nobody pisze: ↑17 mar 2017, 19:04
Pytanie to jak długo test trwał.
Jak napisałem w swoim poście, wiedziałem, że to ważne, jazda trwała ok. godziny, więc silnik się dobrze rozgrzał.
nobody pisze: ↑17 mar 2017, 19:08
Haldex 5'tej generacji z tego co mi wiadomo działa proaktywnie i nie potrzebuje poślizgu, żeby dołączyć tylną oś. Tak samo jak np. Kia Sorento, Kodiaq powinien startować zawsze z 4 kół (tak na wszelki wypadek) więc typowe pokrętło wymuszania 4x4 nie ma już takiego zastosowania jak w starszych układach.
Dodatkowo "Off-road mode" zapewne po cichu też zmienia zachowanie Haldex'a.
Obyś miał racje. Dopytam u kolejnego dilera.
frutis13 pisze: ↑17 mar 2017, 20:32
4. Z tego co widziałem w wersjach z Columbusem i Amundsenem jest opcja INFOTAINMENT ONLINE które mają monitoring sytuacji na drodze..
5. Nie wiem czy można brać pod uwagę wyniki spalania w samochodzie testowym, do którego każdy wsiada i "depta" żeby sprawdzić jak autko się zbiera i jak szybko działa skrzynia

Przyznaj się czy w trakcie jazdy testowej używałeś ekodrajwingu?

6. W salonie w którym byłem w bagażniku były plastikowe beleczki na rzepach, które można było przyczepić w dowolnym miejscu bagażnika unieruchamiając bagaż, do tego na belkach po obu stronach bagażnika są po dwa haczyki które po belkach można przesuwać i blokować a na których można zawiesić siatki z zakupami. Te organizery są podobne jak te na aukcji:
http://allegro.pl/organizer-do-bagaznik ... l#imglayer
Są tylko w kolorze czarnym i z logo Skody.
Ad 4. Tak są, ale wymagają połączenia ze smartfonem i siecią. Ja nie używam smartfona a telefon mam na kartę i za połączenie z siecią płace i to niemało. Kilkugodzinna jazda, to spory wydatek na połączenie.
Ad 5. A żebyś wiedział. Na co dzień jeżdżę przemapowanym TDI 2.0 (ok.200 KM) i właśnie ciekawiło mnie, do ilu litrów na sto da się zejść "Kapeluszniczo". Na tryb sportowy przełączyłem tylko raz, aby zobaczyć różnicę, na odcinku jakichś 800 m.
Ad 6. Beleczki na rzepach odpadają, jeśli założysz gumowa wykładzinę bagażnika a ja założę. Takie mocowania można kupić i to w rożnych wesołych kolorach. Haczyki o których piszesz i pokazałeś na filmie oczywiście są, ale nie wszystko przenosisz w foliówkach, czy siatkach z uszami. Poza tym nie wszystko można powiesić.