Infotainment w Amundsenie

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Re: Infotainment w Amundsenie

Post autor: miro.t »

Jeśli ktoś ma możliwość to proszę sprawdźcie ta informację.
Chciałem domówić ten pakiet biznes tylko ze względu na dodatkowe dwa lata tych całych dodatkowych funkcji, jak np sterowanie webastem z telefonu czy sprawdzenie poprawności zamknięcia drzwi lub szyb. Dziś się dowiedziałem, że część tych nowinek (tak jak zagłówki do spania w pionie :) ) będzie dostępnych w autach produkowanych od 22 tygodnia i skoda nie przewiduje aktualizacji w autach wyprodukowanych wcześniej.

Może też ktoś wie ile rocznie będą sobie wołali za te wszystkie dodatkowe usługi po zakończeniu okresu darmowego ?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Apropos Infotainment - dziś usłyszałem u dealera że po okresie bezpłatnym opłata miesięczna za infotainment on-line to około 30 - 40 zł

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

Rafał pisze:
22 mar 2017, 11:17
przepraszam, nie to miałem na myśli. nie chcę i nie chciałem nikogo urazić. miałem na myśli to, że skoro są oryginalne rozwiązania to po co sobie komplikować i dokładać coś na zasadzie patentu
Spoko Rafal, bez stresu... ;) a propos oryginalnych rozwiazan i naszej dyskusji:

http://www.sklep.skoda.pl/upload/files/ ... 017-02.pdf

strona 3cia. Modem Carstick. Oryginalne akcesorium Skody :) a kwestia, czy ktos go sobie podlaczy do usb przy lewarku, czy wsadzi w gniazdo zapalniczki w bagazniku- jest juz malo istotna. Takze druciarstwem ani 'patentem' bym tego jednak nie nazywal.

Ws. pakietu biznes- pisales o PLN 500,- za fabryczny slot karty SIM, nie znalazlem tego w cenniku, a sam pakiet biznes to PLN 4k plus...

Hotspot z komorki - nie pomyslales na pewno o uzytkownikach telefonow sluzbowych, gdzie pracownik nie moze sobie wg swojego 'widzi misie' zmienic pakietu danych, i wtedy opcja wifi ze sticka robi robote... i moznaby tak dalej, ale nie o to chodzi :) pozdro!
PS. zazdroszcze Ci tych big-blockow zza oceanu ;)

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

dawajrapa pisze:
23 mar 2017, 9:32

a propos oryginalnych rozwiazan i naszej dyskusji:

http://www.sklep.skoda.pl/upload/files/ ... 017-02.pdf
Apropos przytoczonego przez Ciebie dokumentu z akcesoriami. Orientujesz się może jak to wygląda na poziomie zamawiania auta ? Przykładowo, lista dostępnych modelów kół w tym pdf jest dużo szersza niż to co umożliwia on-line'owy konfigurator Skody Kodiaq.
DO developer

Ethel
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI DSG Style

Post autor: Ethel »

Jeśli przedłużenie usługi Infotainment jest do 3 lat za darmo (dostałem coś takiego w konfiguracji) to Pakiet Business Plus to jest stick USB a nie moduł schowany w schowku za 500 PLN? Czy coś pokręciłem? Jeśli tak, to lekka paranoja wychodzi....

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

niestety chyba tak bezsensownie jest to rozwiązane, ale z racji tego, że za 500 zł usługi będą czynne przez 3 lata to rozważam taką opcję

Ethel

Rafał pisze:
25 mar 2017, 17:35
niestety chyba tak bezsensownie jest to rozwiązane, ale z racji tego, że za 500 zł usługi będą czynne przez 3 lata to rozważam taką opcję
Ale w konfiguratorze jest przedłużenie tej usługi do 3 lat za darmo.. to samo mam wpisane w specyfikację... i tego właśnie nie rozumiem.

nobody
Samochód: brak

Post autor: nobody »

Ethel pisze:
25 mar 2017, 16:20
Jeśli przedłużenie usługi Infotainment jest do 3 lat za darmo (dostałem coś takiego w konfiguracji) to Pakiet Business Plus to jest stick USB a nie moduł schowany w schowku za 500 PLN? Czy coś pokręciłem? Jeśli tak, to lekka paranoja wychodzi....
Moduł SIM w schowku jest *tylko* w Columbusie (jako opcja). Do Amundsena jest tylko CarStick

Ethel

Czy bardziej się opłaca ustalić iff aby aktywowal router WiFi na komórce po połączeniu z bluetoothem samochodu. I dezaktywawal po ustaniu połączenia..
Zatem 500 w kieszeni 😊

miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Post autor: miro.t »

Ethel pisze:
25 mar 2017, 18:32
Rafał pisze:
25 mar 2017, 17:35
Ale w konfiguratorze jest przedłużenie tej usługi do 3 lat za darmo.. to samo mam wpisane w specyfikację... i tego właśnie nie rozumiem.
Też tego nie rozumiem. Dostaję rok za darmo i nie muszę kupować Carsticka. Natomiast jak chcę przedłużyć do 3 lat to już pod warunkiem, że kupię pakiet biznes czyli carstick.

ODPOWIEDZ