się.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Z tymi dealerami już się przewijał wątek na forum. W 90% przypadków sami nie informują.
DO developer

envies
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI Style/Business Grey/Crater

Post autor: envies »

Nie informuja bo sytuacja ciagle sie zmienia, co Ci da informacja o zmianie terminu na 35 tydzien z 40 skoro zaraz moze wskoczyc na 41.. Pewno dopiero wtedy rzucaja informacje jak jest zamrozenie. Nie robcie juz z tych dealerow takich leniuchow, to ludzie jak my.

chrapek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: chrapek »

Popieram. Druga sprawa ze maja wielu klientów i nie oszukujmy się - cieżko codziennie o wszystkich pamiętać. Grunt żeby zawsze odpowiadali na maila w rozsądnym czasie.

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Moj sprzedawca nadal potwierdza produkcje 25 tydzien, ale dopiero w przyszlym tygodniu ma sie mrozic. Podobno raczej sie juz nie zmieni. To dobrze. Moge wiec planowac urlop.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

frutis13
Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style

Post autor: frutis13 »

Egon pisze:
31 maja 2017, 8:19

A o wyprodukowaniu Cie poinformowali, czy sam musiałeś dzwonić ,żeby sie cokolwiek dowiadywać?Bo mnie nie informują o niczym. Jak sam nie zadzwonie to nie wiem nic. u mnie miał sie wyprodukować w tym tyg. ,ale nic nie wiem
Tak informowali. Ale chyba tylko z tego powodu, że sami poczuli ulgę... :lol:

ODPOWIEDZ