Skorek, To faktycznie jest argument, aczkolwiek tak szybko jak pojawiają się dziwne utrudnienia w prowadzeniu działalności, zwłaszcza małej firmy, tak szybko pojawiają się różne obejścia, w ostateczności rejestracja firmy za granicą, choć nie sądzę aby do tego doszło, że prawo się zmieni w stosunku do osób które już od jakiegoś czasu korzystają z LO czy LNR.
Moim zdaniem nie ma co porównywać, jak ktoś nie chce zostawić sobie auta to LO jest słabym rozwiązaniem, ale jeśli komuś zależy aby po zakończeniu spłat "odetchnąć" kilka lat wtedy LO to najlepsze i jedyne rozwiązanie.
Pochwal się jaki leasing wybrałeś
Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś
Zależało mi na jak najniższym koszcie leasingu. Otrzymałem propozycję: Wpłata 30%, 35 oraz wykup 1%. Obowiązkowe RTI. Koszt wyszedł 101,74% + RTI. Nieźle, ale przy podobnym finansowaniu u tego samego dealera, ale VW otrzymałem 100,79% + RTI 
Wygląda całkiem obiecująco. Gdzie takie warunki?
A to RTI to jakie i ile kosztuje?
A to RTI to jakie i ile kosztuje?
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
Właśnie cały myk polega na tym, żeby podać jak najniższy procent i nie zawrzeć w nim GAP/RTI i innych dodatków, w VW na ofercie miałem coś koło 105% a jakimś cudem sumując cały koszt leasingu + gap wychodzi ponad 110%, w Pekao Leasing ciut lepiej bo GAP kosztuje 46 czy 47 zł netto i choć niby jest tam z 2% więcej na wyliczeniu to całkowity koszt uwzględniający gap już jest niżej...
No ciekawe warunki, gdzie takie można uzyskać?
w VW banku 100,74%? Podpowiesz przy jakich parametrach?
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
Przed chwilą zadzwonił do mnie dealer - jutro powinienem podjechać i podpisać umowę leasingu niskich rat. Powiedział, że niestety Skoda sie wycofała z niskich limitów rocznych przebiegu i teraz najniżej liczą dla 20tys km. 2 strony wcześniej w wątku wrzucałem porównanie obu ofert - w marcu, gdzie oferta była na przebieg do 15tys. wychodziło, że zapłaciłbym 7500zł mniej , teraz zostaje mi tylko droższa opcja.
Czy ktoś z Was też ma taką zmianę warunków nagle?
Czy ktoś z Was też ma taką zmianę warunków nagle?
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Dziś dostałem ofertę na moje zapytanie Leasingu Niskich Rat, gdzie napisałem że roczny przebieg do 15 000 km - cytuję: "W odpowiedzi na Pana zapytanie w załączeniu przesyłam symulację leasingu na Skodę Kodiaq wg. parametrów podanych przez Pana z jedną zmianą limitu kilometrów. Uwzględniony został limit roczny 20.000 km rocznie przewidziany do tego okresu finansowania." I oferta rzeczywiście jest teraz mniej korzystna. Wcześniej suma opłat w % wynosiła 113,61% - teraz 119,29%
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
Qrcze - ale sie wycwanili - a przeskok w limicie z 20tys. na 30 tys to już groszowe różnice. Popatrzyłem na ofertę Leasingu Tiguana - tam nawet przy limicie 20 tys dla tych samych wartości jest sporo taniej niż w Skodziefonus pisze: ↑22 maja 2017, 15:34Dziś dostałem ofertę na moje zapytanie Leasingu Niskich Rat, gdzie napisałem że roczny przebieg do 15 000 km - cytuję: "W odpowiedzi na Pana zapytanie w załączeniu przesyłam symulację leasingu na Skodę Kodiaq wg. parametrów podanych przez Pana z jedną zmianą limitu kilometrów. Uwzględniony został limit roczny 20.000 km rocznie przewidziany do tego okresu finansowania." I oferta rzeczywiście jest teraz mniej korzystna. Wcześniej suma opłat w % wynosiła 113,61% - teraz 119,29%
To mnie trochę martwi... Chyba będę musiał się do nich wybrać i poprosić o aktualizację symulacji....
Leasing biorę dopiero we wrześniu, dlatego dostałem tylko symulację.... Skok o 200 PLN na racie mnie nie cieszy...
Ja przy 0% wpłaty, 48 miesięcy, przebieg 20 000 rocznie miałem 114,5% koszt całkowity.
Leasing biorę dopiero we wrześniu, dlatego dostałem tylko symulację.... Skok o 200 PLN na racie mnie nie cieszy...
Ja przy 0% wpłaty, 48 miesięcy, przebieg 20 000 rocznie miałem 114,5% koszt całkowity.