Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
kedzier
Samochód: Skoda

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: kedzier »

A u mnie dziś produkcja spadła z 22 na 21 tydzień.
Pozostaje tylko trzymać kciuki bo dotychczas rosła od 17 tyg od 22. Miejmy nadzieję, że tendencja spakowa się utrzyma i wreszcie wyprodukuja więcej silniczkow 2.0 benz. Bo wg sprzedawcy to go blokuje.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Marek1
Samochód: Skoda Kodiaq 1,4 tsi

Post autor: Marek1 »

1,4 tsi 125k po roku sprawuje się bardzo dobrze, nie jest to f1 ale do normalnej jazdy jest ok. Najbardziej pozytywnie zaskoczyło mnie spalanie miasto 7,5l trasa 6. Na zimowe dałem 255/55/r18 z poprzedniego samochodu pomimo to spalanie nie wzrosło, wygląda jak mały czołg :)

bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Post autor: bubuś »

Dzisiaj otrzymałem info (pierwsze), że zamówiona pod koniec stycznia furmanka (Style, 190 KM, DSG i takie tam) została zaplanowana do wyprodukowania w 19 tygodniu (7-11 maja). Jak doliczę czas niezbędny na transport na stok w Poznaniu i do dilera, rejestrację w WK, to sezon karawaningowy rozpocznę w kwietniu dotychczasowym holownikiem Santa Fe, a Misia zapnę do przyczepy dopiero na wakacje.
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

karbab
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG

Post autor: karbab »

U mnie kolejny update:

Dla przypomnienia: zamówienie złożone w 3 tygodniu czerwca 2017, Style TSi 2.0.
Produkcja: 15 stycznia 2018
W salonie (Lellek Gliwice): 2 lutego 2018
Odbiór: 13 lutego 2018 (do tego czasu nie ma miejsca w serwisie, żeby zrobić przegląd zerowy, zmienić koła i przygotować samochód do wydania).

Takie to moje szczęście w życiu, że wszystkie terminy zawsze wykorzystane do maksimum.
Czy ktoś miał dłuższe czasy oczekiwania (na poszczególnych etapach i łącznie)?

tornado5
Samochód: Kodiaq 1,4 tsi 4x4

Post autor: tornado5 »

Cześć, czy ktoś z was zamawiał swojego kodiaqa w Porsche w Katowicach (Świętochłowicach przy TDŚ-ce). Jeśli tak to ile czekaliście? Ja dostałem info nie bezposrednio od dealera że na czas oczekiwania ma również wpływ u jakiego dealera zamawia się samochód. Co o tym sądzicie?

msolak81
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4

Post autor: msolak81 »

Ma o tyle o ile dany diler nie ma jakieś wolne samochody w kolejce - jak składa nowe zamówienie to standard od wyposażenia i koloru lakieru. Jeśli zależy Ci na czasie to odwiedź parę salonów - rozmowa twarzą w twarz jest bardziej owocna.

Darek
Samochód: Škoda Kodiaq 1.4 tsi, ambition

Post autor: Darek »

Marek1 pisze:
05 lut 2018, 18:37
1,4 tsi 125k po roku sprawuje się bardzo dobrze, nie jest to f1 ale do normalnej jazdy jest ok. Najbardziej pozytywnie zaskoczyło mnie spalanie miasto 7,5l trasa 6. Na zimowe dałem 255/55/r18 z poprzedniego samochodu pomimo to spalanie nie wzrosło, wygląda jak mały czołg :)
Poka foto. Zamówiłem ten sam motor. Dzięki za dobre wieści :)

Darek
Samochód: Škoda Kodiaq 1.4 tsi, ambition

Post autor: Darek »

tornado5 pisze:
06 lut 2018, 0:17
Cześć, czy ktoś z was zamawiał swojego kodiaqa w Porsche w Katowicach (Świętochłowicach przy TDŚ-ce). Jeśli tak to ile czekaliście? Ja dostałem info nie bezposrednio od dealera że na czas oczekiwania ma również wpływ u jakiego dealera zamawia się samochód. Co o tym sądzicie?
Ja zamówiłem w Świętochłowicach przy DTŚ. Zamawiałem pod koniec grudnia. Termin produkcyjny miałem na 10 tydz, teraz mi wskoczył 14ty... Ciężko mi powiedzieć co ma wpływ na te terminy. Nawet nie chcę się denerwować mam tylko nadzieję, że na majówkę będę mógł jechać z rodziną nowym wozem

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Właśnie dzwonili z salonu. Wyprodukował się 5 lutgo. Dzisiaj w drodze na Poznań :D 8-)

ThorPL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D

Post autor: ThorPL »

Malenstwo8 pisze:
08 lut 2018, 10:38
Właśnie dzwonili z salonu. Wyprodukował się 5 lutgo. Dzisiaj w drodze na Poznań :D 8-)
Zazdrość :D a na kiedy był przewidywany termin prod? :D

ODPOWIEDZ