Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
to może będą szanse że i moje się jakoś ruszy, też było z konca czerwca, jak będzie styczniu to będzie git
To nie ja anulowałem. Pierwsze auto zamówione w pazdzierniku z data dostawy koniec lutego 21. Na tydzień przed odbiorem okazało się ze nie jest wyprodukowane. Salon umył ręce. Nawet nie było przepraszam (Pozdrawiam Porsche Interauto). Zamówiłem początkiem marca drugie auto w innym salonie. Data dostawy czerwiec 21. Akurat moja sztuka trafiła na tydzień produkcyjny w którym zmieniali na FL. Zamowienie nie zostało przekonwertowane na FL'a a skasowane. Później salon pierdzielil się z oferta - bo nie mieli cennika i nie chcieli przyjąć zamówienia (zamawiam przez firmę wynajmująca). Finalnie udało się złożyć zamowienie 10.06. Ot i cała historia.
A konfiguracja cały czas ta sama - dach, asystenci i TSI. Finalnie zyskuje FL i światła matrix które miałem w passacie i są rewelacyjne.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A konfiguracja cały czas ta sama - dach, asystenci i TSI. Finalnie zyskuje FL i światła matrix które miałem w passacie i są rewelacyjne.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Jak czytam to wszystko, stwierdzam że mimo różnych komplikacji u mnie póki co idzie gładko...
Ja jak czytam to wszystko tu na forum i na FB, to stwierdzam, że planiści, wyższy i średni management Skody to jakieś 'nie-ogary', szczególnie na płaszczyźnie komunikacji..hinio pisze:Jak czytam to wszystko, stwierdzam że mimo różnych komplikacji u mnie póki co idzie gładko...
Plichta Gdańsk póki co milczy.
Zamówienie 06 lipca, miało być z gwarancją ceny..
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Na szczęście, u nas 10-letni Focus żony również daje radęShadow1 pisze:Czyli potwierdza się loteryjność całej sytuacji. Na szczęści mój 6-letni Mondeo jeszcze daje radę i mam nadzieję że dociągnie do tego najważniejszego w naszej sytuacji telefonu, że można już odbierać i wszystko jest ok. Oby było to jak najszybciej czego sobie i wszystkim oczekującym życzę.
Więc nie poddawałbym w wątpliwość wytrzymałości Forda
(u nas 1.6 Duratec wolnossący).Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Modeo TDCi 150 KM, PowerShift rocznik 2015 , 285 000 km na liczniku, jestem pierwszym i jedynym użytkownikiemlongmanpl pisze: ↑02 lis 2021, 19:39Na szczęście, u nas 10-letni Focus żony również daje radęShadow1 pisze:Czyli potwierdza się loteryjność całej sytuacji. Na szczęści mój 6-letni Mondeo jeszcze daje radę i mam nadzieję że dociągnie do tego najważniejszego w naszej sytuacji telefonu, że można już odbierać i wszystko jest ok. Oby było to jak najszybciej czego sobie i wszystkim oczekującym życzę..
Więc nie poddawałbym w wątpliwość wytrzymałości FordaNo chyba, że to Mondeo 1.0 z silnikiem od kosiarki
(u nas 1.6 Duratec wolnossący).
sami (wy, klienci) przyczyniacie się do podwyżek. Odnoszę wrażenie - jak tu czytam, a czytam wszystko- że wręcz rzucacie się na te kodiaqigwlukasz pisze: ↑02 lis 2021, 16:32Ja dzwoniłem dzisiaj do salonu.
Wydaje mi się że mam konkretnych sprzedawców i powiedzieli że.
Cena auta na 100 % pójdzie do góry jeśli wyprodukują mi Auto w 2022 r.
Że w stosunku do tej ceny będzie wyższa a 4 % I lakier i mniejszy rabat. Bo teraz skoda wycofała się z rabatu 3 tys.
Łącznie wcześniej otrzymałem 8,7 % rabatu.
Teraz po tych zmianach cena zwiększyła mi się 10000 zl. I rabat został zmniejszony do ponad 6 %.
Sprzedawca powiedział że też mu jest głupio i że oczywiście mogę zrezygnować w każdej chwili.
Ale widząc co się dzieje uważa że nikt nie zrezygnuje i każdy zapłacić tyle ile będzie chciała skoda.
Nie ma czegoś takiego jak gwarancja ceny. Jak skoda zafakturuje ich wyższa kwotą. To nadwyżkę przeleją na klienta. Nie będą dokładać do interesu.
Zacny przebieg. Przynajmniej wiadomo dlaczego "aż" 6 lat w rodzinie - licznik już dawno przekroczył, psychologiczną, w tym kraju barierę 200 kkm dla zbywalności autaShadow1 pisze:
Modeo TDCi 150 KM, PowerShift rocznik 2015 , 285 000 km na liczniku, jestem pierwszym i jedynym użytkownikiem
Małżonka Focusem w 5 lat zrobiła... 20 kkm (1.6 125KM, Pb)
W Kodiaqu mi takie przebiegi nie grożą, jak dobiję do 80 kkm będzie dobrze
Kodiaqo
Po części masz rację.
Ale niestety nie ma alternatywy przynajmniej dla mnie jeśli chodzi o kodiaka.
Inne modele, marki albo za drogie, albo za małe bagażniki, albo stosunek ceny do jakoś i wyposażenia jest dla mnie nie do zaakceptowania lub poprostu mi się nie podobają
Po części masz rację.
Ale niestety nie ma alternatywy przynajmniej dla mnie jeśli chodzi o kodiaka.
Inne modele, marki albo za drogie, albo za małe bagażniki, albo stosunek ceny do jakoś i wyposażenia jest dla mnie nie do zaakceptowania lub poprostu mi się nie podobają
popieram post gwlukasz mam to samo zdanie