Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
guli200
Samochód: Skoda Octavia Style 1.5 TSI / KODIAQ FL zamówiony

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: guli200 »

JuveLonger pisze:Cześć wszystkim

Mam dobre wiadomosci dla oczekujacych na swojego miska. Ja dzis dostalem informacje od dealera ze Moj Kodiaq wlasnie zjechal do centrali w Poznaiu i w ciagu 2 tygodni bedzie gotowy do odbioru, wiec jednak cos tam produkuja nasi poludniowi sasiedzi.
Super:-) jaka wersja? Dużo dodatków?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

JuveLonger
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI

Post autor: JuveLonger »

wersja style 2.0 tdi 200km z paroma dodatkami miedzyinnymi wentylowane skorzane siedzenia, bezdotykowy system otwierania itp

cartpl
Samochód: VW touran

Post autor: cartpl »

JuveLonger pisze:
12 lis 2021, 16:56
wersja style 2.0 tdi 200km z paroma dodatkami miedzyinnymi wentylowane skorzane siedzenia, bezdotykowy system otwierania itp
A kiedy zamawiałeś, bo konfiguracja zbliżona do mojej?

JuveLonger

poczatek czerwca 2021 dokladnie nie pamietam jaki dzien jak bede w domu to moge sprawdzic

dede
Samochód: Style 2.0 TSI 4x4 Lava Blue + trochę dodatków

Post autor: dede »

JuveLonger pisze:
12 lis 2021, 16:39
Cześć wszystkim

Mam dobre wiadomosci dla oczekujacych na swojego miska. Ja dzis dostalem informacje od dealera ze Moj Kodiaq wlasnie zjechal do centrali w Poznaiu i w ciagu 2 tygodni bedzie gotowy do odbioru, wiec jednak cos tam produkuja nasi poludniowi sasiedzi.
Czy wcześniej miałeś określoną datę produkcji w systemie?
Ja zamawiałem na początku lipca i daty cały czas brak. Słyszałem że problem jest z cantonem, którego też zamówiłem...

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

jak mozesz napisz odnośnie czy miałeś przypisany tydzień produkcji i jak tak to który

JuveLonger

Z tym tygodniem produkcji to było dziwnie pierwotnie miałem info że bezie produkowany w II połowie lipca i jak tylko trafi na taśmę dostanę o tym info , niestety nic się nie działo i po kolejnym telefonie od dealera dostawałem info że będzie w produkcji w połowie sierpnia później koniec aż dostałem info ze zakończenie jego produkcji to pierwszy tydzień września i tak po 20.09 będzie do odbioru. Akurat w tym czasie byłem na wakacjach więc liczyłem że odbiorę autko początkiem października, niestety w między czasie dostałem emaila od skody)(tak jak pewnie wielu z was) że nie mają półprzewodników i nie wiedzą kiedy będą mogli dostarczyć auta.... Nie powiem trochę się wkurzyłem no ale poza czekaniem nie było za bardzo innej możliwości, aż końcem października dzwoni mój dealer i mów ze moje auto jest wyprodukowane i czeka tylko na półprzewodniki i liczy że uda mi się je odeprać w tym roku. Dziś dostaję telefon że auto jest gotowe w poznaniu (mówił ze miał info w poprzednim tygodniu że zainstalowali wszystkie części ale nie dawał mi znać ponieważ do końca nie był pewny czy to prawda). Co do cantona to nie mam go zamówione

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Cieszymy się wszyscy, szczególnie, że się ruszyło.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
Czarny
Samochód: Mercedes Benz GLC 200d

Post autor: Czarny »

Mój kolega wczoraj u mojego dilera zamówił Scalie. Niestety został poinformowana, że planowany termin to 30.09.2022, czyli 10 miesięcy. Ponadto otrzymał informację, że nie może zamówić asystenta martwego pola. Podobno Skoda w 2022 roku ma tylko montować je w Kodiaqu, Karoqu, Octawi i Superb z powodu braków chipów.

cartpl
Samochód: VW touran

Post autor: cartpl »

JuveLonger pisze:
12 lis 2021, 17:19
poczatek czerwca 2021 dokladnie nie pamietam jaki dzien jak bede w domu to moge sprawdzic
Chyba coś się ruszyło rzeczywiście, bo dostałem właśnie telefon od dealera, że auto w drodze do Polski. Zamawiałem ok. 20.06, wersja 2.0 TDi 2.0 200KM Style, a wśród wyposażenia panorama, hak elektryk, martwe pole, pakiet rodzinny.

ODPOWIEDZ