Wszechobecny komunikat przy każdym przekroczeniu predkosci >30km/h

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Mati9090
Samochód: Kodiaq 2.0TDI 200KM Sport 4x4 AT

Wszechobecny komunikat przy każdym przekroczeniu predkosci >30km/h

Post autor: Mati9090 »

Cześć, niestety nigdzie nie potrafię znaleść rozwiązania aby wyłączyć komunikat przekroczenia prędkości >30km/h. Od wczoraj mam skode kodiaq 2023r 2.0 diesel 200KM 4x4. Jest to strasznie wkurzające podczas jazdy w mieście. Nie mam aktywnego tempomatu, czy rozpoznawania znakow. Systemy ktore mam; to front asiist, zmęczenie kierowcy i trzymanie pasa ruchu. Próbowałem wyłaczyc wszystkie, ale komunikat nadal sie pojawiał. Sprawdzałem w Ustawieniach, ale nic sensownego nie mogę znaleść. Prośba o pomoc i z gory dziękuje za wszystkie odpowiedzi

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

artly
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 150Km TDI 4x4

Re: Wszechobecny komunikat przy każdym przekroczeniu predkosci >30km/h

Post autor: artly »

Mati9090 pisze:
02 sie 2025, 14:11
Cześć, niestety nigdzie nie potrafię znaleść rozwiązania aby wyłączyć komunikat przekroczenia prędkości >30km/h. Od wczoraj mam skode kodiaq 2023r 2.0 diesel 200KM 4x4. Jest to strasznie wkurzające podczas jazdy w mieście. Nie mam aktywnego tempomatu, czy rozpoznawania znakow. Systemy ktore mam; to front asiist, zmęczenie kierowcy i trzymanie pasa ruchu. Próbowałem wyłaczyc wszystkie, ale komunikat nadal sie pojawiał. Sprawdzałem w Ustawieniach, ale nic sensownego nie mogę znaleść. Prośba o pomoc i z gory dziękuje za wszystkie odpowiedzi
https://digital-manual.skoda-auto.com/w ... ko%C5%9Bci

Tu masz opis jak włączyć i wyłączyć

Mati9090
Samochód: Kodiaq 2.0TDI 200KM Sport 4x4 AT

Post autor: Mati9090 »

Kurde, nie moge tego otworzyć, nawet zalogowac / zarejestrować sie na ta strone :(

artly

Mati9090 pisze:
02 sie 2025, 22:36
Kurde, nie moge tego otworzyć, nawet zalogowac / zarejestrować sie na ta strone :(
Poszukaj w instrukcj na stronie Skody, coś faktycznie z linkiem nie tak. Masz ustawiony alarm o przekroczeniu prędkości, jak jutro będę w aucie to postaram się opisać gdzie to jest, pytanie czy masz Virtual cocpit? Czy normalne zegary? Jak znajdziesz gdzie to się ustawia to aby wyłączyć trzeba zmienić na 0.

artly

Musisz wejśc w "Dane podróżne" i pokretłem prawym na kierownicy wybrac "ostrzerzenie prz" tam masz ustawione min 30 nasiskasz to pokrętło i powinno się skasować na "---" wtedy masz wyłaczone, natomiast przekrecając pkretło możesz ustawić dowolną wartość.

ODPOWIEDZ