Parujące reflektory LED

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Re: Parujące reflektory LED

Post autor: MałGorzata »

Skoda to poważna firma gdyby było coś nie tak byłoby większe info. Chyba, że o czymś nie wiem...

Póki co mam spokój - do końca gwarancji zostało mi 105 000 km

----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

To jeszcze raz:

To że ,,oficialnie,, nie ma info oraz że Skoda i sprzedawcy twierdzą że tak ma być i każdy Kodiaq tak ma to nie oznacza że to jest normalne i że tak powinno być, takie parowanie to jest wada technologiczna reflektora i tyle w temacie. Ale skoro sprzedawca jest was w stanie zbyć że ten typ tak ma- no cóż;/

Zobrazuje to inaczej: Jesteś producentem- wypuszczasz jakiś towar na rynek który nie jest pozbawiony wad- o których wiesz lub przypuszczasz że mogą wystąpić- co robisz- w DTR/Instrukcji lub czymkolwiek innym dołączonym do produktu dajesz sobie ,,dupokryjki,,- typu że ten stan jest normalny i że tak ma być i sprzedawcom mówisz żeby klientom odpowiadali że to jest norma/ten typ tak ma/za jakiś czas przejdzie...czyż nie mam racji?
Teraz pomyśl- Skoda(VAG- cały koncern- mam tu na myśli passaty itp.) produkuje miliony aut które mają liczne wady- co robisz wpisujesz w instrukcji że to jest norma- np. lekko/mocno(jak u GO LALKA) zaparowane reflektory są ok:) rozumiesz co chce przekazać?

Jeżeli auta mają wady które nie wpływają na bezpieczeństwo(choć parujące lampy mają) bądź użytkownik jest w stanie się z nimi pogodzić na co dzień- to koncern(jako całość od producenta po sprzedawce) będzie twierdził że to jest ok i normalne. No bo wymiana kilku set tysięcy(może milionów sztuk reflektorów w autach globalnie położyłaby firmę.

P.S. Skoro Vag jest w stanie oszukiwać wszystkich n.t. emisji spalin... to parujący reflektor to maluteńkie oszustwo :lol:

Awatar użytkownika
MałGorzata

Te lampy ktoś wyprodukował więc można to sobie odrobić - póki co ja się nie przejmuję :-)
----

kamilR

MałGorzata pisze:
01 gru 2017, 23:38
Skoda to poważna firma gdyby było coś nie tak byłoby większe info. Chyba, że o czymś nie wiem...

Póki co mam spokój - do końca gwarancji zostało mi 105 000 km
I z tą poważną firmą bym tak nie przesadzał(już pisałem o ślepym zaufaniu do marki - i to tu widać) im większy moloch tym więcej błędów popełnianych na różnych etapach/szczeblach itp.

kamilR

MałGorzata pisze:
01 gru 2017, 23:53
Te lampy ktoś wyprodukował więc można to sobie odrobić - póki co ja się nie przejmuję :-)
Widzisz o tym też już napisałem- nie przejmujesz się aczkolwiek nie jesteś do końca przekonana czy tak powinno być(odpowiem że nie! raz że estetyka auta za bagatela 100 kilka dziesiąt tysięcy, dwa bezpieczeństwo) - akceptujesz wadę którą jest parujący reflektor... I dzięki takiemu podejściu koncerny wypuszczają bublowate auta za niemałe pieniądze.

Awatar użytkownika
MałGorzata

Co mam poradzić, jakoś daję sobie z tym radę. Nie mam motywacji by walczyć z parującymi lampami.
----

kamilR

I dzięki takim klientom których jest znakomita większość można sprzedawać bubel...nie mam na celu Cię urazić Małgorzato...ale ja bym reklamował;/ jakby takich reklamacji spłynęło kilka/kilkaset tysięcy może poprawili by ten bubel. A jeżeli nie to na forum skrzyknąć kilkadziesiąt/kilkaset osób - następnie rzeczoznawca - może jakiś pozew zbiorowy - i problem by Skodziana w końcu rozwiązała. Niestety sprzedają nam buble bo klient na to się godzi a najgorsze że ślepo wierzy co mu jakiś handlowiec powie.

Awatar użytkownika
MałGorzata

Cóż mam poradzić... Nie mam motywacji... Za 3,5 roku auto przejmie ktoś inny. Do tego czasu obowiązuje gwarancja... Może to egoistyczne...
----

kamilR

Brak mi argumentów:P ale parujące reflektory chuj.wo wyglądają i wpływają na bezpieczeństwo:)) a i nie jest to normalny stan :D

Awatar użytkownika
MałGorzata

To fakt. Ale z siedzenia kierowcy tego nie widać...
----

ODPOWIEDZ