Jeszcze pół roku temu tylko Tiguan miał podobny czas realizacji. Żadne inne auto z grupy VW nie miało szans być wyprodukowane w końca 2022. Ale... teraz chyba wracaja wcześniej usunięte elementy wyposazenia: jest chyba 4x4 w wersji 150km tdi, jest podwójna podłoga bagażnika i podobno czujniki martwego pola w lusterkach. W maju 2022 takich luksusów niw było:-)Pietia_GD pisze: ↑25 kwie 2023, 22:1627.03 zamówiony Kodiaq RS. Zakładam, że długo będę aktywny w tym wątku. W zależności od salonu informowany byłem o czasie oczekiwany od 6 miesięcy do 18 miesięcy. Ostatecznie tam gdzie zamówiłem otrzymałem inf., że minimum rok oczekiwania. Porównując z innymi producentami z grupy VAG, to zarówno Audi jak i VW na większość modeli samochodów proponują krótszy czas oczekiwania.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
Wynika to z tego że poprawiła się dostępność części oraz ich logistyka. Ja jak zamawiałem kodiaqa to nie było możliwości w mojej wersji zamówić czujników martwego pola, tylko były dostępne i to w standardzie w L&K. Sprzedawca powowiedział że pewnie za niedługo ta opcja pojawi się w niższych wersjach bo powoli znika problem dostępności półprzewodników na których opierał się ten system.QBA_5 pisze: ↑26 kwie 2023, 0:48Jeszcze pół roku temu tylko Tiguan miał podobny czas realizacji. Żadne inne auto z grupy VW nie miało szans być wyprodukowane w końca 2022. Ale... teraz chyba wracaja wcześniej usunięte elementy wyposazenia: jest chyba 4x4 w wersji 150km tdi, jest podwójna podłoga bagażnika i podobno czujniki martwego pola w lusterkach. W maju 2022 takich luksusów niw było:-)Pietia_GD pisze: ↑25 kwie 2023, 22:1627.03 zamówiony Kodiaq RS. Zakładam, że długo będę aktywny w tym wątku. W zależności od salonu informowany byłem o czasie oczekiwany od 6 miesięcy do 18 miesięcy. Ostatecznie tam gdzie zamówiłem otrzymałem inf., że minimum rok oczekiwania. Porównując z innymi producentami z grupy VAG, to zarówno Audi jak i VW na większość modeli samochodów proponują krótszy czas oczekiwania.
Wygląda mi na to że sprzedaż samochodów zaczyna siadać, bo fabryki wszystkich marek skracają okresy oczekiwania na samochód, w skodzie pojawiłe się leasing 102% co w zeszłym roku nie było osiągalne, pojawają się rabaty co też było niedawno nie do osiągnięcia, jak dali dywaniki to już był sukces.
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Tylko szkoda, że nie realizują szybciej zamówionych aut tylko nowe zamówienia "dostają" lepsze czasy.
Skoda zaczęła się również już reklamować i w tv i radio więc może ruszyło. 
teraz tommoze juz warto poczekac na nowa wersje kodiaqa ma byc w tym roku
-
RoznieBywa
- Samochód: Kodiaq
Zależy kto czego oczekuje - ktoś tu kiedyś pisał że bardzo liczy na hybrydę więc z takiego punktu widzenia oczywiście, że warto czekać. Prywatnie jednak wolałem zamówić Kodiaqa w dotychczasowej formie bo ciągłe cięcia nawet drobnego wyposażenia nie napawają mnie optymizmem.
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
A znając zycie nowy kodiaq bedzie jużkilka tysi droższy od obecnego bo coś nowego mu dołożą.RoznieBywa pisze: ↑26 kwie 2023, 10:26Zależy kto czego oczekuje - ktoś tu kiedyś pisał że bardzo liczy na hybrydę więc z takiego punktu widzenia oczywiście, że warto czekać. Prywatnie jednak wolałem zamówić Kodiaqa w dotychczasowej formie bo ciągłe cięcia nawet drobnego wyposażenia nie napawają mnie optymizmem.
Co do hybryd to pewnie będzie to plug in które będzie znacząco droższym rozwiązaniem niż taka hybryda jak w toyocie która wg mnie jest najlepszym rozwiązaniem obniżającym koszty paliwa.
-
dzentelman
- Samochód: SUPERB 2.0 TSI
https://www.odborykovomb.cz/skodovacky- ... 023/d-7586
w każdy czwartek jest nowy
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Nowy Kodiaq tuż-tuż także Skoda za chwilę zamknie zamówienia na obecnego