Skoda Kodiaq Scout i Skoda Kodiaq SportLine
Re: Skoda Kodiaq Scout i Skoda Kodiaq SportLine
Czyli roznica miedzy 1.4. 125 i 150 jest bardzo znaczaca, 1.4 150 i 2.0tsi nieznaczna...
-
Lobo_M
- Samochód: Kodiaq 1.4TSI 150KM DSG SPORTLINE, Audi A3 1.6Pb
Wnioski każdy musi wyciągnąć sobie sam. Dla mnie 1-2 sekundy nie są warte 20-30 tysięcy. Poza tym wiem, że Kodiaq z 7os na pokładzie w 1,4TSI 150KM w Portugalii w górach dawało radę...
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
Skoda Kodiaq Scout i Skoda Kodiaq SportLine
To wrzuć kolego filmik tez z przyspieszenia tego silnika na 5 i 6 biegu.
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
ta tabelka dotyczy scout'a czy sportline?
jeśli żadnego z nich, to proszę nie śmiećcie w tym temacie, a kompleksy związane z mocą i przyspieszeniem leczcie w innym wątku.
przecież to oczywiste, że 1.4 to najlepszy dostępny motor, a reszta to tylko uzupełnienie oferty.
ludzie płacą wiele więcej niż 30k za skrócenie czasu przyspieszenia o 1-2 s, ba, płacą więcej za dziesiętne a nawet setne, tak więc w cennik skody to prawdziwa okazja
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Jak dla mnie to dotyczy ta tabela i sportline i scouta
bo te silniki sa tam dostepne - czy sie mylę??
A od upominania użytkowników jest admin/moderator. A ty niemal w każdym swoim poście do kogoś sie przy...walasz
A od upominania użytkowników jest admin/moderator. A ty niemal w każdym swoim poście do kogoś sie przy...walasz
-
Lobo_M
Dotyczy każdej wersji, ponieważ wyposażenia sportlne to nic innego jak Ambition, Style itd. Wersja wyposażenia a nie odmienna wersja techniczna. No ale jesteś bardziej doświadczonym forumowiczem i znawcą motoryzacji, więc z pewnością to wiesz.Rafał pisze: ↑25 lis 2017, 15:12ta tabelka dotyczy scout'a czy sportline?
jeśli żadnego z nich, to proszę nie śmiećcie w tym temacie, a kompleksy związane z mocą i przyspieszeniem leczcie w innym wątku.
przecież to oczywiste, że 1.4 to najlepszy dostępny motor, a reszta to tylko uzupełnienie oferty.
ludzie płacą wiele więcej niż 30k za skrócenie czasu przyspieszenia o 1-2 s, ba, płacą więcej za dziesiętne a nawet setne, tak więc w cennik skody to prawdziwa okazja![]()
Co do komleksów, to źle trafiłeś. Ogólnie dość często leczone są one ceną na FV, a przy 1,4 jest ona niska, więc nikomu nie zaimponuję.
Generalnie Skoda to tylko Simply Clever więc tym bardziej powinienem mieć kompleksy.
Poza tym wolę zakręty, niż być „mistrzem prostej”, a tego żaden silnik w Kodiaqu mi nie da i tego najbardziej będzie mi brakwało po sprzedaniu Mazdy 6. Wrócę jednak do niej jak dzieci podrosną.
Dla mnie skoda to wybór z rozsądku i potrzeby wynikającej z sytuacji, a nie dlatego że się w niej zakochałem.
-
Lobo_M
Są to dane producenta. Tyle mogę powiedzieć. Na ile są wiarygodne trzeba by jego zapytać.
Różnica masy przy anagogicznym wyposażeniu
1,4 1471kg
2,0tsi 1620kg
2,0tdi 190KM, 1692kg
150-200Kg różnicy robi swoje. Wiem że użytkownicy mocniejszych silników spodziewają się większych różnic, ale one są dopiero realnie zauważalne powyżej 140km/h. To jedak już nie moje przedziały prędkści.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Piszecie jak stare pryki w kapeluszach.
Duży motor to więcej mocy. To więcej frajdy z jazdy i tyle
Chcesz jeden z drugim napędzić ponad półtorej tony kosiarką.
Osobiście jeżdżę również Astrą V ST która została odchudzona o 120 kg. do wcześniejszej wersji i tam 1,4 turbo 150 KM daje radę. Jednak ciekawie robi się dopiero od 4500 obrotów. Jak tak jeździć na co dzień. Totalna bzdura. 2,0 190 KM w Kodiaqu ciągnie od samego dołu i póki co to jest przepis na silnik do takiego byka.
Duży motor to więcej mocy. To więcej frajdy z jazdy i tyle
Chcesz jeden z drugim napędzić ponad półtorej tony kosiarką.
Osobiście jeżdżę również Astrą V ST która została odchudzona o 120 kg. do wcześniejszej wersji i tam 1,4 turbo 150 KM daje radę. Jednak ciekawie robi się dopiero od 4500 obrotów. Jak tak jeździć na co dzień. Totalna bzdura. 2,0 190 KM w Kodiaqu ciągnie od samego dołu i póki co to jest przepis na silnik do takiego byka.