Nowy firmware

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Marek wit
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0tdi 200HP

Nowy firmware

Post autor: Marek wit »

Jestem tu nowy, więc nie jestem pewien, gdzie dokładnie powinienem to opublikować.

Mam Skodę Kodiaq 2021 i pomyślałem, że zaktualizuję system oprogramowania samochodu. W tej chwili OBDeleven pozwolił mi sprawdzić wersję softu z informacjami dotyczącymi nowej wersji softu.  Czy ktoś może dostarczyć najnowszą aktualizację i dać mi znać, jak to zrobić..

Z góry wielkie dzięki.
Obrazek

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Re: Nowy firmware

Post autor: D10ni »

Marek wit pisze:
05 gru 2022, 19:21
Mam Skodę Kodiaq 2021 i pomyślałem, że zaktualizuję system oprogramowania samochodu. W tej chwili OBDeleven pozwolił mi sprawdzić wersję softu z informacjami dotyczącymi nowej wersji softu.  Czy ktoś może dostarczyć najnowszą aktualizację i dać mi znać, jak to zrobić..
To nie pecet, tak łatwo nie jest. Architektura VAG to kilkanaście (kilkadziesiąt?) urządzeń (STG), które mają swoje wersje oprogramowania. I generalnie zasada jest taka, że aktualizujesz jak coś nie działa. Ale jak chcesz kombinować, kontaktuj się z Eldarem. Kiedyś robił takie rzeczy. Odpłatnie.
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

eManual
Samochód: ŠKODA Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: eManual »

czy oprócz nawigacji (pobieranej ze strony skody) można coś upgrade'ować samemu czy tylko ASO/specjalistyczne serwisy? I czy jest sens?

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

eManual pisze:
15 sty 2026, 22:10
czy oprócz nawigacji (pobieranej ze strony skody) można coś upgrade'ować samemu czy tylko ASO/specjalistyczne serwisy? I czy jest sens?
W którym roczniku?
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

eManual
Samochód: ŠKODA Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: eManual »

MałGorzata pisze:
15 sty 2026, 22:13
eManual pisze:
15 sty 2026, 22:10
W którym roczniku?
mam 2019; modelowo 2020 (napis SKODA zamiast znaczka na klapie bagażnika).

ODPOWIEDZ