Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
danakasqn
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI 180kW 245KM 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: danakasqn »

No to zostałem już chyba jako ten, który najwcześniej zamówił i jest bez terminu produkcji. Pocieszam się, że realnie będę czekać tyle co moi poprzednicy wyżej tj. ok. 10 miesięcy. Zatem w ciągu miesiąca liczę, że będzie jakaś informacja.

8 miesięcy i 23 dni :D

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

jacek-jequ
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI L&K

Post autor: jacek-jequ »

Pocieszę ciebie - zamówienie 13 czerwca 2022 :) - dostałem informacje że już sie wyprodukowało - odbiór za około 2 tygodnie

scy
Samochód: Kodiaq FL 1.5 TSI

Post autor: scy »

Dziś odebrałem 1,5 TSI Style + Comfort + podwójne szyby.
Zamówiony pod koniec maja. Chyba ktoś zrezygnował i na jego miejsce wskoczyłem. Auto wyprodukowane przed przerwą wakacyjną czekało 2 tygodnie na kontrolę jakości.

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

Dostałem od sprzedawcy w Skodzie informację, że w listopadzie producent ma pokazać kolejną wersję Kodiaqa i że w styczniu mają zacząć produkcję. Nie wiadomo, jak z produkcją poprzedniej wersji, sprzedawca powiedział, że jest możliwe, że do końca roku ją zakończą, bo będą musieli przekonfigurować fabryki.

A ja chyba wrócę na forum, bo po 1.5 roku jazdy Kodim Style 1.5 TSI chcę się teraz przesiąść na 2.0 TSI 4x4 L&K (w ramach powolnego przygotowania do bawienia się w camping). Tak więc witam ponownie i trzymam kciuki za tych, którzy jeszcze czekają na wymarzone autko :)

Matis333
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Matis333 »

Jest informacja od dealera. Samochód wyprodukowany, czyli tak jak miałem podane ostatnio 21-23 sierpień.
Zamówienie z 20.02.2023 L&K 2.0 TSI - wszystkie dodatki bez Webasto.
Teraz około 2 tyg do odbioru.

zalezi
Samochód: Superb w drodze

Post autor: zalezi »

A ja biorę z placu. 2.0 TDI 4x4 L&K z hakiem i grzana szyba z rabatem 10 000 od katalogu i Premium Care 3 lata za free. Do tego leasing równe 106% na 47 msc z wykupem 25% i wpłatą 0% :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zmianowy
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: Zmianowy »

Na grupie Kodiaq na FB, ktoś wrzucił info że od dzisiaj importer zamyka składanie zamówień na wersję L&K i dodatkowo nie gwarantuje wyprodukowania wszystkich zamówionych modeli :/

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

Ja dostałem dziś informacje że kodiaq się zaczął produkować. Ma być przekazany do magazynu 30 lub 31 sierpnia i dalej logistyka.
Dealer oczekuje go na ok 15 września u siebie w salonie.
Cóż zobaczymy czy tak bedzie

Zmianowy
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: Zmianowy »

Dealer potwierdził że jest wstrzymane przyjmowanie zamówień na wersję L&K, inne można zamawiać. Na szczęście mój dostał już termin produkcji na 38 tydzień a zamówienie złożone na początku maja :)

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

Zmianowy pisze:
25 sie 2023, 18:52
Dealer potwierdził że jest wstrzymane przyjmowanie zamówień na wersję L&K, inne można zamawiać. Na szczęście mój dostał już termin produkcji na 38 tydzień a zamówienie złożone na początku maja :)
A mi mówił że jest wstrzymane zamawianie wszystkich kodiaqów

ODPOWIEDZ