Jako że zbliża mi się wymiana oleju po 1 roku eksploatacji i wizyta w serwisie, mam pytanie. W poprzednich samochodach (np. Nissan) aby zachować gwarancję na perforację nadwozia, która wynosiła bodajże 12 lat, samochód musiał przechodzić w ASO dodatkowo płatny przegląd blacharski (jak dobrze pamiętam to co rok). Czy w Skodzie też jest takie coś wymagane? Nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji, a chciałbym zachować gwarancję, bo samochód planuję mieć na dłużej
Przegląd powłoki lakierniczej / perforacji nadwozia
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Przegląd powłoki lakierniczej / perforacji nadwozia
Witajcie!
Jako że zbliża mi się wymiana oleju po 1 roku eksploatacji i wizyta w serwisie, mam pytanie. W poprzednich samochodach (np. Nissan) aby zachować gwarancję na perforację nadwozia, która wynosiła bodajże 12 lat, samochód musiał przechodzić w ASO dodatkowo płatny przegląd blacharski (jak dobrze pamiętam to co rok). Czy w Skodzie też jest takie coś wymagane? Nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji, a chciałbym zachować gwarancję, bo samochód planuję mieć na dłużej
Re: Przegląd powłoki lakierniczej / perforacji nadwozia
http://old.skoda-auto.pl/moja-skoda/serwis/przeglady
przy dwuletnim pewnie ci zrobią taką kontrolę ( w sumie pewnie masz 4 lata serwisu lub 60tys. w pakiecie
)
przy dwuletnim pewnie ci zrobią taką kontrolę ( w sumie pewnie masz 4 lata serwisu lub 60tys. w pakiecie
- michalmiko
O, nie znalazłem tej strony, może przez to, że to wersja "old"
W sumie to dobra wiadomość, bo na początku będzie to za darmo
Tak, mam pakiet przeglądów i rozszerzoną gwarancję na 4 lata
Dzięki!
W sumie to dobra wiadomość, bo na początku będzie to za darmo
Dzięki!
w poprzednich skodach wystarczy że robiłem przeglądy co roku (np wymiana oleju, filtra itp) i w książce odnotowywali że reszta OK bezpłatnie. Jak trochę zardzewiał w 9 roku przy oświetleniu tablicy rejestracyjnej to tylko sprawdzili czy robiłem przeglądy w ASO i wszystko wyczyścili i pomalowali na gwarancji. Nigdy nie zapłaciłem ani 1zł - za przegląd powłok blacharskich czy lakierniczych.
- michalmiko
Czyli plus dla Skody