Zdjec z nontazu niema co wstawiac. Wypina sie wyyczke gazu. Pedal box ma dwie wtyczki. Jedna wchodzi w gniazdo od pedału w drugą się wpina wyjętą wczesniej wtyczke pedału. 15 sekund.
Fajnie działa. Mysle ze szybciej odiaga 100. Bo nie muli. Czuc 190 koni. Ja mam ustawione w aucie normalny tryb a pedal boxem sie bawie. Nie probowalem na innych trybach.
Auto jest zrywne. Niema turbo dziury.
Trzrba delikatnien aciskac prdal gazu bo zrywa asfalt. Super. Wyprzedzanie bezpieczne. Odrazu redukuje i ogien.
Bez pedal boxa bylo slabo. Nie wyobrazam sobie jazdy słabszymi wersjami kodiaqa.
To moim zdaniem przegiecie do takiego klocka wsadzac cos mniej biz 190 km.
Bo ten190 to na papierze. Mam GLK 2.2 170 koni. Bez porownania mocniejszy zrywniejszy. Skoda przegina z zamulaniem silnikow. EKO idioci.
♦ Tuning 2.0 TDI - DTE Systems ♦
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Re: ♦ Tuning 2.0 TDI - DTE Systems ♦
Jak tam zadowolenie z Pedalboxów po czasie
?
Zastanawiam się, czy brać wersję zwykłą, czy jest sens dopłacenia do wersji plus?
Zastanawiam się, czy brać wersję zwykłą, czy jest sens dopłacenia do wersji plus?
Też mnie to ciekawi, bo miałem kupować, ale.... np.
- michalmiko
Czytam też inne fora, to ludzie się z tego śmieją, że to działa tak samo, jakbyś po prostu mocniej nacisnął gaz 
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Bo nie jechali z PedalBoxem. Jak zwykle większość się boi albo przysłowiowo "żydzi" na ten wydatek. Później te papierowe opinie i wywody.michalmiko pisze: ↑05 wrz 2018, 1:04Czytam też inne fora, to ludzie się z tego śmieją, że to działa tak samo, jakbyś po prostu mocniej nacisnął gaz![]()
W Kodiaqu czuć różnicę ponieważ fabrycznie zmulili totalnie reakcję na gaz. Przedmówcy, którzy o tym wspomnieli mają 100% racji.
Dzisiaj wróciłem z trasy ponad 1300 km. z południa Europy praktycznie 90% jadąc z ACC i LA. Dzięki PedalBox dojście do zadanej prędkości po zhamowaniu za innym autem jadącym wolniej tym samym pasem trwa zdecydowanie krócej.
PS. Średnia prędkość z trasy 105 km/h przy spalaniu 7,1 l. i bezcenne, że nogi przez większość czasu odpoczywają.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2018, 2:39 przez Tomala72, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Wersja Plus ma ładniejsze "opakowanie". W środku to samo i działanie identyczne.michalmiko pisze: ↑04 wrz 2018, 21:55Jak tam zadowolenie z Pedalboxów po czasie?
- michalmiko
No właśnie, ci co się śmieją, tego nie mieli. Ja po prostu boję się, żeby się coś nie popsuło w nowym aucie, jak na filmiku co podesłał PeWu. Żadnych problemów po podpięciu? Żadnych błędów samochód nie wyświetla?
Fakt, samochód fabrycznie jest mocno zdławiony na gaz, co czuć. Ja nie mogę jakoś znaleźć złotego środka pomiędzy trybem standard, a sport na skrzyni. Według mnie często sport przeciąga biegi, a może po prostu za długo jeździłem dieslem?!
Fakt, samochód fabrycznie jest mocno zdławiony na gaz, co czuć. Ja nie mogę jakoś znaleźć złotego środka pomiędzy trybem standard, a sport na skrzyni. Według mnie często sport przeciąga biegi, a może po prostu za długo jeździłem dieslem?!
Ale przecież mamy konkretne argumenty posiadaczy w temacie jak pisałem wcześniej. To nie są śmieszki żadne.
Ponadto nie widziałem ani jednego filmiku (nawet od producenta), który ukazałby naocznie różnice w zastosowaniu tego sprzętu. Rozumiem, że inaczej działa pedał gazu, ale najważniejsze jest to opóźnienie, które z tego co w tym wątku użytkownicy pisali - tak, jest zminimalizowane.
Ja jednak po obejrzeniu filmików "negatywnych/realnych" z porównania, mam najzwyczajniej wątpliwości.
Wiem, że mam 14 dni na zwrot, jednak cały czas waham się...
Może ktoś z Was mógłby w jakiś sposób nagrać filmik dokumentujący działanie/różnice jeśli chodzi o PedalBoxa?
Ponadto nie widziałem ani jednego filmiku (nawet od producenta), który ukazałby naocznie różnice w zastosowaniu tego sprzętu. Rozumiem, że inaczej działa pedał gazu, ale najważniejsze jest to opóźnienie, które z tego co w tym wątku użytkownicy pisali - tak, jest zminimalizowane.
Ja jednak po obejrzeniu filmików "negatywnych/realnych" z porównania, mam najzwyczajniej wątpliwości.
Wiem, że mam 14 dni na zwrot, jednak cały czas waham się...
Może ktoś z Was mógłby w jakiś sposób nagrać filmik dokumentujący działanie/różnice jeśli chodzi o PedalBoxa?
-
SlawekW
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI
Pytanko do tych co zamontowali "Pedal box": gdzie umieściliście ten panel sterujący ? Nie dynda się Wam kabelek przeszkadzając w trakcie jazdy ?
- michalmiko
SlawekW, kupiłeś może już Pedalboxa, czy dopiero się przymierzasz?