@Seba A w jakim trybie jeździsz? Normal? Eco?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Spalanie
-
Peterka
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190 KM
Re: Spalanie
To widać ze nie ma co się bać 2.0 TSI. Oczywiście w korkach w mieście spali pewnie ponad 15 ale ja staram się unikać takich sytuacji.
Już jest Kodiaq 2.0 TSI DSG 190KM i 4x4? 
-
seba
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI, 4x4 DSG
Ja to czekam na to, jak podepnę do niego moją przyczepę
1.5 tony na haku i wtedy zobaczymy jazdę EKO
1.5 tony na haku i wtedy zobaczymy jazdę EKO
SEBA
www.pozytywni.info
www.pozytywni.info
-
skonek2000
- Samochód: Superb III
Najlepiej by było jakby informacja o aucie była widoczna np. przy nazwie użytkownika albo w podpisie widocznym pod każdym postem, bo ja osobiście nie umiem spamiętać kto ma jaki silnik w swoim miśku i jeśli ktoś pisze o spalaniu to praktycznie za każdym razem wchodzę do jego profilu żeby sprawdzić jaki ma silnik. W związku z tym jeśli jest taka możliwość to niech admin włączy taką funkcję, że informacja o aucie będzie widoczna przy każdym poście, a jak nie to niech zwiększy maksymalną ilość znaków jaką można umieścić w podpisie, bo te 255 to trochę mało w szczególności jeśli chce się zamieścić w nim jakiś link i wtedy dobrze by było jakby każdy wpisał informacje o aucie do podpisu.
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4
Świetny wynik, podobne spalanie miałem na trasie 50 km z prędkością 80-120km/h w trybie eco z wyłączonym systemem start stop i przez to średnie spalanie skończyło się na 7,4l a wcześniej pokazywało nawet 6,8l.
Jak na razie mam przejechane 1800km czyli 3 pełne baki i na pierwszym baku średnie spalanie z dystryputora wyniosło 11,5l, na drugim baku wyszło 9,5l, na trzecim 10,4l chociaż wg komputera średnie spalanie we wszystkich trzech przypadkach powinno być o litr niższe.
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4
-
Peterka
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190 KM
Jak wiecie wahalem sie z wyborem silnika ze wzgledu na zuzycie paliwa. Ostatecznie wzialem 2.0 TSI DSG. I na razie nie zaluje. Mam na liczniku ok 200 km. Dzi srano jechalem trasa, ktora normalnie jezdze do pracy. Zuzycie z kompa jest ok 7.5 l/100km. Predkosci przepisowe do 70 km/h ( jak znaki pozwalaly) bez korkow. Oczywiscie caly czas na mode ECO. ALe to mi wystarcza. Zobaczymy jakie bedzie zuzycie wedlug dystrybutora.
Już jest Kodiaq 2.0 TSI DSG 190KM i 4x4? 
-
seba
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI, 4x4 DSG
No to stuknęło 500 km (na wykresie mniej, bo od tankowania):

I poprzednia trasa ze spalaniem 7,1 l/100 km

I poprzednia trasa ze spalaniem 7,1 l/100 km

SEBA
www.pozytywni.info
www.pozytywni.info