Do dealerów docierają pierwsze zamówione Kodiaqi SCOUT:
https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-kod ... zgYvP.html
https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-kod ... zeS5T.html
Skoda Kodiaq Scout i Skoda Kodiaq SportLine
-
Lobo_M
- Samochód: Kodiaq 1.4TSI 150KM DSG SPORTLINE, Audi A3 1.6Pb
Re: Skoda Kodiaq Scout i Skoda Kodiaq SportLine
będę zamawiał wersję Sportline w której standardowo są Full LED z AFS, widzę jednak że w opcjach są "AUTO LIGHT ASSIST – funkcja automatycznego włączania i wyłączania świateł drogowych", ponieważ nie do końca jestem jeszcze obeznany w temacie. To dla potwierdzenia zapytam. Dobrze rozumiem że FULL LED, bez opcji ALA, nie będą automatycznie zmieniały się z długich na mijania?
Kolejna sprawa to mirrorlink, który w sportline kosztuje 1000zł. Jak dobrze pamietam, w zwykłym kodiaqu było to duzo tańsze. Warto dopłacać? używamy iPhony.
Kolejna sprawa to mirrorlink, który w sportline kosztuje 1000zł. Jak dobrze pamietam, w zwykłym kodiaqu było to duzo tańsze. Warto dopłacać? używamy iPhony.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Jeśli piszesz o SmartLink (MirrorLink jest jego częścią) to zdecydowanie warto. Podłączasz iPhone’a i masz CarPlay bez żadnych kombinacji. A tam Apple Maps i Spotify z tych bardziej popularnych.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Smartlink+ i MirrorLink jest w standardzie w SportLine. 1000zł możesz dopłacić za opcję Skoda Media Command, która umożliwia sterowanie zestawem infotainment Amundsen/Columbus, w tym programowanie celu w nawigacji, ze smartfona.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2017, 20:55 przez Lucky, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Lobo_M
- Samochód: Kodiaq 1.4TSI 150KM DSG SPORTLINE, Audi A3 1.6Pb
Ok, dzięki, za wyjasnienie. Jak widać, potwierdziło się to, że moje obycie w opcjach jest jeszcze słabe. Więc faktycznie opcja za 1000zł, jest zbędna. Pamiętam jednak, że jak w wakacje miałem VW z wypożyczalni, to po podłaczeniu telefonu iphone, działała nawigacja tylko z aplikacji Mapy, a google map nie.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
I na iPhone'ie (czyli przez CarPlay) Google Maps nie będzie działało, tylko Apple Maps.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Witam serdecznie
Ja próbowałem podłączyć telefon z androidem do SmartLink i niestety nie działa. Podobno, aby wszystko działało potrzebna jest appka Androidauto, która to natomiast nie jest dostępna w Polsce. Czy komuś się udało?
Pozdrawiam
Ja próbowałem podłączyć telefon z androidem do SmartLink i niestety nie działa. Podobno, aby wszystko działało potrzebna jest appka Androidauto, która to natomiast nie jest dostępna w Polsce. Czy komuś się udało?
Pozdrawiam
Spróbuj stąd:
https://apkpure.com/android-auto-maps-m ... n.gearhead
Dodatkowo musisz mieć dobry kabel do podłączenia, z tanimi nie działa
https://apkpure.com/android-auto-maps-m ... n.gearhead
Dodatkowo musisz mieć dobry kabel do podłączenia, z tanimi nie działa
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
O Android Auto juz jest kilka wątków. Apka nie jest jeszcze dostępna w Google Play ale jak się ją pobierze z innych serwerów i zainstaluje jako zewnętrzną aplikację to śmiga aż miło. Tylko trzeba pobrać najaktualniejszą. Też było na forum o tym.
Witam, w telefonie działa podejrzewam, że podłącze się z Kodiaqiem:) dzięki i przepraszam za "zaśmiecanie" tego wątku
Pozdrawiam
Pozdrawiam