Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Malenstwo8 »

Michał_Wawa pisze:
28 paź 2018, 18:13
Malenstwo8 pisze:
28 paź 2018, 13:28
Jestem tu długo i poziom forum jest bardzo ok. Zawsze zdarzy się przypadek, który będzie próbował zrobić zamieszanie, no ale to już zadanie dla admina. Nie to żebym się czepiał, ale Kolega Michał_Wawa nie ma nic do powiedzenia pozatym, że jak Seat będzie w porównywalnej cenie, to Kodiaq pa pa. To już chyba trzeci Jego post z tym samym, może czas usunąć trolla.
Mój post był ironiczny. Uważam, że Skoda ma klientów w nosie. I chyba nie jestem jedyny. Niezależnie od jakości produktu nie można tak handlować. Trollem żadnym nie jestem. A ponieważ czas oczekiwania na Skodę jest równy z czasem oczekiwania na potomka to sobie spokojnie poczekam na ceny Seata. Jak będą fajne to na pewno go kupię i tyle. Gdybym miał Kodiaqa za te powiedzmy 3 mies to bym go brał. Proste.
Zabrzmiało inaczej, ale spoko. Wszystko jasne 👍

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Dil
Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel

Post autor: Dil »

krzysztofknesz pisze:
28 paź 2018, 9:24
root pisze:
28 paź 2018, 9:21
Panowie, wyluzujcie.
Jasne, jasne, ja jestem spokojny, choć nie ukrywam, że irytują mnie takie odpowiedzi.

Osobiście jestem posiadaczem VW Phaetona, i tam na forum nie spotka się nikt z takim hamstwem czy durnymi odpowiedziami, każdy pomaga. Tutaj coś czuję , że nic z tego nie będzie.
Kolego zamów auto w maju, dealer ci obiecuje że auto będzie w sierpniu/wrześniu a mamy koniec października auta dalej nie ma. W cale się nie dziwie że nerwy puszczają. Ja już mam dość Skody!!

rpp
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0TSI

Post autor: rpp »

Powiem szczerze, że kompletnie nie rozumiem jak są realizowane zamówienia w Skodzie.
O ile jeszcze podział na rynek typu Polska jest dalej w kolejce niż Niemcy (nie wiem czy tak jest - ale zapewne tak) jestem w stanie zrozumieć.
Ale kompletnie nie ogarniam faktu, że niektórzy dealerzy dostają auta prawie od ręki a niektórzy czekają od roku na auto.
Mam dziwne wrażenie, że jest to kwestia tego jak dealer potrafi rozmawiać z centralą i na bieżąco popychać swoje zamówienia.

Ja zamówiłem swojego Sportline'a na początku maja i po niecałych 2 miesiącach stał już na placu u dealera (czyli wyprodukowany był w jakieś 1.5 miesiąca od zamówienia).
Jak na auto robione pod zamówienie uważam to za rewelacyjny czas oczekiwania. Pracowałem swego czasu w fabryce samochodów i wiem jak wygląda kwestia planowania produkcji - a było to bardzo dawno i wtedy nie było jeszcze miliona opcji do wyboru tylko powiedzmy 3-5 kompletacji wyposażenia + 2-4 silniki do wyboru i chcąc konkretne auto jeszcze nie wyprodukowane czas oczekiwania był minimum miesiąc.

Malenstwo8

Salony rezerwują sobie miejsca produkcyjne. Zamawiają średniaka z dużym wyprzedzeniem i możliwością zmiany konfiguracji. Termin leci, a oni czekają na klienta. Im bardziej bystry i bogaty diler, tym więcej aut na zarezerwowanych ( iczywiście w ramach przyznanej puli).

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Dużo w tym prawdy.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Michał_Wawa
Samochód: Kodiaq

Post autor: Michał_Wawa »

Malenstwo8 pisze:
28 paź 2018, 19:53
Salony rezerwują sobie miejsca produkcyjne. Zamawiają średniaka z dużym wyprzedzeniem i możliwością zmiany konfiguracji. Termin leci, a oni czekają na klienta. Im bardziej bystry i bogaty diler, tym więcej aut na zarezerwowanych ( iczywiście w ramach przyznanej puli).
Miło byłoby wiedzieć który salon to taki specjalista. By się tam uderzyło. Ale sądzę, że jest inaczej. VAG (całkiem słusznie) ma w d. polski rynek bo gdzie indziej ma trochę € więcej ma sztuce. Proste.
Pozdrawiam,

Michał

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Jest jeden potentat krajowy wśród salonów. Ale mniejsi też dają radę jak wiedzą co robić ;-)
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Malenstwo8

Michał_Wawa pisze:
28 paź 2018, 20:15
Malenstwo8 pisze:
Miło byłoby wiedzieć który salon to taki specjalista. By się tam uderzyło. Ale sądzę, że jest inaczej. VAG (całkiem słusznie) ma w d. polski rynek bo gdzie indziej ma trochę € więcej ma sztuce. Proste.
Bednarek Łódź i mniejszy Bieranowski Bydgoszcz. Bydgoszcz mega ogarnięta. Polecam. Dostarczyli mi auto co do dnia.
Skoda nie na Polski w doopie. Jesteśmy dla nich bardzo ważnym rynkiem, gdzie Skoda króluje od przynajmniej 6-8 lat. Fabia, Octavia, teraz Kodiaq, Karoq sprzedają się bardzo dobrze.

Dangaw
Samochód: Skoda kodiaq 2.0 TDI oczekuje

Post autor: Dangaw »

Malenstwo8 pisze:
28 paź 2018, 21:06
Michał_Wawa pisze:
Malenstwo8 pisze:
Bednarek Łódź i mniejszy Bieranowski Bydgoszcz. Bydgoszcz mega ogarnięta. Polecam. Dostarczyli mi auto co do dnia.
Skoda nie na Polski w doopie. Jesteśmy dla nich bardzo ważnym rynkiem, gdzie Skoda króluje od przynajmniej 6-8 lat. Fabia, Octavia, teraz Kodiaq, Karoq sprzedają się bardzo dobrze.
Malenstwo8 mam pytanie, mam też zamówionego Kodiaqa w Bieranowskim w Bydgoszczy w lipcu 2018. W czwartek 25.10 miał komunikat że ma być dostarczony na magazyn importera. W jakim czasie otrzymałeś auto od takiego komunikatu bo nie mogę się doczekać.

bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Post autor: bubuś »

Malenstwo8 pisze:
28 paź 2018, 21:06
Michał_Wawa pisze:
Malenstwo8 pisze:
(...).
Moje zamówienie ze stycznia zostało właśnie ulokowane na rezerwacji z listopada 2017, którą rozszerzono/zaktualizowano o moje kaprysy.
Co do Bednarka, to bym polemizował, że taki akuratny i obrotny. Właśnie w jego Fili w Dobroniu złożyłem zamówienie i jego realizacja się ślimaczy.
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

ODPOWIEDZ